Ubuntu 11.10 desktop i386
- 1
- 2
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Konuya özür dileyerek dalıyorum kusura bakmayın:)Her oyunu oynayamayabilirsin. Eğer wine programını iyi kavrar ve öğrenebilirsen çoğu oyunu oynayabilirsin.
Ubuntu hakkında bişey sorcaktım.
XP den ne kadar iyidir .İyi ve kötü yönleri nelerdir
Söyleyebilirmisiniz.Her oyunu oynarmıyım ben Ubuntu
Ubuntu güvenlik ve stabilite olarak hem XP hem de diğer windowslardan üstündür.
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj
Her oyunu oynayamayabilirsin. Eğer wine programını iyi kavrar ve öğrenebilirsen çoğu oyunu oynayabilirsin.Yamyam abim önerielrin doğrultusunda çalışarak
Ubuntu güvenlik ve stabilite olarak hem XP hem de diğer windowslardan üstündür.
ubuntuyu yola getirmeye başladım
Full türkçeleşince resim ekleyecem
Harika bişey :D
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Yamyam abim önerielrin doğrultusunda çalışarakHala yola getiremedinmi.
ubuntuyu yola getirmeye başladım
Full türkçeleşince resim ekleyecem
Harika bişey :
Ben sana tarif ederken bile 3 tane tema değiştirdim.
Al bak ta ecik gudur.
[URL=http://img854.imageshack.us/i/ekrangrntsuv.png/][/URL]Son Düzenleme: Kapalı Hesap (200174) ~ 16 Mart 2012 23:59
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj
Yamyam abi ben de mi geçsem çok hoşuma gitti + benim oyunla falan işim olmaz net ve müzik yani ne dersin? Şu an 7 Ultimate var.
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Yamyam abi ben de mi geçsem çok hoşuma gitti + benim oyunla falan işim olmaz net ve müzik yani ne dersin? Şu an 7 Ultimate var.Net müzik ve video konusunda linux çok iyidir. Ben 1.66GHz işlemci ile linux altında video render yapmıştım. Eğer biraz bilgilenir de linux u kavrayabilirsen gerçekten çok iyidir.
Ama biraz uğraşman gerekir tabii.
Kapalı Hesap
4,310 mesaj
Ama Fifa 12'mi bırakmam destekler mi ki Linux?
OP Kapalı Hesap
3,759 mesaj
Ama Fifa 12'mi bırakmam destekler mi ki Linux?Ubuntu türkiye forumunda adam crysis oynamış resim eklemiş
Bende deneyecem windows'u kaldırıp kuracam eğer oynatırsa oyunlarımı dönmem windows'a daha...
Linux gerçekten işlemci ram dostu..
Ya yamyam abim bende 8 gb ram var acaba ubuntuyu sanal makinaya değilde normal olarak işletim sistemi olarak kursam sorun çıkartırmı ?Son Düzenleme: Kapalı Hesap (200174) ~ 17 Mart 2012 15:54
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Ubuntu türkiye forumunda adam crysis oynamış resim eklemişCahal civelek arkadaşım.
Bende deneyecem windows'u kaldırıp kuracam eğer oynatırsa oyunlarımı dönmem windows'a daha...
Linux gerçekten işlemci ram dostu..
Ya yamyam abim bende 8 gb ram var acaba ubuntuyu sanal makinaya değilde normal olarak işletim sistemi olarak kursam sorun çıkartırmı ?
Ubuntunun da 64 bitlik ve de böcüklük seçeneği var. Ben daha önce laptopuma mint sürümünün 64 bit böcüklük sürümünü kurmuş ve bu sürüme de adobe audition u yüklemiştim.
Gören arkadaşlar gudurmuştu.
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Linux ile gerçekten ilgilenen arkadaşların, harddiskinde sevabına bi 50GB ve bi de 5Gb lık özel partition oluşturması caizdir.
Kapalı Hesap
4,310 mesaj
Araştırıyorum bakalım hoşlancam mı diye görüntüsü falan çok hoş ama.. :)
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Araştırıyorum bakalım hoşlancam mı diye görüntüsü falan çok hoş ama.. :)Eğer program yüklemeyi ve çalıştırmayı becerebilirsen linux acaip derecede hızlı. Benim masaüstündeki ubuntunun kapanma süresini ölçemiyom. Çok hassas kronometre gerekiyo. Daha kapat komutunu verdiğim anda biriliripp kapanıyo. Kapanıp kapanmaığına emin olamıyom.
