Dün bir senedir beklediğim ubuntu 11 sürümünü nihayet kurma fırsatı buldum. Çok ümitliydim birhayli beklentilerim vardı. Kurulumda ubuntu 10.10 sürümünüzü silip yerine kurulayım mı diye soruncada epeyce heyecanladım demkki bayağı geliştirmeler var diye.
Neyse 10.10 sürümümüz gitti 11.04 sürümümüz kuruldu ve sistem açıldı. Oda ne sevgili ubuntumuz diğer sürümlerinde sorunsuz tanıdığı logitec klavye- fare (kablosuz) setimizi tp- link wriless'imizi realtek ses kartımızı, 3650 ati ekran kartımızı hiç tanımıyor. Kurulumda tr dil zaten yok. Masaüstünde abudik gubidik windows 7 den çalıntı bir görev çubuğu (sağ klik ve taşıma yok), üstte menüleri olmayan mac'ten çalıntı bir panel (paneldede araç ekleme kaldırma seçenekleri, tercihler, yönetim menüleri gibi gnome panelin temel özellikleri hiç yok). Güncelleyeyim belki düzelir dedim wrilessi bir şekilde tanıttım bu kezde ubuntu 10.10 da ve windows 7 de direk bağlanan nete nedense ubuntu 11.04 ümüz ne yapsak bağlanmıyor. Bir işletim sistemi ancak bu kadar rezil edilebilinir. Kardeşim eğer ben bunu kullanacaksam zaten tüm eksik bileşenlerini güncelleyip kullanacağım. Cd 25 krş. dvd 40 krş. neden cd boyutunda ısrar edipte yarım yamalak işletim sistemi yayınlıyorsunuz ? Zaten dvd sürücüsü olmayan bilgisayarların usb den kurulum şansıda var. Bu ısırar neden? Yazık oldu ubuntu 10.10 sistemime, yok yere gitti.
Ubuntu kullanıcılarının ubuntu 11 sürümünden en azından şimdilik uzak durmalarını şiddetle öneririm.