ubuntu 9.04

ayhan73
18-06-2009, 11:24   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
38 mesaj

PCNET HAZİRAN SAYISINDA UBUNTU DVD Sİ ALDIM
PC DE 10 GB BÖLÜM AYIRDIM WUBİ İLE KURMAK İSTEDİM
ANCAK WUBİ DOSYALARI AÇARKEN KURULUM YERİ OLARAK DVD SÜRÜCÜYÜ GÖSTERDİ YENİDEN BAŞLATIP UBUNTUYU SEÇİNCE HATA VERDİ VE ACRONİS SECURE ZONE İÇİN AYIRDIĞIM 10 GB TIDA SİLDİ
ESKİ HALİNE ZOR GETİRDİM WUBİ İLE UBUNTUYU SANAL PC YE WİNDOWSUN YANINA KURUYOR PEKİ NEDEN NORMAL PCYE WUBİ İLE KURMUYOR

YADA UBUNTU DVD SİNDEN  C DEN BÖLÜM AYIRARAK NORMAL KURULUM YAPABİLİRMİYİM XP UBUMTU BİR ARADA
DVD DEKİ PAKETLERİ NASIL EKLERİM

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

tenten
19-06-2009, 12:22   |  #2  
Yıllanmış Üye
183 mesaj

ubuntu dvd de iso olarak gelir sen onu 700mb geçiyosa dvd olarak yapıcaksın neron varsa masa üstüne kaydet ubuntoya tıkla nero çıkar boş dvd yi yerleştir yazım hızını çok yavaş yap ve yazdır sana kolay gelsin

Boracalin
29-06-2009, 00:28   |  #3  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,591 mesaj

yav ben ubuntu 9.04'ü cd'siz kurdum wubi ile üstelik ntfs ortama :) download ettiğim iso dosyasını win rar veya benzeri bir program ile açtım içinden wubi çıktı sonra wubi wasıtası ile daha önceden ayırdığım 18 gb'lık yere kurdum gitti... ama swap falan ayırtmadı o işi nasıl halleti bilmiyorum :P

ECHELON_
29-06-2009, 00:58   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

birader yapacağın şu aynı dvd ile ben iki pcde biri xp diğeri vista yan yana kullanıyum ubuntu dvd sini takıcaksaın türkçe  seç sonra gelen ubuntu ara yüzünde 2. seçenk ubuntu kur de -metin kipinde kurmanı tavsiye etmem çok sorun çıkıyor- sonra hdd bölümlendirmeye geldiğinde ilk seçenek "yan yana kur" işaretli olacak ve sen tam o esnada en altta mavi kısmı windows turuncu kısmı ubuntu olan ve elle ayarlanan kısımda  ubuntu için 15 gb kadar yer ayır ve devam et bir kaç dakkika içinde kurulacaktır. ubuntu  bu yöntem bende hdd cd ve ayrı iken sendeki sorunları çıkarıyordu ben vistayı silip yeniden kurup hdd blok halinde sadece c olarak yaptığımda başarılı oldu

ayhan73
29-06-2009, 10:18   |  #5  
OP Yeni Üye
38 mesaj

ben ubuntu kurulumuna başladım yarıda hata verdi c den ayırdığımm 11 gb tı c ye ekleyemedim disk yönetimine baktığım zaman 160 lık hdd sanki 250 lik gibi gözüküyo 120 gb ayrılmamış alan diyo ayırdığım 10 gb tasn yeni bölüm yapsam bile yine 10 gb boş alan diyo linux cd leri hdd yi boş görüyo fedora bölümleme tablosu arızalı diyor ama bütün dosyalarım duruyo fdisk atsam düzelirmi

ECHELON_
29-06-2009, 16:06   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj
Alıntı: ayhan73  
ben ubuntu kurulumuna başladım yarıda hata verdi c den ayırdığımm 11 gb tı c ye ekleyemedim disk yönetimine baktığım zaman 160 lık hdd sanki 250 lik gibi gözüküyo 120 gb ayrılmamış alan diyo ayırdığım 10 gb tasn yeni bölüm yapsam bile yine 10 gb boş alan diyo linux cd leri hdd yi boş görüyo fedora bölümleme tablosu arızalı diyor ama bütün dosyalarım duruyo fdisk atsam dü
birader linux tabanlı sistemlerle ms ler hdd ayrıformatta görü  linux hatırkladığım kadarıyla ext diye bir kısaltma tarzına bş-içimlendirir hdd de kendini kuracağı yeri  ms ntfs de biçimlendirir benim 80 gb hdd şu an 55 gb olarak gözüküyor xp de ubuntu kurulu kısmı kısmı görmüyor ms bir şey daha ubuntuyu kurarken metin kipinde kurmayan oradan hdd bölümlendirmek zor olabiliyor ubuntu ara yüzünde 2. olanı seçmeli öyle ilerlemeli
bir şey daha lınux tabanlılarda her yarım kalmış hdd bölüm tanımlama ve biçimlendir hdd küçük küçük parçalara bölmeye neden olur ve tekrar sayısı arttıkça parça artar bu sebepten sonunda lınıux kuracak kadar gniş bir parça bulamazsınız ben bu durumda format yoluna gittim xp silip c yi blok halinde tek parça yaptım ve ubuntuyu öyle kurdum....