ubuntu uninstalldan sonra windows 7 bootmgr hatası

mr.kiyak
01-01-2010, 15:54   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
70 mesaj

Merhaba herkese. Forumda bu konuyu araştırdım ama benim durumum biraz farklı

Windows7 ultimate kullanıyorum. D: sürücüsünde de ubuntu son sürümü kuruluydu. Ubuntuyu windows üzerinden kurmuştum ve bugün uninstall ettim. ubuntuyu uninstall edince de Grub loading ekranı çıkmaması için windows7 cd sinden mbrfix komutu ile düzeltme yapmak gerekiyodu ama ubuntu son sürümünde bu halledilmiş gerekmedi. Yani ubuntuyu kaldırdıktan sonra sistem windows 7 ile grub loading ekranı çıkmadan doğrudan açıldı

Ancak;

format atıp tekrar kurulum yapmaya ihtiyacım vardı. bilgisayar başlatırken cd romdan hiç bi şekilde boot edemiyorum. ilk önce "boot mgr image is corrupt. the system cannot boot" hatası aldım. ama DVD'de bi sorun yok çünkü başka makinalarda boot edebiliyorum. sonra windows 7'ı recovery yaptım ve tekrar DVD'den boot denedim bu sefer "bootmgr" hatası aldım.

Tahminim ubuntuyu uninstall ettikten sonra bootmgr hatası almaya başladım.
Zaten windows cd sini takıp boot etsem sorun kalmayacak. herhangi bir linux cdsi de taktım boot etmek istedim hiç bi şekilde cd den boot edemiyorum.

bu sorunu windows client üzerinden halledebilmem mümkün mü. neler tavsiye edersiniz.

hamzaa
01-01-2010, 15:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
292 mesaj

bootmgr dosyası kayıp ise win7 uçmuştur artık.!

mr.kiyak
01-01-2010, 16:04   |  #3  
OP Üye
70 mesaj

şu an windows 7 açılıyo ama sadece DVD boot yapamıyorum
napçam ?

Son Düzenleme: mr.kiyak ~ 01 Ocak 2010 16:05
Nicoll
01-01-2010, 16:18   |  #4  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Bios ayarlarına göz at...

mr.kiyak
01-01-2010, 16:20   |  #5  
OP Üye
70 mesaj

bios ayarlarının nesine göz atıcam ?
anormal ne olabilir onu söyle

Nicoll
01-01-2010, 16:26   |  #6  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
1,352 mesaj

Açılışta DVD sürücüsünü de kontrol etmesi gerekir. Açılış sırasında DVD aktif hale geliyor mu; ışığı filan yanıyor mu? Eğer kontrol edilmiyorsa bios ayarı değiştirilmiş demektir, boot bölümünden otomatik yap...

Alıntı: mr.kiyak  
bios ayarlarının nesine göz atıcam ?
anormal ne olabilir onu sö
mr.kiyak
01-01-2010, 16:41   |  #7  
OP Üye
70 mesaj
Alıntı: Nicoll  
Açılışta DVD sürücüsünü de kontrol etmesi gerekir. Açılış sırasında DVD aktif hale geliyor mu; ışığı filan yanıyor mu? Eğer kontrol edilmiyorsa bios ayarı değiştirilmiş demektir, boot bölümünden otomatik yap...

BIOS ayarlarımda
first boot device : floopy
second boot device : harddisk
third boot device : cd rom

bilgisayar başlarken F12'ye basıp boot device seçimi yapılıyor menüden. oradan CD-ROM seçiyorum
tekrar başlıyor ve CD-ROM'a girip okuma yapıyor. cihaz çalışıyor
ama cd'den boot edemiyorum diyor ve direk windows 7 ile devam ediyor.

windows7'nın sağlıklı bi şekilde çalıştığı başka bi makinam var. acaba oradan çeşitli sistem dosyalarını bu sorun olan makinaya kopyalasam düzeltme olur mu
neleri kopyalamam gerekir onu bilmiyorum ama fikir yürütüyorum sadece

mancukya
01-01-2010, 17:22   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Hard disk takili bile olmasa uyariyi kurma esnasinda verir yani disk yok der gelelim Mbr kurulum basladigi anda mbr silebilirsin.
Sen boot ettiremiyorsun makineyi öncelikle first boot cdrom, second boot harddisk, 3 flopy disable yap gerek yok.

