Ubuntu 10.10 - 10 üzerinden 10

Kapalı Hesap (154666)
11-10-2010, 22:45   |  #26  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Alıntı: infoman  
Fazla olunca da aynı şey :)
Yaf niye aynı şey olsun
Amiga disk formatını tanıyor.
Ntfs formatını tanıyor
Zaten kendisi ext4
daha ne yapsın ki
istediğim video müzik yada benzeri programla çalışıyorum
internete girip oyun çeviriyorum
win altında 1.6 ghz işlemci ile bir DVD yi 2 saatte koyalarken ubuntu ile 1.5 saatte yapıyorum.
Kurduğumdan beri çökertmeye çalışıyorum ama o kadar mıncıklamama rağmen hala çökmedi
kızarsam eski günlerime dönüp virüs böcüğü yazmaya çalışacaam da . O kadar adresleme, yazma, komut, momut yemiyo. eski bilgiler çok geride kaldı.

-MHG-
11-10-2010, 22:54   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
641 mesaj
Alıntı: infoman  
İndirdim denedim ve 2 saat sonra sildim :) kromozom sayısı eksik bu işletim sisteminin.
Hali hazırdaki windowsun yanına program kurar gibi hddyi bölmeden silmeden linux kurmak için burayı inceleyin:

https://www.chip.com.tr/galeri/U ... ygulamalar_929.html

Link için teşekkürler.Belki de böyle kuracağım.
Ama iki işletim sisteminde RAM kullanımı artıyor mu?(Daha önce iki işletim sistemi kullanmadım ve internette de bulamadım)
Virüslerde de sorun olur mu?(Böyle kurulunca-Windows'un üstüne)
Bir de kaldırma kolay mı?(ubuntu'yu)

Son Düzenleme: -MHG- ~ 11 Ekim 2010 22:55
berkcan_0
11-10-2010, 23:04   |  #28  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

arkadaşlar şuanda ubuntu ve windows 7 yi kullanıyorum ama win 7 yi sırf oyun için kullanıcam bu işletim sisteminide ofis vs internet gerçekten çok gzl çok hızlı bişey uygulama yüklemek fala çok kolay olmuş bilgiisayarı hiç yormuyo nekadar ram yediğini vs. bu gibi bilgileri nereden öğrenebilirim tşk bide önerdiğiniz programlar nelerdir virus girmiyo diye duydum nvidea 6200tc kendi tanıdı ama sürücü biraz eski gibi nvidea nın sitesinden daha güncellini indirirsem olurmu

infoman
11-10-2010, 23:26   |  #29  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: -MHG-  
Link için teşekkürler.Belki de böyle kuracağım.
Ama iki işletim sisteminde RAM kullanımı artıyor mu?(Daha önce iki işletim sistemi kullanmadım ve internette de bulamadım)
Virüslerde de sorun olur mu?(Böyle kurulunca-Windows'un üstüne)
Bir de kaldırma kolay mı?(ubuntu'yu)
iki işletim sisteminin bir birine RAM kullanımı tesiri olmaz. Açılışta hangi işletim sistemiyle açacağını soruyor ve sen seçip onunla açıyorsun.
windows virüslerinin linuxa, linux virüslerinin windowsa tesiri olmaz ama linux ile windows virüsleri bulaşırsa linux bütün HDDyi ve dosyalarını gördüğü için windowsa virüs bulaşabilir.
Fakat linuxta windows virüsleri çalışmayacağı için pek bir sorun olacağını sanmıyorum.

Kaldırmak çok kolay hatta 1-2 dakikadan az sürüyor. C: ye kurduysan "ubuntu" klasörü içinde Uninstaller.exe var ona tıklayıp program kaldırır gibi kaldırabiliyorsun. Geride artık falan da kalmıyor çünkü bütün ubuntu işletim sistemi "ubuntu" klasörünün içinde yer alıyor. Kladırmadan sonra o klasörden eser kalmıyor.

