Bu forumu ziyaret eden ve biliişim dünyası ile ilgili olan arkadaşlar. 04.04.2005 tarihinde Vatan Computer Bostancı mağazasından 454 YTL tutarında alışveriş yaptım. Web sitesinde ve mağazada 200 YTL üzerindeki alışverişlerde kargo ücretini şirketin karşılayacağı belirtiliyordu. Ben de aldığım ürünlerin Düzce'ye evime kargo ile yollanmasını istedim. İki gün sonra ürünler elime ulaştığında yaklaşık 10YTL tutarındaki kargo ücretini de ben ödedim. Ürünlerin ödemesini yaptığımdan geri de göndermek işime gelmedi. Bu konu ile ilgili olarak önce satıcıya ulaşmaya çalıştım. Ama yeterli bir cevap alamayınca (Bir özür bile yeterli idi) sizlere şikayet etmenin en doğru olduğuna karar verdim ve bunu sizlerle paylaşıyorum. 10 YTL ile onlar da ben de zengin olmam ama aldatılmak insanı açıkçası fazlaca üzüyor. Bunu yapan bir de Vatan Computer gibi önde gelen bir kuruluş olunca daha acı oluyor.
Herkese sevgiler...
Ücretsiz Kargo Tuzağına Düşmeyin
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.gercekten aci bir olay bole seylerde aslinda 10 YTL de olsa insan hakkını aramalı ama sonunda yine hak arayan uzuluyor:(
Sizlere gecmis olsun insallah bir daha basiniza gelmez boyle bir olay ve tabi baskalarının basinada gelmez....
Guzel insan tuketici dernegine haber vereceğim de bence..Bundan cok korkuyorlar,muhim olan 10 milyon değil dediğin gibi,AB ye giderken insanımızı koyun yerine koyamamalı hiçbir işletme
böyle şeylerde hakkımızı aramlıyız..Avrupada telekom şirketleri 50 cent lik borç için 1 euroluk zarf ile borcunu bildirip ödemeni isterlerken bizim 10 milyonu alma hakkımız hayli hayli var.Vatan computer bu arada sattığı her üründe 10 dolarlık bir kazık atar haberiniz ola....
Hani bir laf vardır ya "Şikayetlerinizi bize, memnuniyetlerinizi dostlarınıza anlatın" diye. Ben de önce oyle yaptım. Dedim boyle boyle. Halkla ilişkilerden yanıt geldi mailiniz ilgili departmana aktarılmıştır. Ama neredeyse 15 gündür bir cevap yok. Ben de doğal olarak onları sizlere şikayet etmenin doğru olacağı kanısına vardım. Bence tüketici haklarından daha yararlı olacaktır bu.Çünkü tüketici haklarına başvurursam sadece kendimi kurtaracağım ama sizlerin de bu konuda bilginiz olursa kimse aldanmaz. Kısacası el ele verirsek tüketici hakları masasından daha etkili oluruz.
Herkese ilgisi için teşekkürler.
sana sadece şehir içinde kargo ücretsiz demişse bişiy yapamazsın ama bunu demeyip almışsa şikayet ettiğinde onlara ceza kesilir. bence şikayet etki adam gibi çalışsınlar.
Ama oda var ya adamlar sadece şehir içi ücretsiz demişlerse sen yanıl anlamışsan... Düşünsene Türkiye nin heryerine bir parça yollarlarsa ne olur acep....
Evet bu önemli dün siteye baktım gerçi pek bi şey göremedim ama yinede tam olrak araştırmak lazım.
Yanlış anlama yok arkadaşlar. 200 YTL üzeri alşışverişlerinizde kargo ücretini biz ödüyoruz deseler siz ne anlarsınız. Hem neden şehir içi kargo olsun ki? Mantıklı mı?
Olabiliyor alışveriş sitelerinde sadece şehir içi kargo ücreti siteye ait oluyor ama dediğin gibi vatan bilgisayarın sitesinde ben öyle bi ibare görmedim.
Kargoyu getiren eleman cebe atmak için almış olmasın parayı hani beleş kargoya 10 milyon koysam kimse anlamaz demiş parayı cebbe atmıştır belkim...
öyle bişiy olmaz eyup çünkü kapıda fatura imzalıyor ya.
aynen dediğin gibi. O kadar da kek değilim ya Fatura almadan para verir miyim. Faturanın üzerinde alıcı ödemeli diye kocaman damga vardı.
vatan bilgisayarı arayıp sordun mu istanbul dışı kargo ücretini ben mi ödüyorum diye? mail atma onlar maile adam gibi cevap vermiyorlar. telefon et konuş. evet ücretli derse neden 200 milyon ve üstünde ücretsiz diyorsunuz, sadece istanbul içinde böyle diiyin falan filan de işte.
istanbul-düzce 250 küsür km galiba yanılmıyorsam
hemşerim geçmiş olsun diyelim
şu sözü duymuşsunuzdur:
Tecrübe hayattan yenilen kazıkların bileşkesidir.
ya aldığın ürünlerin hacmi veya ağırlığı fazlamıydı acaba? aklıma şöyle bir durum geliyor. belki ödediğin ücret sadece kargo bürosundan eve teslim ücreti falan olabilirmi? bazen ücreti en yakın kargo merkezine gidecek şekilde ayarlıyorlar. eve teslimi için ya ekstradan para verecen ve ya gidip kargo merkezinden alacaksın gibisinden oyunlar oluyor bazen. ama şu da varki öyle olsa dahi bu bir aldatmaca olur. net geniş bir açıklama yapılması lazım.
İyice açıklamam lazım sanırım. Mağazada aldığım mallaeın kargo ücretinin Türkiye içinde nereye olursa olsun onlara ait olduğu soylendi. Ben o gün İstanbul'daydım. Ertesi gün Düzce'ye döndüm ve kargomun gelip gelmediğini öğrenmek için kargo şirketini aradım. Geldiğini, eve getirdiklerini ama benim olmadığımı soylediler. O zaman ben de gidip kendim aldım ürünleri ve 9.75 YTL ücreti olduğunu öğrendim. Tabi ürünleri parasını verdikten sonra geri göndermek işime gelmedi. O nedenle ücreti ödeyip Vatan Computer'a durumu haber veririm dedim ve öyle de yaptım. İlk mesajıma şikayetiniz ilgili birime aktarılmıştır en kısa zamanda cevap verilecektir dendi. Ama aradan 15 gün geçmesine rağmen ses çıkmayınca önce onlare tekrar mesaj attım ardından da sizlere şikayet etmek için buraya geldim. Durum kısaca bundan ibaret arkadaşlar. Sanırım epeyce açıklayıcı oldu herkes için.