Arkadaşlar ben benim celeron 500 bilgisayarı upgrade edicem.Ramleri 128MB yapıcam veya anakart izin veirse 128 üstüde yaparım.Ekran kartını 8'MBdan yukarıya çıkarıcam fakat bu upgradede iyice şaşırdım.Yani anakar6t 128MB üzeri Rame izin verirmi yoksa ekran kartı8Mbta kalırmı zaten şimdilik sadece ekran kartı ve ramlerde ekleme yapıcam üstelik bütün sistemin driverlerini bulup güncellemem gerkiyor.Bunu Türkçe bir driver sitesinden nasıl bulucam yani driverleri ne olarak arayacağım dosya adı ilemi arıyacağım yoksa driverin sürüm numarası ile mi arıyacağım.Birde bu bilgisayar LG veya başka marka bir CD yazıcıyı CD yazıcı olmazsa Combo sürücüyü kabul edermi Yani combo sürücüyü taktığımda bu bilgisayar çalıştırır mı?Aşağıdaanakart ile ramlerin Aida32 ile yaptığım araştırma sonucunda bana gösterdiği bilgileri yazdım.Acaba bu bilgisayar için en iyi belek ve ekran kartı ne olur.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden Herkese Teşekkür ederim.
Motherboard
Motherboard Properties:
Motherboard ID 08/23/1999-693-596-W977-2A6LGSHGC-00
Motherboard Name LuckyTech P6VBX7
Front Side Bus Properties:
Bus Type Intel GTL+
Bus Width 64-bit
Real Clock 67 MHz
Effective Clock 67 MHz
Bandwidth 533 MB/s
Memory Bus Properties:
Bus Type SDR SDRAM
Bus Width 64-bit
Real Clock 67 MHz
Effective Clock 67 MHz
Bandwidth 533 MB/s
Chipset Bus Properties:
Bus Type PCI
Bus Width 32-bit
Real Clock 33 MHz
Effective Clock 33 MHz
Bandwidth 133 MB/s
Motherboard Physical Info:
CPU Sockets/Slots 1
Expansion Slots 2 ISA, 3 PCI, 1 AGP
RAM Slots 2 DIMM
Form Factor Baby AT
Motherboard Size 220 mm x 220 mm
Motherboard Chipset ApolloPro133
Problems & Suggestions:
Problem Less than 3 memory slots detected. Expanding system memory may become difficult.
***Bu problem kısmı ne demek oluyor bana açıklarmısınız.Bilgisayarım gayet düzgün çalışıyor.
Chipset
Chipset Properties:
Motherboard Chipset VIA VT82C693 Apollo Pro Plus
Memory Slots:
DRAM Slot #1 64 MB (PC100 SDRAM)
AGP Properties:
AGP Version 1.00
AGP Status Enabled
AGP Aperture Size 64 MB
Supported AGP Speeds 1x, 2x
Current AGP Speed 2x
Fast-Write Not Supported
Side Band Addressing Supported, Disabled
Chipset Manufacturer:
Company Name VIA Technologies, Inc.
Product Information http://www.via.com.tw/en/apollo/chipsetindex.jsp
Driver Download http://www.viaarena.com/?PageID=2
Problems & Suggestions:
Problem AGP aperture size is more than half of the system memory size. This may cause performance penalty.
Buradaki Problem ne demek.
Arkadaşlar enson olarak işletim sitemim WİN98 SE.Ramlerim ise 64MB 100MHZ Ekran Kartım İse 8MBlık S3 ınc trio 3D/2X DirectX9.0C yüklü.Benim bildiğim bu kadar başka lazım olan bilgiler varsa siz söyleyin onuda yazarım