Kapalı Hesap (154666)
12-10-2010, 00:41   |  #30  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Harddiskin farklı bir yerine kurarsan (windowsun üzerine kurmazsan)
Grub ayarlarını doğru yaparsan
silinmez
Ben ikisinide kullanı
Kendi kendimin düzeltmesi
Program şeklinde ubuntu kurulması windowsu etkilemez.
Kurulumun format atma şeklinde olabileceği düşüncesiyle windowsun üzerine kurmak doğal olarak siler düşüncesindeydim

infoman
12-10-2010, 01:40   |  #31  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Kendi kendimin düzeltmesi
Program şeklinde ubuntu kurulması windowsu etkilemez.
Kurulumun format atma şeklinde olabileceği düşüncesiyle windowsun üzerine kurmak doğal olarak siler düşü
Bir ekleme yapalım:Program gibi (artık adı ne ise) Ubuntuyu kurduğumuzda Windows göçer ve yeniden kurulması gerekirse ubuntuyu da kaybederiz!!!

-MHG-
12-10-2010, 15:29   |  #32  
Yıllanmış Üye
641 mesaj

Cuma günü 64 bit Ubuntu 10.10'u da kurarım o zaman.Bir de Linux'a göre antivirüs :)

infoman
12-10-2010, 15:43   |  #33  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Linux için şimdilik antivirüse gerek yok.

perfect life
12-10-2010, 17:50   |  #34  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
799 mesaj

Dün gece indirdim . Ubuntu 10.4 vardı temiz kurulum olsun diye indirdim formatlıyorum şu an format atarken yazıyorum düşünün :D Firefox'la neti gezerken arkada format atıyor ubuntu.Görüşlerimi bildireceğim :)

-MHG-
12-10-2010, 18:37   |  #35  
Yıllanmış Üye
641 mesaj

Arkadaşlar,araştırken buldum da "Mandriva" kullanan var mı?

berkcan_0
12-10-2010, 19:02   |  #36  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

lınuxa alısamadım mac gıbı degıl

perfect life
12-10-2010, 21:27   |  #37  
Yıllanmış Üye
799 mesaj

Güzel olmuş yeni sürüm.
Dikkatimi çeken birkaç şey var sadece.
Rhytyhmbox ses bölümünün altına geliyor menü olarak ,
Opera indirdim kurma işini ubuntu yazılım merkezi üzerinden yaptı.Eskiden rar içerisinde kuruyordum.
Bir de yeni Gnome 'da tarayıcılarda falan köşedeki kaydırma çubuğu metalik renk almış onu beğenmedim.
Yazıları seçerken veya menüde buton üzerine gelinceki seçim rengi turuncu olmuş o da güzel.
Genel olarak çok yenlik içermiyor görsel olarak ama teknik ve masaüstü ortamı bakımından mutlaka güncellenmesi gereken bir sürüm. 

ECHELON_
13-10-2010, 16:25   |  #38  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

indirdim, kurdum, beğendim, denedim güzeldi fakat bir öncekinden farkı ne onu pek çıkaramadım.

Kapalı Hesap (154666)
14-10-2010, 11:00   |  #39  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj

[url=http://img844.imageshack.us/i/ekrangrntsg.png/][/url]

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (44767) ~ 14 Ekim 2010 11:05
perfect life
15-10-2010, 15:57   |  #40  
Yıllanmış Üye
799 mesaj
[url=http://img844.imageshack.us/i/ekrangrntsg.png/][/url]
Dostum o alttaki mac çubuğu gibi olan paneli nasıl yaptın ?

