ups şarj sorunu

ersen4490
19-09-2009, 21:53   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
42 mesaj

arkadaşlar elimde powercom bnt 1000ap markalı bir ups var
sorum şu ben bu ups yi nasıl şarj edebilirim açık bir şekilde 8 saat şarj edin deniliyor ben şarj etmek için açık bırakıyorum ama elektirik kesildiğinde hemen kapanıyor şarj etmenin farklı bir yöntemimi var bilen varsa yardımcı olsun

OnlyMann
19-09-2009, 22:08   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

cihazın arkasında birden fazla güç çıkışı vardır. bunlardan biri/bir kaçı ups iken bir kısmı da direkt elektrikten gelir ki bu tür cihazların gelen dalgalı akımı (iniş-çıkışlara karşı) regüle etmeyi sağlar. muhtemelen siz cihazınızı regüle çıkışına bağladınız bu yüzden ups kullanamıyorsunuz.

ayrıca ups kullanmak için açmak gerekir açtıktan sonra makinanızı açmalısınız ve bu açıkken şarj olacaktır. açıldığında da sinyal verecektir. bu bağlantıların doğru yapılıp yapılmadığına bakmalısınız. eğer cihaz çok eski değilse sorun olmamalı. eski ise içindeki aküler ömürlerini doldurmuştur. akü değişimi veya yeni cihaz gerekebilir bu durumda.

ersen4490
21-09-2009, 09:35   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
42 mesaj

cevap için teşekkürlerde cihazın bütün bağlantılarının nasıl yapıldığını neresinden açıldığını zaten biliyorum hani bazı upslerde şarj için özel yöntemler oluyor ya (düğmeye 5 sn basmak gibi) ben onu sordum yani benim kullandığım bu marka ups nin özel bir şarj yöntemi varmı yoksa tak fişe aç upsyi şeklindemi