Merhaba herkese kolay gelsin öncelikle arkadaşlar umarım iyisinizdir benim ufak bi sorunum var aslında sorun değil ama bu bi istekde denilebilir..Her hangi bi program oyun v.s. kısacası pc ye her ne olursa olsun yuklediğimiz programları direk C:\ değilde D:\ veya Çıkarılabilir harddiskimize atma şansımız varmı şimdi diyeceksiniz yuklerken soruyor evet bazıları soruyor fakat sormayanlarda oluyor direk C:\ ye yukluyor programı bne bunu kendim seçmek istiyorum istediğim yeri umarım beni anlamışsınızdır şimdiden teşekkürler cevpalarınızı bekliyorum Allaha emanetsiniz..
Ufak bi sorun.. içeri lütfen :)
valla arkdasım coqunda dedıgın gıbı secme var eger C: olmasın dıyosun onu oraadan ayarlasın sonra sımdı olmayanlar geldı bunuda cok basıtce ama c ye kurduktan sonra D/ kopyalabılırsınız mesele yani
Başlat\Çalıştır'a Regedit yazıp gelen kayıt defteri düzenleyicisiden, HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion anahtarına geçip ProgramFilesDir'dan değiştirebilirsin.
BatıkanDoğanBaşlat\Çalıştır'a Regedit yazıp gelen kayıt defteri düzenleyicisiden, HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion anahtarına geçip ProgramFilesDir'dan değiştirebilirsin.eyvallah arkadasım umarım olur tşk ederim kolay gelsin..
registry ayarları ile oynamanı tavsiye etmem
bir öneri kurulacak olan programın inf dosyasının içeirisinde nereye kurulacağı yazar (varsayılan olarak) bunu değiştirebilirsiniz. yüklemek istediğiniz program CD/DVD de ise bu değişikliğe izin vermeyebilir. Dediğiniz tarzda yükleme yapan programlar eskide kaldı yenileri nereye diye soruyor dediğiniz gibi.
BatıkanDoğanBaşlat\Çalıştır'a Regedit yazıp gelen kayıt defteri düzenleyicisiden, HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion anahtarına geçip ProgramFilesDir'dan değiştirebilirsin.evet bu olabilir ama siz bu konuda tecrübeli değilseniz kayıtlarda yapacağınız herhengi bir öngürülemeyen hatada ne c de ne de d de o programı kullanamazsınız tekrar silmek ve tekrar yüklemek gibi uzun bir aşamadan geçmek zorunda kalırsınız
regedit teki ayarlarla oynamanı bende tavsiye etmem senin işletim sistemin C: de kuruludur sen ayarları D: ye göre değiştirirsen işletim sisteminle paralel olarak çalışacak herhangi bir program yüklediğinde yada bilgisayarının sürücülerini güncelleştirdiğinde sorunlar yaşayabilirsin yani kaş yapayım derken göz çıkarma program kurulumunda Browser seçeneği ile kendi doğrultunu kendin oluştur yada sormayan programlar oluosada o programı C: nin içinden olduğu gibi KES ve D: ye YAPIŞTIR...
arkadaşım bak ben de öyle D ye yüklüyorum anlatayım çok basit ne program var ne başka birşey..
programı kur a bastıktan sonra gelen kurulum dizini yani C:/programfiles/isim C yi sil onun yerine D yaz D:/programfiles/isim anlatabildiysem ne mutlu bana
Arkadaşlar tşk ederim yardımlarınız için regedit den değiştirdim hata verdi ama yukluyor kuruyor dosyayı fakat ben değiştirdim tekrar regedit dosyasıyla oynamak istmeiyorum geri aldım