Win 7 fırtınası sürüyor; Ubuntu pusuya yatmış bekliyor: Peki ama gerçekten bir şansı olabilir mi?
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ubuntu-windows-7-ye-karsi_16253.html
Resimlerle: Ubuntu 9.10 Karmic Koala
Windows 7 tam gaz yayılırken Ubuntu'nun son sürümü 9.10 da bizlerle. Windows 7'nin gelmiş geçmiş en iyi Windows olduğu konusunda neredeyse herkes hemfikir. Peki ama bu kadar güçlü bir rakip karşısında yeni Ubuntu'nun şansı olabilir mi? Bu şansı yaratmaya aday; en azından Linux dünyasını bir adım ileriye götürebilecek 5 özelliği bir araya getirdik.
Yeni Ubuntu testte! makalemizi de kaçırmayın.
1 Güvenlik
Windows 7 kendisinden önceki Windows sürümlerinden daha yüksek güvenlik vaat ediyor. Microsoft düzenli güncellemeler çıkartmayı sürdürüyor. Ancak sorun şu ki Windows dünyanın en yaygın işletim sistemi. Bu yüzden en çok zararlı yazılım Windows için hazırlanıyor, Windows açıkları Linux açıklarından daha çok saldırıya uğruyor. Linux için zararlı yazılım hazırlamaktansa Windows için hazırlamak daha geniş kitlelere zarar verme imkanı doğuruyor.
Windows bilgisayarları güvenli tutmak mümkün ancak bunun için dikkatli olmak, sık sık güncelleme yapmak ve anti-virüs, anti-zararlı yazılım, firewall uygulamaları kullanmak gerekiyor. İnternette yeni tehlikelere karşı uyanık olmak gerekiyor. Windows 7'nin de bu gerçeği değiştirmesi mümkün değil.
Öte yandan Linux ve bu en son Ubuntu sürümü daha düşük profile sahip. Zararlı tehlikesi daha düşük ve kullanıcılar daha dikkatsiz davranma lüksüne sahip. Ubuntu'nun en son sürümü de mevcut Linux açıklarını kapatıyor, zararlılara karşı daha güvenli bir ortam sunuyor. Ancak unutulmamalı; Linux kullanıyorum deyip her kapıyı açık bırakırsanız, zararlılar er geç sizi de bulacaktır.
Tüm konu: Ubuntu Windows 7'ye karşı!
Resimlerle: Ubuntu 9.10 Karmic Koala
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Windows 7 mi? Ubuntu 9.10 mu?