ups ile ilgili bir ..

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
master
05-07-2005, 17:15   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj

merhaba ..ups ile ilgili bir sorum var?acaba ups in fişini çekmek ile elektriğin gitmesi arasında bir fark var mı? belki saçma bir soru ama şöyle bir durum var; ups e giren elektirik fişini çektiğimde bilgisayar çalışmaya devam ediyor ama elektrik kesilince makine restart oluyor...bunu sebebi ne olabilir?bilen varsa sevinirim..

Banned
06-07-2005, 21:11   |  #2  
Banlandı
1,157 mesaj

Abi fiş çekmek ile elektrik gitmesi teorik olarak aynı...Ama elektrik kesilmesi anına voltaj dalgalanmaları oluşup senin UPS'i devreye sokmasını engellemiş olaibilir.

UPS markanı ve kaç VA olduğunu da söyler misin?Tam bir çözüm yolu ve neden bulamadım ama yardımcı olmak isterim...

master
07-07-2005, 01:02   |  #3  
OP Yeni Üye
30 mesaj

ilgilendiğin için sağol..şöyle diyeyim,bu yazıyı yazdıktan sonra mascom bilgisayar dan almıştım; onlarla konuştum.ever power 625 va lık bir ups.bana teknisyen aşağı yukarı elektrik konusunda ki bütün fizik kurallarını da irdeleyerek :) bir açıklama yaptı.neyse kısaca dalgalanma gibi birşeyden miş.şöyle dedi akım tam kesintiden hemen önce mahalledeki trafodan şebekeye verilen gerilim 240 voltun üstüne çıkıyorsa ups deki fazla akımın girişini engelleyen güvenlik filtresi bunu kesiyor ve restart oluyor bu yüzden makina dedi.yani kesinti ile fiş çekmek arasında bir fark varmış.ayrıca serviste ücretsiz olarak bunu daha hassas algılayan ve konuyu halledebilecek bir filtre takılabildiğini söyledi.kendine iyi bak