mr.kiyak
01-01-2010, 17:49   |  #9  
OP Üye
70 mesaj
Alıntı: mancukya  
Hard disk takili bile olmasa uyariyi kurma esnasinda verir yani disk yok der gelelim Mbr kurulum basladigi anda mbr silebilirsin.
Sen boot ettiremiyorsun makineyi öncelikle first boot cdrom, second boot harddisk, 3 flopy disable yap gerek yok.

dediğin sıralamada yaptığımda şöyle oldu :

CD-ROM'a windows7 taktım. başlattım tekrar. CD-ROMA giriyo (ses ışık var) ama bi şey olmuyo tekrar başlıyo ve döngü şeklinde devam ediyo. Sonra başlarken F12'ye basıp bi menü açılıyo boot menüsü. Oradan CD-ROM seçiyorum tekrar yeniden başlayıp CD-ROM'a giriyo ama "couldn't find boot mgr" hatası alıyorum.

Elimde DVD'yi yeni çektim. Temiz. Başka makinada açabiliyorum.
BIOS ayarları ile de daha önce oynamadım. Ordan kaynaklandığını da düşünmüyorum.
Ubuntu uninstall ettikten sonra böyle oldu.
Bilgisayara USB'den boot denedim bunu yaptı.
DVD'den boot edemiyorum.
Teknik olarak DVD-ROM'da bir sorun da yok. Her şey normal

ne yapmam lazım ya

Nicoll
01-01-2010, 21:14   |  #10  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
1,352 mesaj

Gariptir ama bazı DVD sürücüleri kendi yazdığı bir DVD'yi başka sürücülerde okunsa bile kendisi okumakta zorlanabilir...

Öncelikle orjinal bir DVD ile denemeni tavsiye ederim. Olmazsa tekrar başka marka bir DVD'ye ve düşük hızlarda yaz...

Okuma sorunundan kaynaklanabilir...

Alıntı: mr.kiyak  

dediğin sıralamada yaptığımda şöyle oldu :

CD-ROM'a windows7 taktım. başlattım tekrar. CD-ROMA giriyo (ses ışık var) ama bi şey olmuyo tekrar başlıyo ve döngü şeklinde devam ediyo. Sonra başlarken F12'ye basıp bi menü açılıyo boot menüsü. Oradan CD-ROM seçiyorum tekrar yeniden başlayıp CD-ROM'a giriyo ama "couldn't find boot mgr" hatası alıyorum.

Elimde DVD'yi yeni çektim. Temiz. Başka makinada açabiliyorum.
BIOS ayarları ile de daha önce oynamadım. Ordan kaynaklandığını da düşünmüyorum.
Ubuntu uninstall ettikten sonra böyle oldu.
Bilgisayara USB'den boot denedim bunu yaptı.
DVD'den boot edemiyorum.
Teknik olarak DVD-ROM'da bir sorun da yok. Her şey normal

ne yapmam lazım
mancukya
02-01-2010, 00:04   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Dostum biosu default ayarlarina aldir. sonrasinda kayit ederek cik yeniden baslat ve bu sefer söyledigim sekilde siralamayi yeniden yap.
Arkadas hakli sorun dvd okumuyor olabilir baska makine okur seninkinde okumaz o dvdnin kalitesine bagli

mr.kiyak
02-01-2010, 13:05   |  #12  
OP Üye
70 mesaj

en son adını şimdi hatırlamadığım bi program kurdum. boot mgr sorununu çözen bi komutu vardı onu uyguladım. sonra makina hiç bi şekilde sisteme girmedi. siyah ekranda kalıp Error! yazdı. Dedim tamam buraya kadarmış :)

elimde bi tane usb'den kurulan ubuntu vardı. onu kurdum ve diskime erişiyorum şu an.

ya başıma nerdeyse gelmedik kalmadı çok fena durumdayım

başka bi makinada usb'den kurulacak XP ayarlamaya çalıştım o da olmadı.

şu an son seçenek temiz bi dvd tekrar yazıp deniycem

olmazsa ne yapıcam bilmiyorum. acil çalışmam gereken projelerimde var visual studioda.

bittim yani tek kelimeyle.

mr.kiyak
02-01-2010, 20:28   |  #13  
OP Üye
70 mesaj

son olarak windows 7 USB'den kurulum yaptım ve hallettim kazasız belasız. şu an tek sorunum ubuntudan kalan 100GB'lık EXT4 alanı windows 7 disk managementtan biçimlendirememek. o da başka bi konu artık

iyi çalışmalar