Üç Bilgisayarı İnternete Bağlamak İçin Ağ Lazımmı?

greenj
25-04-2011, 21:43   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

Merhaba, evde üç bilgisayar var veonları internete bağlamak istiyorum ama üçü de birbirinigörmeyecek sadece internete bağlanacaklar. Internet bağlantısıadsl, modem ise: 4 eternet portlu router-modem, (kablolu modem).

Sorum:
1.Üç bilgisayara da eternetkablolarını takıp, sonra 3 eternet kablosunu da router modeminportlarına takınca hepsi de internete bağlanmış olur mu? Yoksabir sıra mı izlemeliyim, mesela önce bir bilgisayarı bağlayıpsonra diğeri ve en sonunda da üçüncü bilgisayara mı geçmeliyim?
2.Bu bağlantı ağ bağlantısı mıolmuş oluyor? Ben üç bilgisayarın da birbirine bağlanabilmesiniistemiyorum, bunun için ne yapabilirim?
Teşekkürler

panda34
25-04-2011, 22:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj

bilgisayarlari ethernet kablolariyla modem'in girislerine bagliyorsun o kadar, bagimsiz bir islem, sirasi onemsiz, ayrica hepsi acik olmak zorunda degil, internete girmek istedim bilgisayari calistirman yeterli. ag kurma opsiyonel bir islemdir, dosya paylasimi icin yada oyun oynamak icin. ama zaten ayni calisma grubunda olan windows yuklu bilgisayarlar birbirini kolayca gorur ayar gerektirmeden.

greenj
25-04-2011, 23:01   |  #3  
OP Taze Üye
13 mesaj

Üç bilgisayar da aynı anda internete bağlı olmayacak, birinde windows7 diğerinde win xp diğerinde de linux kurulu. Peki bu durumda her bilgisayara ayrı ayrı IP vermem gerekir mi? Farzedin ki hepsi de aynı anda açık, o durumda mı IP vermem gerekir.. Yoksa hiç bunlarla uğraşmama gerek yok mu, modem hepsini halleder mi?

Kapalı Hesap (200174)
25-04-2011, 23:15   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

benim laptop da masaüstüyle aynı ağa bağlı ipleri aynı laptopa başka ip verince bu sefer laptopun internet çok yawaş ve hantal oluyor

panda34
25-04-2011, 23:55   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj
Alıntı: greenj  
Üç bilgisayar da aynı anda internete bağlı olmayacak, birinde windows7 diğerinde win xp diğerinde de linux kurulu. Peki bu durumda her bilgisayara ayrı ayrı IP vermem gerekir mi? Farzedin ki hepsi de aynı anda açık, o durumda mı IP vermem gerekir.. Yoksa hiç bunlarla uğraşmama gerek yok mu, modem hepsini halleder mi?
bilgisayarlari bagla modeme, rahatina bak. normal bi kullanim icin IP vermene gerek yok

greenj
26-04-2011, 20:03   |  #6  
OP Taze Üye
13 mesaj

panda34, teşekkürler verdiğiniz cevap için