Kapalı Hesap (154666)
15-10-2010, 16:12   |  #41  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: perfect life  
Dostum o alttaki mac çubuğu gibi olan paneli nasıl yaptın ?
Avant pencere gezgini adlı programı ubuntu sitesinden indir ve ayarlarını yap
keyfine göre

AYKANUS
15-10-2010, 22:46   |  #42  
Yıllanmış Üye
329 mesaj

Gerçektende güzel pişmiş

loseface
16-10-2010, 10:11   |  #43  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj

Windowstan veya başka bir İşletim sisteminden Linuxa geçecekler için ilk önerim direk hardiskinizi parçalayıp kurmayın.Wmware üzerinden sanal makineye kurun deneyin alışın sonra hdd nize kurun

kartal7
16-10-2010, 13:14   |  #44  
kartal7 avatarı
Yıllanmış Üye
380 mesaj
Alıntı: loseface  
Windowstan veya başka bir İşletim sisteminden Linuxa geçecekler için ilk önerim direk hardiskinizi parçalayıp kurmayın.Wmware üzerinden sanal makineye kurun deneyin alışın sonra hdd nize
                             loseface arkadaşımızın görüşlerine katılıyorum. indirdim kurdum 9.04 göre başlat çubuğu simgesi kaybolmuş. yani başlat çubuğu ve denetim masası yok yada ben göremedim dili tam türkçeye dünüşmüyor gibabyte anakartımın realtek internet kartını tanıdı realtek    ses kartını tanımadı. yeni sürümleri sanal programla test yapacam artık. birde ubuntuda ve pardusta  indirilen  bir  program nasıl kurulur. detaylı bir açıklama yapan biri olursa sevinirim.

Son Düzenleme: kartal7 ~ 16 Ekim 2010 13:17
Kal-El
17-10-2010, 10:10   |  #45  
Yıllanmış Üye
816 mesaj
Alıntı: kral6735  
loseface arkadaşımızın görüşlerine katılıyorum. indirdim kurdum 9.04 göre başlat çubuğu simgesi kaybolmuş. yani başlat çubuğu ve denetim masası yok yada ben göremedim dili tam türkçeye dünüşmüyor gibabyte anakartımın realtek internet kartını tanıdı realtek    ses kartını tanımadı. yeni sürümleri sanal programla test yapacam artık. birde ubuntuda ve pardusta  indirilen  bir  program nasıl kurulur. detaylı bir açıklama yapan biri olursa sevinirim.
Başlat çubuğu simgesi kaybolmuş ne demek anlamadım açıkçası? Denetim masası zaten bulunmuyor Ubuntu'da. En azından bu isim altında. Yönetim, Tercihler menüsü altından ayarlara ulaşabiliyorsunuz.

Dili tamamen Türkçe'ye dönmüyor demişsin ki bu tamamen yanlış. Ubuntu'yu CD'den veya USB'den kurduysanız dil paketleri yüklü gelmez. Kurulum bittikten sonra ilk güncelleştirme olarak dil paketlerini yükler. Eğer Türkçe gelsin diyorsanız DVD kalıbını indirip ondan kurulum yapmalısınız.

Realtek kartlarda sorun çıktığı doğru, en azından Lucid'de bu sorun vardı. Maverick'te bu devam ediyor mu bilmiyorum ancak bunların çözümleri destek forumlarından anlatılıyor. Çözüm yollarını denediniz mi bilmiyorum ancak hemen "çalışmıyor" diyip kestirip atmak biraz acımasızca.

Program yükleme konusu ise şöyle. İster Synaptic'ten ister Program Ekle/Kaldır menüsünden istediğin programı seçerek yükleme yaparsın. Ya da uçbirimden sudo apt-get install program adı komutunu kullanarak yükleyebilirsin. Ubuntu'da yükleyeceğin paketler genelde .deb uzantılı olur. Bunları yüklemek için sudo dpkg -i paketadı.deb komutunu kullanabilirsin ya da doğrudan paketin üzerine iki kere tıklarsan yükler. :)

loseface
17-10-2010, 16:51   |  #46  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj

Arkadaş depolarda olmayan programlar için sormuş galiba kurulumu.Elle derlemen lazım onuda biraz araştır diyecektim ama söyliyim bi kereliğine :) 
ilk başta tar komutu ile çıkartıyorsun sonra
./make
./make install
diyorsun kuruyor tabi bunlar indridiin sıkıştırılmış dosyaların olduğu dizinde yapacaksın.Tar kullanımını falan bi araştır yinede sen internette

