Fazla olunca da aynı şey :)Yaf niye aynı şey olsun
Amiga disk formatını tanıyor.
Ntfs formatını tanıyor
Zaten kendisi ext4
daha ne yapsın ki
istediğim video müzik yada benzeri programla çalışıyorum
internete girip oyun çeviriyorum
win altında 1.6 ghz işlemci ile bir DVD yi 2 saatte koyalarken ubuntu ile 1.5 saatte yapıyorum.
Kurduğumdan beri çökertmeye çalışıyorum ama o kadar mıncıklamama rağmen hala çökmedi
kızarsam eski günlerime dönüp virüs böcüğü yazmaya çalışacaam da . O kadar adresleme, yazma, komut, momut yemiyo. eski bilgiler çok geride kaldı.
Ubuntu 10.10 - 10 üzerinden 10
- 1
- 2
İndirdim denedim ve 2 saat sonra sildim :) kromozom sayısı eksik bu işletim sisteminin.Link için teşekkürler.Belki de böyle kuracağım.
Hali hazırdaki windowsun yanına program kurar gibi hddyi bölmeden silmeden linux kurmak için burayı inceleyin:
Ama iki işletim sisteminde RAM kullanımı artıyor mu?(Daha önce iki işletim sistemi kullanmadım ve internette de bulamadım)
Virüslerde de sorun olur mu?(Böyle kurulunca-Windows'un üstüne)
Bir de kaldırma kolay mı?(ubuntu'yu)Son Düzenleme: -MHG- ~ 11 Ekim 2010 22:55
arkadaşlar şuanda ubuntu ve windows 7 yi kullanıyorum ama win 7 yi sırf oyun için kullanıcam bu işletim sisteminide ofis vs internet gerçekten çok gzl çok hızlı bişey uygulama yüklemek fala çok kolay olmuş bilgiisayarı hiç yormuyo nekadar ram yediğini vs. bu gibi bilgileri nereden öğrenebilirim tşk bide önerdiğiniz programlar nelerdir virus girmiyo diye duydum nvidea 6200tc kendi tanıdı ama sürücü biraz eski gibi nvidea nın sitesinden daha güncellini indirirsem olurmu
Link için teşekkürler.Belki de böyle kuracağım.iki işletim sisteminin bir birine RAM kullanımı tesiri olmaz. Açılışta hangi işletim sistemiyle açacağını soruyor ve sen seçip onunla açıyorsun.
Ama iki işletim sisteminde RAM kullanımı artıyor mu?(Daha önce iki işletim sistemi kullanmadım ve internette de bulamadım)
Virüslerde de sorun olur mu?(Böyle kurulunca-Windows'un üstüne)
Bir de kaldırma kolay mı?(ubuntu'yu)
windows virüslerinin linuxa, linux virüslerinin windowsa tesiri olmaz ama linux ile windows virüsleri bulaşırsa linux bütün HDDyi ve dosyalarını gördüğü için windowsa virüs bulaşabilir.
Fakat linuxta windows virüsleri çalışmayacağı için pek bir sorun olacağını sanmıyorum.Kaldırmak çok kolay hatta 1-2 dakikadan az sürüyor. C: ye kurduysan "ubuntu" klasörü içinde Uninstaller.exe var ona tıklayıp program kaldırır gibi kaldırabiliyorsun. Geride artık falan da kalmıyor çünkü bütün ubuntu işletim sistemi "ubuntu" klasörünün içinde yer alıyor. Kladırmadan sonra o klasörden eser kalmıyor.
Harddiskin farklı bir yerine kurarsan (windowsun üzerine kurmazsan)Kendi kendimin düzeltmesi
Grub ayarlarını doğru yaparsan
silinmez
Ben ikisinide kullanı
Program şeklinde ubuntu kurulması windowsu etkilemez.
Kurulumun format atma şeklinde olabileceği düşüncesiyle windowsun üzerine kurmak doğal olarak siler düşüncesindeydim
Kendi kendimin düzeltmesiBir ekleme yapalım:Program gibi (artık adı ne ise) Ubuntuyu kurduğumuzda Windows göçer ve yeniden kurulması gerekirse ubuntuyu da kaybederiz!!!
Program şeklinde ubuntu kurulması windowsu etkilemez.
