CHIP Online özgür işletim sistemi Ubuntu'nun yeni harikası Karmic Koala'yı mercek altına aldı.
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ubun ... ki-koala_16158.html
Resimlerle: Ubuntu 9.10 Karmic Koala
Daha basit, daha hızlı, daha yenilikçi ve ücretsiz: Microsoft ve Apple yeni işletim sistemleriyle kavga ededururken Ubuntu geliştiricileri tam da söz verdikleri anda Linux dağıtımları için yeni bir güncelleme yayımladılar
Altı aylık geliştirme rutinine paralel olarak Ubuntu işletim sisteminin geliştiricileri yeni bir filiz daha verdi. 9.10 nolu sürümün ismi "Karmic Koala" ve her zamanki gibi güncelleştirilmiş sistem çekirdeği ve taze yazılım sürümleriyle beraber geliyor. 2.6.31 nolu Linux çekirdeği yeni donanım desteği sağlıyor, USB 3.0 gerekli temeli atıyor ve Ext4 / Btrfs dosya sistemleri için iyileştirmeler sunuyor. Ubuntu masaüstü arabirimi olarak bir sonraki kilometre taşı 3.0 için bir nevi hazırlık aşaması niteliği taşıyan Gnome 2.28'i kullanıyor.
Daha basit ve daha hızlı
Kurulum süreci yedi basit aşamada sistemi kurulmaya hazır hale getiriyor. Asistan çoğu kullanıcı için doğru ayarları kendi kendine seçiyor ve istenirse Home dizinini şifreleyebiliyor. Ubuntu 9.10 ilk kez varsayılan olarak Ext4 dosya sistemini kullanıyor. Ubuntu'yu ilk kez kullananlar için kurulum sırasında en önemli programlar ve yenilikler tanıtılıyor.
Yeni bir tasarım ve cilalanmış oturum açma ekranı ile Ubuntu ilk açılışta her şeyden önce çok hızlı önyükleme süreci ile dikkat çekiyor. Firefox 3.5.3, OpenOffice 3.1.1 veya Gimp 2.6.7 gibi uygulamaların pencereleri birkaç saniye içerisinde ekrana zıplayıveriyor. Genel anlamda sistem kullanıcı girişlerine daha hızlı tepki veriyor; en azından böyle hissettirdiğini söyleyebiliriz.
Tüm konu: Ubuntu 9.10: "One" bulutu üzerindeki Koala
Resimlerle: Ubuntu 9.10 Karmic Koala
- Yeni yazılım merkezi
- Ubuntu One #8211; Çevrimiçi depolama alanı
- Ve sonuç: Yine başarılı bir Linux dağıtımı...
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Ubuntu 9.10'dan memnun musunuz?