ubuntu forum Türkiyede "odin"adı ile hesabım bulunmakta idi bu gece itibariyle hesabım ve o siteye girişim sonsuza dek engellendi. özgür yazılım taraftarlarının, bu os'nin bir felsefesi var diyen elemanların pekte ifade ve fikir özgürlüğü konusunda ilerleyemedikleri çok acı, vasat ve "iç gıcıklayıcı". forumda ne hiç bir şekilde kimseye hakaret etmemiş olmama rağmen kendileri eleştiriye açık olmadıkları için bir yerlere yaranmak için dahası orta çağ klikleri içerisinde kaldıkları için, saygıyla seviyorum orada beni banlayan yönetimi. O hiç beğenmedikleri chıp forumdan biraz destur almalarını, biraz mantalite kapmalarını nasihat ederek bu konuyu açmış bulunuyorum. Kendileri linux kullanmayı bir mezhep, linux kullananlarıda o mezhebin bir üyesi olduğunu düşündükleri için kendilerine tekke ve zaviyalerin 30 kasım 1925 kapandığını, ifede özgürlüğümü engellemeleri noktasında hatırlatıyorum. Evet çok emek veriyorlar hak veriyorum ama bir linux yobazı olduklarınıda buradan belirtiyorum. Dar kalıpların insanları, ideolojik takıntılı mysql uzmanları ile bu ülkenin çokta gnu da ilerleyebileceğini düşünmüyorum. En azından benim banlanma nedenimi belirtmedikleri için ben kendilerini enginizisyon mahkemesi olarak görüyorum en azından protestan linux mezhebine geçer iseler biraz daha özgür düşüneceklerini, düşündüğümü düşünmeden edemiyorum. Hiç öfkeli olmasamda birazcık kızıyormki, linuxe olan inancımı yinede beslemek istiyorum. Mahalle kavgaları ve çetecilik oynamak istiyorlarsa kendilerini facebooka davet ediyorum. Banlanma nedenim aşağıdaki konudur, eğer sıkılıp onuda kapatmazlarsa takdirinize sunuyorum. Beni banlarlarken yaptıkları hatayıda kendileride ilerleyen mesajlarda yaptıklarıiçin hayretler içinde sayfayı takip ediyorum. Kılıç çuvala sığmıyor beyler, minarenin kılıfı sanmayan elinizdekini. Kendileri foruma daha önce açılmış bir konu açıldı ise "forumun arama çubuğundan arayınız" şeklinde uyarmakta idiler, kendime forum arama çubuğunda aramama rağmen bulamıyorum bunu yaparkende salimdan "alo aşkımı" dinliyorum, biliyorum çok romantik bir bakış açısı oldu ama ne yapabilirim ubuntu konusunda destek almak istiyorum, başka bir ubuntu forumu açılana dek dilekçe ile gnu uzmanlarına başvuruda bulunuyorum ubuntu forum cevaptır:
"Alo alo alo aşkım susma
Alo alo alo bu aşka kıyma
alo alo alo aşkım tövbe
Alo alo alo son kez dinle
sulu sulu bana bana atıyor oh oh
yana yana sağa sola salıyor ah ah
belliki dünden hazır coşuyordu ya ya
alem bize bakıyordu
yanaştıkşa yanaştı aklım fikrim şaştı
ben olmaz dedikçe o amacını aştı
hiç işim olmaz dedinde bardağın taştı
kimden demeye kalmadan Merhaba ben jale
Jalede jale de üf ne Jale bu alemde tek tek tek bir tane"
son olarak bu durum hiçte özgür yazılıma yakışmadı be usta diyorum. özgür yazılım adı altında özgür yazılımın o parıltılı "felsefesine" trollük yapılmasını kınıyorum.
banlanmama neden olan konudur:
http://forum.ubuntu-tr.org/index.php?topic=18918.0
EVET bir hata meydana geldi kendinizle feci çeliştiniz.