Kurulumun format atma şeklinde olabileceği düşüncesiyle windowsun üzerine kurmak doğal olarak siler düşü
Cuma günü 64 bit Ubuntu 10.10'u da kurarım o zaman.Bir de Linux'a göre antivirüs :)
Dün gece indirdim . Ubuntu 10.4 vardı temiz kurulum olsun diye indirdim formatlıyorum şu an format atarken yazıyorum düşünün :D Firefox'la neti gezerken arkada format atıyor ubuntu.Görüşlerimi bildireceğim :)
Arkadaşlar,araştırken buldum da "Mandriva" kullanan var mı?
lınuxa alısamadım mac gıbı degıl
Güzel olmuş yeni sürüm.
Dikkatimi çeken birkaç şey var sadece.
Rhytyhmbox ses bölümünün altına geliyor menü olarak ,
Opera indirdim kurma işini ubuntu yazılım merkezi üzerinden yaptı.Eskiden rar içerisinde kuruyordum.
Bir de yeni Gnome 'da tarayıcılarda falan köşedeki kaydırma çubuğu metalik renk almış onu beğenmedim.
Yazıları seçerken veya menüde buton üzerine gelinceki seçim rengi turuncu olmuş o da güzel.
Genel olarak çok yenlik içermiyor görsel olarak ama teknik ve masaüstü ortamı bakımından mutlaka güncellenmesi gereken bir sürüm.
indirdim, kurdum, beğendim, denedim güzeldi fakat bir öncekinden farkı ne onu pek çıkaramadım.
[url=http://img844.imageshack.us/i/ekrangrntsg.png/][/url]
Windowstan veya başka bir İşletim sisteminden Linuxa geçecekler için ilk önerim direk hardiskinizi parçalayıp kurmayın.Wmware üzerinden sanal makineye kurun deneyin alışın sonra hdd nizeloseface arkadaşımızın görüşlerine katılıyorum. indirdim kurdum 9.04 göre başlat çubuğu simgesi kaybolmuş. yani başlat çubuğu ve denetim masası yok yada ben göremedim dili tam türkçeye dünüşmüyor gibabyte anakartımın realtek internet kartını tanıdı realtek ses kartını tanımadı. yeni sürümleri sanal programla test yapacam artık. birde ubuntuda ve pardusta indirilen bir program nasıl kurulur. detaylı bir açıklama yapan biri olursa sevinirim.Son Düzenleme: kartal7 ~ 16 Ekim 2010 13:17
loseface arkadaşımızın görüşlerine katılıyorum. indirdim kurdum 9.04 göre başlat çubuğu simgesi kaybolmuş. yani başlat çubuğu ve denetim masası yok yada ben göremedim dili tam türkçeye dünüşmüyor gibabyte anakartımın realtek internet kartını tanıdı realtek ses kartını tanımadı. yeni sürümleri sanal programla test yapacam artık. birde ubuntuda ve pardusta indirilen bir program nasıl kurulur. detaylı bir açıklama yapan biri olursa sevinirim.Başlat çubuğu simgesi kaybolmuş ne demek anlamadım açıkçası? Denetim masası zaten bulunmuyor Ubuntu'da. En azından bu isim altında. Yönetim, Tercihler menüsü altından ayarlara ulaşabiliyorsunuz.Dili tamamen Türkçe'ye dönmüyor demişsin ki bu tamamen yanlış. Ubuntu'yu CD'den veya USB'den kurduysanız dil paketleri yüklü gelmez. Kurulum bittikten sonra ilk güncelleştirme olarak dil paketlerini yükler. Eğer Türkçe gelsin diyorsanız DVD kalıbını indirip ondan kurulum yapmalısınız.
Realtek kartlarda sorun çıktığı doğru, en azından Lucid'de bu sorun vardı. Maverick'te bu devam ediyor mu bilmiyorum ancak bunların çözümleri destek forumlarından anlatılıyor. Çözüm yollarını denediniz mi bilmiyorum ancak hemen "çalışmıyor" diyip kestirip atmak biraz acımasızca.