Kapalı Hesap (154666)
17-10-2010, 20:38   |  #47  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj

[URL=http://img178.imageshack.us/i/57069503.png/][/URL]
Benim ubuntunun son hali

Nicoll
17-10-2010, 23:03   |  #48  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj
Alıntı: loseface  
Arkadaş depolarda olmayan programlar için sormuş galiba kurulumu.Elle derlemen lazım onuda biraz araştır diyecektim ama söyliyim bi kereliğine :) 
ilk başta tar komutu ile çıkartıyorsun sonra
./make
./make install
diyorsun kuruyor tabi bunlar indridiin sıkıştırılmış dosyaların olduğu dizinde yapacaksın.Tar kullanımını falan bi araştır yinede sen
Derleme çok ileri seviyede gerekli oluyor... Çoğunlukla Ubuntu depoları ve ppa yeterli...

Bazı ekstra programları kurabilmek için hali hazırda bazı program depolarını eklemeniz/aktif hale getirmeniz gerekebiliyor. Örneğin Sun Java kurabilmek için; Synaptic -> Ayarlar -> Depolar -> Diğer Yazılımlar yolunu takip ederek "Canonical Ortakları" deposunu işaretlemeniz yeterlidir. Sonrasında yazılım merkezinden veya Synaptic'ten Sun Java'yı kurabilirsiniz...

Ayrıca bazı programların kurulmasına bile ihtiyaç yok... Derlenmiş halde. Direkt indir kullan. Örneğin Filezilla ftp programı Ubuntu depolarında var fakat güncel değil... Kendi resmi sitesinden indirin, sağ tık yapıp dosyaları klasöre çıkarın, çıkardığınız yerde; filezilla/bin/filezilla dosyasına tıklayın kullanın! Kuruluma gerek yok. Aynı yöntem Firefox gibi birçok program için de geçerli...

Ppa'ların kullanımına da değineyim; örneğin Chromium kurmak istiyorsunuz. Yine Synaptic -> Ayarlar -> Depolar -> Diğer Yazılımlar yolunu takip edin ve Ekle düğmesine tıklayın kaynak ekle kısmına ppa:chromium-daily/ppa yazın onaylayın ve depoları güncelleyin. Artık Chromium'u kurabilirsiniz. 

Jdownloader indirme yöneticisini kurmak istiyorsanız aynı şekilde şunu yazın: ppa:jd-team/jdownloader

Daha fazla program ve bilgi için https://launchpad.net/ adresine bakınız...

Söylemeyi unuttum; yeni Ubuntu'yu indirdim ve kurdum... 10 üzerinden 100 veriyorum! KahkahaBeğendim

Son Düzenleme: Nicoll ~ 17 Ekim 2010 23:30
oguz10
18-11-2010, 17:09   |  #49  
Yeni Üye
38 mesaj

ben kurdum görünüm güzel fakat alışamadım firefox özellikleri bölmesi çok yer kaplıyor ve küçük bi pencere kalıyor internette gezinebilmek için. pc üzerindeki çoğu özellikleri kullanamıyorum ekran parlaklığı vs.ama hızı dikkatimi çekti hız açısından mükemmel kişiselleştirme açısından bişe diyemicem karışık bi yapısı var çözemedim.win7 daha sade

oguz10
18-11-2010, 17:32   |  #50  
Yeni Üye
38 mesaj
[url=http://img178.imageshack.us/i/57069503.png/][/url]
Benim ubuntunun son hali

dehşet verici bir görüntüsü var fakat 7 den donmekte hala tereddutlerım var şuan pc çökmüş durumda ve usb üzerinde bulunan ubuntu 10.10 üzerinden yazıyorum ubuntu kurma düşüncem olmasaydı bunlar başıma gelmicekti şu an bu hatayı alıyorum

error:no such partition
group rescue>

Son Düzenleme: oguz10 ~ 18 Kasım 2010 17:37