UPLOAD

ilnac
01-03-2008, 23:01   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Arkadaşım öncelikle konuya ilgi göstericeniz icin şimdiden TŞK ederim. Sıkıntım daha öncede siz değerli arkadaşlara yazmıştım.Yukarıda yazdığım parcaları değiştikden sonra yani ana kart ve ekran kartını online oynanan oyundan her 2,bilemedin 4 dakikada bir düşmek.internet bağlantı hızım 2048 (oyunun ismi CALL OF JUAREZ.).Türktelekoma internetde sıkıntım var dedim bakmaya geldiler yapılan test sonucunda benim bilgisayardan yani sped test sonucu (UPLOAD) da sorun yaşıyorum yani değer düşük cıkıyor.DOWLAND değerlerim normal cıkıyor. Gelen arkadaşlar Kendi diz üstü bilgisayarlarında yapılan teste her iki değer de normal cıkıyor yani baya güzel değer cıkıyor.Kendi lerinin söyledikleri ne göre donanım sorunum var yani diyorlarki eternet ,ana kart,ekran kartı,işlemci vb ler gibi parcaların birinde yani herhangi birinde sorun olabilirmiş.Benim siz değerli arkadaşlardan öğrenmek istedim böyle bir sorun olabilirmi veya hangi donanımdan kaynaklanıyordur. oyundan kopma sebebide UPLOAD değerlerim düşük olduğu icinmiş,yani online bağlandığım oyundan kopma sebebi.NOT(bu parcaları yani ekran kartı ve ana kartı değişmeden önce bu sorunu yaşamıyordum ve o test yani sped testi yaptığımdada normal değerleri alıyordum,oyundanda düşme gibi bir sorunum yokdu.) kısacası benim bilgisayardan yapılan test de UPLOAD değeri düşük cıkıyor,diz üstünden yapılan teste değer gayet normal cıkıyor.(değer-benim bilgisayarda=348----diz üstü bilgisayarda--475 cıkıyor.) Şindiden göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka icin TŞK ederim.

Tuncay Besikci
03-03-2008, 19:16   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

Şahsi fikrim sorunun Upload hızından kaynaklanmadığıdır, keza 384 kbps DSL bağlantılar için normal sayılabilecek bir upstream hızıdır. Zaten DSL bağlantılar paylaşım usulü çalıştığından hiçbir zaman maximum hızı elde edemezsin.

Gerçekten bağlantının mı kesildiğini yoksa başka bir problem mi olduğunu DOS'un ping komutu ile öürenebilirsin.. Başlat -> Çalıştır menüsüne CMD yaz ve Enter tuşuna bas. DOS penceresine aşağıdaki komutu yaz..

ping www.chip.com.tr -t

Enter'a bastıktan sonra oyunu çalıştır, oyun kesildiğinde oyundan çık ve DOS penceresine bak. Eğer 'request timeout' ile bailayan satırlar görürsen gerçekten bir bağlantı problemin var demektir.

Kesintilerin Upload hızından kaynakladığında ısrar ediyorsan gecenin geç saatlerinde veya en iyisi sabaha karşı oyunu oynamayı deneyebilirsin. Bu saatlerde internet kullanımı minimum olduğundan sen maximum hızı elde edeceksin.

Aklıma gelen diğer bir olasılık da bilgisayarına virus/trojan tipi birşey bulaşmış olabileceği.. Güncel bir programla bir arama yapmanı öneririm.

Bu oyun için en az 256MB'lık bir ekran kartı ve directx 9.0c'a ihtiyacın olduğunu sanırım söylememe gerek yok.