Program yükleme konusu ise şöyle. İster Synaptic'ten ister Program Ekle/Kaldır menüsünden istediğin programı seçerek yükleme yaparsın. Ya da uçbirimden sudo apt-get install program adı komutunu kullanarak yükleyebilirsin. Ubuntu'da yükleyeceğin paketler genelde .deb uzantılı olur. Bunları yüklemek için sudo dpkg -i paketadı.deb komutunu kullanabilirsin ya da doğrudan paketin üzerine iki kere tıklarsan yükler. :)
Arkadaş depolarda olmayan programlar için sormuş galiba kurulumu.Elle derlemen lazım onuda biraz araştır diyecektim ama söyliyim bi kereliğine :)
ilk başta tar komutu ile çıkartıyorsun sonra
./make
./make install
diyorsun kuruyor tabi bunlar indridiin sıkıştırılmış dosyaların olduğu dizinde yapacaksın.Tar kullanımını falan bi araştır yinede sen internette
[URL=http://img178.imageshack.us/i/57069503.png/][/URL]
Benim ubuntunun son hali
Arkadaş depolarda olmayan programlar için sormuş galiba kurulumu.Elle derlemen lazım onuda biraz araştır diyecektim ama söyliyim bi kereliğine :)Derleme çok ileri seviyede gerekli oluyor... Çoğunlukla Ubuntu depoları ve ppa yeterli...
ilk başta tar komutu ile çıkartıyorsun sonra
./make
./make install
diyorsun kuruyor tabi bunlar indridiin sıkıştırılmış dosyaların olduğu dizinde yapacaksın.Tar kullanımını falan bi araştır yinede senBazı ekstra programları kurabilmek için hali hazırda bazı program depolarını eklemeniz/aktif hale getirmeniz gerekebiliyor. Örneğin Sun Java kurabilmek için; Synaptic -> Ayarlar -> Depolar -> Diğer Yazılımlar yolunu takip ederek "Canonical Ortakları" deposunu işaretlemeniz yeterlidir. Sonrasında yazılım merkezinden veya Synaptic'ten Sun Java'yı kurabilirsiniz...
Ayrıca bazı programların kurulmasına bile ihtiyaç yok... Derlenmiş halde. Direkt indir kullan. Örneğin Filezilla ftp programı Ubuntu depolarında var fakat güncel değil... Kendi resmi sitesinden indirin, sağ tık yapıp dosyaları klasöre çıkarın, çıkardığınız yerde; filezilla/bin/filezilla dosyasına tıklayın kullanın! Kuruluma gerek yok. Aynı yöntem Firefox gibi birçok program için de geçerli...
Ppa'ların kullanımına da değineyim; örneğin Chromium kurmak istiyorsunuz. Yine Synaptic -> Ayarlar -> Depolar -> Diğer Yazılımlar yolunu takip edin ve Ekle düğmesine tıklayın kaynak ekle kısmına ppa:chromium-daily/ppa yazın onaylayın ve depoları güncelleyin. Artık Chromium'u kurabilirsiniz.
Jdownloader indirme yöneticisini kurmak istiyorsanız aynı şekilde şunu yazın: ppa:jd-team/jdownloader
Daha fazla program ve bilgi için https://launchpad.net/ adresine bakınız...
Söylemeyi unuttum; yeni Ubuntu'yu indirdim ve kurdum... 10 üzerinden 100 veriyorum!
Son Düzenleme: Nicoll ~ 17 Ekim 2010 23:30
ben kurdum görünüm güzel fakat alışamadım firefox özellikleri bölmesi çok yer kaplıyor ve küçük bi pencere kalıyor internette gezinebilmek için. pc üzerindeki çoğu özellikleri kullanamıyorum ekran parlaklığı vs.ama hızı dikkatimi çekti hız açısından mükemmel kişiselleştirme açısından bişe diyemicem karışık bi yapısı var çözemedim.win7 daha sade
[url=http://img178.imageshack.us/i/57069503.png/][/url]dehşet verici bir görüntüsü var fakat 7 den donmekte hala tereddutlerım var şuan pc çökmüş durumda ve usb üzerinde bulunan ubuntu 10.10 üzerinden yazıyorum ubuntu kurma düşüncem olmasaydı bunlar başıma gelmicekti şu an bu hatayı alıyorum
Benim ubuntunun son hali
error:no such partition
group rescue>Son Düzenleme: oguz10 ~ 18 Kasım 2010 17:37
- 1
- 2