arkadaşlar vistanın güvenliği olan yönetici izni UAC kapalı ama gene heryerde soruyor izin gerekli diye :( çözemedim arkadaşlar UAC kesin kapalı eminim kontrol ettim ama yine aynı yine admin hesabında soruyor bu izinleri :(
UAC kapalı ama gene aynı:(
evet yaptım kapatmamın sebebi iis ve sürekli karşımda ne işlem yapsam tak geliyo sinir oldum o yüzden
Mustafa@PCUAC, Windowsun gelişim sürecinde güvenlik adına atılmış en önemli adımdır.Bence kaldırmayın UAC'yi sebeplerin bazıları yukarıda...Bilgisayardaki değişiklikleri veya çalışan uygulamları herzaman kullanıcı yapmıyor olabilir.
Malware'lerin olası registry değişiklikleri, donanım sürücülerin bozulması, kullanıcı hesabındaki bozulmalar vede şifrelerin güvenliği, ...vb aklıma gelmeyen potansiyel tehdit oluşturan birçok işlemi engeller.
Yine adminstartor hesabına sahip olmayan bir kullancının, sistemde yapacağı bazı değişiklikler veya işlemleri:
Örn:Program Files veya Windows klasöründeki dosyalar değiştirilirken,Windows güncelleştirmeleri yapılırken, güvenlik duvarının ayarlarını değiştirirken...vb işlemler sırasında,
UAC'nin sahip olduğu "Kimlik Doğrulama İstemcisi"yetkili kullancının kullanıcı adı ve parolasını sorar yazılmaz ise işlemi bloke edip gerçekleştirmesini engeller.Kaldırma işlemini nerden yaptınız ?
kullanıcı hesaplarından yaptım +biliyorum bunları bilinçliyim ama kaldırmak zorundayım:)
https://www.chip.com.tr/forum/win ... patmak_t111885.html
Buraya bakın o zaman. Benden size tavsiye, UAC'yi kapatmayın...
bakıyorum şimdi inş. olur teşekkürler