elinizde C'ye dair kaynak varsa benimle paylaşabilirmisiniz[:I]
unutun bu soruyu .....
csystem.org
nergin.com
csharpnedir.com
ve ayrıca nergin.com a girersen orada "süper ötesi" e-posta grupları var.Mutlaka yararlan !
Hoşçakalın..
arkadaşlar algoritmadan bi sorum var ya aslında bişiler yaptım.soru şu:1den 100e kadar 5 ile tam bölünebilen sayıların ortalamasının algoritmasını yazın.
şöle bi yol izledm ben:
A1- Başla
A2- T=0 Sayı adedi=0
A3- Sayı adedinci sayıyı okut
A4- sayı=5k ise (sayı 5'in katıysa) A7'e git,değilse A3'e git
A5- Sayı adedi=Sayı adedi+1
A6- Sayı=Sayı+5
A7- S<100 ise A8'e git,S=100 ise ort=T/sayı adedi-1 olur ve A10'a git
A8- Toplam=Toplam+Sayı
A9- Ort=T/Sayı adedi
A10- Ort yaz
A11- Dur
Kaç sayı olduğunu bilmediğim için ve ortalama bulurken sayı adedine ihtiyacım olduğu için sayı adedi diye bi değişken tanımladım.Sayılar 5'in katı olarak gelirse her gelen sayıyı 5'er arttırdm.Bende cewabı olmadığı için emin olamadm
acaba yaptığım işlemlerde bi hata var mı?daha acemi olduğum için bunu sorma gereği duyuyorm.cvp veren olursa sevinirim.arkadaşlar şimdiden tşk ederm.
böle ii mi?:))değiştirdim başlığı...
ya saol uyardın ama bnm soru da arada kaynadı.kimse dikkat etmez şimdi :(((
zaten hala kimse cvp vermedi:(((
egemengiga çevrim içi olsaydı bi cvp alırdm heralde
algoritmadn verdiğin kaynaklar gerçekten mükemmel...çok saol!bu durumda cidden gelmeni beklicez heralde
Bir bayram gülüşü savur göklere, eski zamanlara gülücükler getirsin, öyle içten öyle samimi, gözyaşlarını bile tebessüme çevirsin. İyi bayramlar!
giga kardeşim bikaç gündür yok..Yani gittiği yerde pc yok..
Gelince ben ona haber veririm kaçırırsa bu başlığı..
Belki de o gelene kadar sorunun çözümünü bilen biri de çıkar belli olmaz..
bencede belli olmaz...
o işin espirisiydi tabi:)bu soru bana verdiği notlar arasında yeraldığı için onun çözmş olduğunu düşündm sadece...
yoksa bu forumda bi çok insanın çözebiliceği bi soru bu.
Bir bayram gülüşü savur göklere, eski zamanlara gülücükler getirsin, öyle içten öyle samimi, gözyaşlarını bile tebessüme çevirsin. İyi bayramlar!