Kapalı Hesap
4,310 mesaj
Eğer program yüklemeyi ve çalıştırmayı becerebilirsen linux acaip derecede hızlı. Benim masaüstündeki ubuntunun kapanma süresini ölçemiyom. Çok hassas kronometre gerekiyo. Daha kapat komutunu verdiğim anda biriliripp kapanıyo. Kapanıp kapanmaığına emin olamıyom.Yorumuna çok güldüm ya :D en iyisi xp kapat tuşuna basıyodum su içip gelince hala kapanıyor yazıyodu :D
Bilmiyorum valla ama bana w7deki movie maker'da lazım. Hocalar aniden ödev verebiliyo...
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Yorumuna çok güldüm ya :D en iyisi xp kapat tuşuna basıyodum su içip gelince hala kapanıyor yazıyodu :DLinux veritabanında öyle movie makerler var ki gudurursun. Mesela ben OPEN-SHOT VİDEO EDİTÖR ile çalışıyom. Alışması zor oldu ama şimdi her türlü mıncıklamayı yapıyom.
Bilmiyorum valla ama bana w7deki movie maker'da lazım. Hocalar aniden ödev verebiliyo...
Üstelik özel menü oluşturulması istediğin formatta video ve ses seçimi menüye kendi resmini koyabilme gibi özelliklerin yanısıra dvd den video çalma bile var.
Bunu dışında MAN DVD, DVD DİSASTER gibi onlarca program var. Hepsi de ücretsiz. İndirmeyeni dövüyolar.
OP Kapalı Hesap
3,759 mesaj
Linux veritabanında öyle movie makerler var ki gudurursun. Mesela ben OPEN-SHOT VİDEO EDİTÖR ile çalışıyom. Alışması zor oldu ama şimdi her türlü mıncıklamayı yapıyom.Adam haklı bende yeni başladım kullanmaya daha yeni başladı türkçeleşmeye türkçe dil güncellemesini kurdum neredeyse tüürkçeleşti denilebilir oyun kuracam eğer sorunsuz oynarsa...Güle Güle Bill gates :D
Üstelik özel menü oluşturulması istediğin formatta video ve ses seçimi menüye kendi resmini koyabilme gibi özelliklerin yanısıra dvd den video çalma bile var.
Bunu dışında MAN DVD, DVD DİSASTER gibi onlarca program var. Hepsi de ücretsiz. İndirmeyeni dövüyolar.
Kapalı Hesap
4,310 mesaj
Yamyam abi senin şu yorumlarını okurken çok gülüyorum yaa :D guduryolar mıncıklamak falan :D
Şimdi daha da ilgi duydum var yaa :) peki w7 ve linux aynı anda kullanabilir miyim?
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Linux ile gerçekten ilgilenen arkadaşların, harddiskinde sevabına bi 50GB ve bi de 5Gb lık özel partition oluşturması caizdir.
Yamyam abi senin şu yorumlarını okurken çok gülüyorum yaa :D guduryolar mıncıklamak falan :DSorular için önceki yanıtlar da gereklidir.Şimdi daha da ilgi duydum var yaa :) peki w7 ve linux aynı anda kullanabilir miyim?
Eğer harddiskine sevabına bir 50GB bi de5GB bölüm oluşturursan hem windows hem de linux kurup istediğini mıncıklar istediğinle de oyun oynarsın.
ŞUNU UNUTMAYALIM.
Windows alışkanlığı her bir programı ücretle satın alıp kolaylıkla kurup kullanmak içindir.
Linux alışkanlığı ise bir programı bilgi doğrultusunda kurup gerekirse program yazabilme yeteneği ile özdeşleşmiştir.
Birçok arkadaşımız program bilgisi olmadan linux ile herşeyi yapacağını sanıp daha ilk kurulumda kösülmüşlerdir. Yine de çok zor değildir linux.
Önce veritabanını kullanmayı öğrenip buradan program indirip kullanmayı öğrenmeli.
Sonra da RPM gibi uzantıların ne anlama geldiğini öğrenerek TAR ZİP MİP gibi deyimlerin özelliklerini mıncıklamalıdırlar.
Kapalı Hesap
4,310 mesaj
Her geçen gün daha da merak ediyorum en kısa zaman da öğrenip linux'u da denicem bakalım :)
- 1
- 2