quicktime çalışmıyor

HPQ-User
18-08-2008, 18:39   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

cinar844 sormuş:
Quicktime programını kendi sitesinden son sürümünü bilgisayarıma kurdum ama çalışmadı masa üzerindeki ikonuna tıkladığımda şöyle ingilizce bir uyarı aldım:
some of the file types associated with quicktime applications are currently associated with other applications should I restore these file type associations to quicktime?
Do not ask to perform this check again. The Quicktime Control Panel can be used to make subsequent changes
      Bu uyarı için bir şey anlamadığım için bir şey yapamadım daha sonra görev çubuğundaki simgeye tıkladığımda ise Quicktime programının kendisi yarım açıldı yani oynatma tuşları gözüküyor sadece yani oynatma ekranı yok malesef oradan open file yazan yerden dosyayı açmak istedim ama açmadı bu seferde şöyle bir uyarı aldım:
error-43: a file could not be found (sanyo194.mov)
       Ben ne yapacağımı bilmiyorum yabancı dilimde yok arkadaşlar bana acil yardımcı olursanız çünkü o videolarda 5 yaşındaki kızımın videoları var ve ben onları kaybetmek istemiyorum şimdiden yüksek repler vaadiyle çok teşekkür ederim arkadaşlar sizlere sorunsuz kullanımlar dilerim saygılar.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
vista kullanıyorum

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; .NET CLR 3.5.21022)

LYDER
18-08-2008, 18:46   |  #2  
LYDER avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
733 mesaj

ilk basta quıck tıme kaldrımanı öneririm sonra www.apple.com dan ıtunesı yuklıcez neden? quıck tıme yuklu gelıyor sonra sıze gereklı olan k-lite codec pack 3.90 yada 4.00 full googleda arattıktan sonra yukluyoruz eski surumu varsa onu sılıyor yenı k-liteyi yukluyor bide kızınızın videolarının oldugu sag tus>özellikler>dosya bıcımıne bakın ama zaten k-litede mevcuttur bıde yuklerken tum ses ve video bıcımlerını secin iyi gunler umarım sorurunuz duzelmısıtır bunalrı yaptıktan sonra haber verın duzeldıyse iyi gunler

Kapalı Hesap (53751)
18-08-2008, 19:01   |  #3  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

"some of the file types associated with quicktime applications are currently associated with other applications should I restore these file type associations to quicktime?"

Kısaca QuickTime'ın oynatacağı uzantılar başka yazılımlarla eşleştirilmiş tekrar QuickTime'ı varsayılan oynatıcı yapmak istiyor musunuz? diyor.

O seçeneğe yes demenizi öneririm bir sorun olmaz.Varsayılan programlardan da halledebilirsiniz.

eolos
18-08-2008, 19:06   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

bak burda dosyaların tam anlamıyla yüklenemediğini söydüyom önce programı klaıdr sonra apple nin sitesine  girin ordan quick time yi indirin daha sonra bilgisayarınızdan apple software uptate kısmına gelin bunuda çalıştırın acmak istediğiniz dosya uzantısı quick time tarafından destekleniyorsa acılılacaktır şayet desteklenmiyorsa gom player gibi yazılımlar kullanabilirsiniz