arkadaşlar aranızda üniversiteyi kazanan arkadaşlar varsa nasıl kazandıklarını ve çalışma programlarını yazabilirmisiniz? aslında derslerim iyi ama içimde bir kazanamayacam korkusu var :)
üniversite
Öncelikle kardeşim üniversiteyi kazanamama korkusu herkesin başına geliyor sadece senin sorununun olduğunu düşünme rakiplerinde de bu korku olduğunu unutma:)
Dersaneye gidiyorsan hocalarının anlattıklarını pür dikkat dinle verilen testleri o gün çöz, çözemediğin sorular varsa soruların çözümünü anlamadan asla başka sorularla uğraşma ve farklı kaynaklardan soru çözmeyi ihmal etme bunları yaparsan öss nin anasını ağlatırsın :)
Biraz klasik olucak ama sık sık işlediğiniz konuları tekrar etmeli ve bol bol test çözmelisiniz.Matematik,fen gibi derslerde sürekli aynı soru tiplerini çözmek yerine eksik olduğunuz ve orijinal tipteki soruları çözmeniz yararınıza olacaktır.
kendime bir ders programı yapmıştım. En sevdiğim dersi ilk sıraya, daha az sevdiğimi daha sonra, az sevdiğimi bir aşağıya, hiç sevmediğimi en alta yazdım. Bu şekilde kombinasyonlar oluşturarak ders programı oluşturdum. Bu programı uyguladım, günde her dersten 30-40 soru çöz. Hafta sonları da arada bir tekrar yaparsan kazanırsın. Çalıştıktan sonra kazanamama gibi bir derdin olmaz, %90 bir fakülteyi kazanırsın.
Bu arada bilgisayar, televizyon gibi zamanını öldürecek ve arkadaşlarla olan ilişkilerini minimuma indirirsen senin için iyi olur...
Önceki küfürlü mesaj silinmiş galiba.
Dostum çözümün basit kendine sürekli telkinler vererek kendini motive etmelisin. Beyninde 'kazanamayacağım" düşüncesini yok etmen lazım. Diğer öğrencilerin seni etkilemesine izin vermemelisin. Arkadaşlarının negatif düşüncelerinden uzak durmalısın. İnan bana tamamen beynini yönlendirmekle alakalı, tamamen bilinçaltı. Eğer o duyguyu yenersen zaten iş bitmiş demektir. Bu dediklerim sana yabancı gelmiş olabilir, "Ya bu adam ne diyor ?" diyebilirsin ama bunları yaparsan mutlaka yararını göreceksin bundan yüzde yüz eminim çünkü bende aynı yollardan geçtim. ( Daha fazlasını istersen psikoloji ile ilgili sitelere göz atmanı tavsiye ederim. )
Kendini sosyal etkinliklerden çok fazla kısıtlamamanı tavsiye ederim. Oturup saatlerce çalışmanın sana baş ağrısından başka bişey getireceğini düşünmüyorum. Arada git kafa dağıt.
Ders çalışma konusuna gelince hangi konu olursa olsun mutlaka bilinçli olarak yapmalısın. Dersaneye mutlaka yazılmışsındır. Rehberliğe başvurup ayrıntılı mantıklı bir plan yapman yararına olacaktır.
Sana kolaylıklar diliyorum.