update 8024402C sorununu yok mu çözecek

HPQ-User
23-04-2008, 22:32   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

sp123 sormuş:
5 gündür çözüm bulamadım.birçok çözüm yolu denedim olmadı.Chip dergisinde yok mu bir bilen.Bunu da denedim:
        0x8024402C veya 0x8024502d hata kodları
Bu hataları gidermek için, proxy özel durum listesindeki karakterleri kaldırın ve proxy önbelleğini temizleyin. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:
1.        Internet Explorer'ı açın.
2.        Araçlar menüsünde Internet Seçenekleri'ni tıklatın.
3.        Bağlantılar sekmesini tıklatın Yerel Ağ Ayarları'nı tıklatın ve Gelişmiş'i tıklatın.
4.        Özel Durumlar bölümünde girdi varsa silin.
5.        Internet Explorer'dan çıkın.
6.        Başlat'ı tıklatın, Çalıştır'ı tıklatın, cmd yazın ve Tamam'ı tıklatın.
7.        Aşağıdaki komutları yazın. Her komutun ardından ENTER tuşuna basın.
•        proxycfg -d
•        net stop wuauserv
•        net start wuauserv

sp1 yükledim ie sayfayı görüntüleyemiyor.Ayrıca windows update 8024402C hatası veriyor.mozilla web sayfasını açıyor.Teşekkür ederim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
vista home prem.32bit. 1024rm.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

K.A.Y.A.H.A.N
24-04-2008, 02:35   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
672 mesaj

1- a Bilgisayarımızı kapatıp açınca, açılışta F8 basıyoruz
1-b Karşımıza İleri Ayarlar Menüsü çıkacak
1-c Bu sayfadan Güvenlik Modu seçerek bilgisayarımızı açıyoruz

2-a Bilgisayarımızdaki Başlat olan yerdeki vista ikonunu tıklarak ÇALIŞTIR komutunu açıyoruz. Buraya %windir% yazıp enter'lıyoruz

2-b Karşımıza sayfa açılacak. Buradan SoftwareDistribution adlı klasörü buluyoruz.

3-c Bu klasöre sağ klikleyerek yeniden adlandırıyoruz

4-d Bu dosyanın adı olarak SoftwareDistribution.old olarak yazıyoruz.

Not: İşlemi tamamladığımızda masaüstümüz windows klasik olacak..Boşuna panik yapmayın (Alt çubuklar beyaz hale gelecek). Masa üstü , sağ klik Kişileştirme ye tıklatın.Açılan sayfadan Tema kısmını tıklayın..Açılan pencereden Tema yazan yerden windows vista yazan yeri seçin..ve enter..Bu kadar

Ben elimden geldiği kadar açık yazmaya çalıştım.Gene de sorun halen devam ederse  yardımcı olurum..

Eh bir teşekkür beklerim artık

.................................................. .................................................. .................................................. ..................................

İSTEK ÜZERİNE ( hsevki adlı arkadaş için) 01.05.2007 Konu: 80070714 Kodlu hata

Hata Sebebi: Yüklenen bir program sebebiyle Windows Defender'ın ayarlarının değişmesi (Bu ayarlarını farkında olmadan program sebebi ile kullanıcı değiştirmekte)

Çözüm:

1 Başlata tıklayıp oradan AYARLAR sonra da DENETİM MASASI na tıklıyoruz

2 Açılan sayfadan SİSTEM VE BAKIM a tıklıyoruz

3 Yenilenen sayfadan da YÖNETİMSEL ARAÇLAR a tıklıyoruz

4 Yeni bir pencere açılacak. Bu pencereden HİZMETLER kısmına tıklıyoruz

5 Uzun bir liste çıkacak karşımıza. Burayı pek kurcalamayın derim #61514; Buradan WİNDOWS DEFENDER kısmını bulup çift tıklıyoruz

6 Karşımıza yeni bir pencere açılacak…Farkındayım sıkıcı oldu biraz.Ha gayret :)

7 Bu pencereden BAŞLANGIÇ TÜRÜ sekmeninden OTOMATİK seçip TAMAM ı tıklıyoruz.

8 Dıhı End

Önemli not: Bu sekmende 1) OTOMATİK (GECİKMELİ BAŞLATMA) seçili olabilir. Zaten böyle diye hata yaşıyorsunuz.2) ELLE ve son olarak

3)DEVRE DIŞI seçili olabilir. Bunların hepside hatalı seçimlerdir. Mutlaka OTOMATİK olarak seçilmelidir.

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .............................

İstek Üzerine kod 80070020 Hatası ( 19.06.2007 )

Arkadaşım araştırmalarıma göre sanırım  bitdefender kullanıyorsunuz. "real time protection" sekmesindeki onayı kaldırın. Güncellemeden sonra tekrar açarsınız....

Eğer olmazsa bana bildirin...Yardım etmeye çalışırım.

erdemcenab
28-06-2008, 11:29   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

arkadaşlar 80070714 nolu hatanın çözümü heryerde aynı şekilde veriliyor fakat bir işe yaramıyor...zaten OTOMATİK seçili...