Ubuntu'da büyük değişim zamanı geldi...

CHIP Online
27-04-2010, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Ubuntu takımı, aldığı radikal bir kararla tasarımında çok büyük bir değişime gidiyor. İşte o değişim

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ubun ... ni-geldi_19694.html

Resimlerle: Ubuntu 10.04 - Yeni tasarım

Ubuntu yakında gelenekselleşmiş "sistem tablası"nı kaldırıyor ve yerine daha gelişmiş bir menü ve bilgilendirme sistemi getiriyor. "Canonical Design Team" şu anki sistem tablasının yerine daha tutarlı ve kullanıcı dostu bir menü getireceklerini söyledi.

9.04'te yazılım güncellemeleri bilgilendirme alanında değil de yeni bir pencere açılarak kullanıcıya bildiriliyordu. 9.10'daki geçişte menü sistemine, tüm mesajlaşma ve chat uygulamalarının bulunduğu, yeni bir evrensel mesajlaşma menüsü eklendi. Yeni bir oturum menüsü de, daha önceki hızlı kullanıcı değiştirme ve oturumu kapatma seçeneklerinin birleştirilmesiyle oluşturuldu.

10.4'te yeni bir ses menüsü standart ses uygulamasının yerine getirildi. Ayrıca Twitter ve Facebook gibi hemen mesajlaşmayı sağlayan ya da sosyal arkadaşlık sitelerine bağlantıları sağlayan, yeni bir "ben" menüsü de  eklendi.

Tüm konu: Ubuntu'da büyük değişim zamanı geldi...

İzleyin: Ubuntu'ya Windows XP makyajı

Resimlerle: Ubuntu 10.04 - Yeni tasarım


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Ubuntu'nun bu değişimin etkisi nasıl olur?

Banned
27-04-2010, 21:23   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Açık kaynak deyince ilk akla gelenlerden Ubuntu. Windowsa rakip olamayabilir ancak çok ciddi bir alternatif. Bilgisayarda öyle pekte oyunlarla, programlarla işiniz yoksa, bilgisayarı genelde sörf ve ofis işlemleri amaçlı kullanıyorsanız bence windowta kalmakla hata ediyorsunuz. Ubuntu size beklentilerinizden fazlasını sunacaktır.