Evet arkadaşlar bakalım hangi sistem öne çıkacak ?
Ubuntu mu ? Yoksa Pardus mu ?
Pardus dandik geldi bana arayüzü ve sistemi. Mesela Kaptan'da ayarladığım başlat menüsü şeklini değiştiremedim. Aslında Tasmayı bile bulamadım. Ayrıca Compiz Fusion yok. Pardus 2008.2 daha güzel. Tercihim Ubuntu.
Pardus 2009 çok şık
Ama Ubuntu + Wubi sanırım bir adım önde yeni başlayanlar için.
Pardus 2009'uda denedim. Ubuntu 9.04'üde denedim. Hatta şu anda Ubuntu'dan yazıyorum. Kesinlikle Ubuntu. Neden derseniz Pardus'da sorunlarla boğuşmaktan sıkılıyorsun. Hatta bu bölümde bir topic bile açmıştım dpi sorunuyla ilgili. Onun dışında Xfce yüklemezsen çok ağır. Sistem ayarlarına her girişte mutlaka bir defa çöküp hata veriyor. 2 gündür Ubuntu'dayım. Hiç hata vermedi. Hız olarakta tatmin edici. Pardus'dan kesinlikle daha iyi.
pardus 2009 bana çok karışık geldi sildim bir ubuntuyu denedim ubuntuya alışmam pardus kadar uzun sürmedi. Ama ne olsa pardus türklerin yaptığı bir işletim sistemi olduğu için pardusun ubuntudan daha iyi olmasını beklerim.
Herkes ubuntu diyor , anket pardus 2009 bir karar verin bence
ubuntuda illa program kuracaksın extradan.mesela en basitinden facebookta video izlerken bile ubuntuda izlenmiyor.video unavilable diyor.ama pardustan denerseniz videoyu oynatıyor.
arayüzler olarak ubuntunun gnome'u daha hoş duruyor ama pardus 2009 sürümündeki o kde de gnome dan aşağı kalır yanı yok.