kasam 700Watt.
ups olarak tunçmatik 850VA siparişi verdim. bi sorun olur mu? elektrik kesildiğinde pcnin kapanması söz konusu olur mu? power subbly ihtiyaç olmasa da 700 wattı çeker mi sürekli?yoksa pc ihtiyacına göre mi watt çeker?
(amd phelom II 965BE, GTX 470 AMP + 50watt monitör)
ups yardım
Sadece kasa bağlarsan 15 dk çok rahat idare eder.
benim ups 800VA kasa 350 watt kasa 19" lcd monitör ve 2+1 ses sistemini azami 10 dk dayandırıyor.yani 700 watt kasaya 850VA vız gelir eğer ups anlık yüklenmeye dayanırsa içindeki batarya en fazla 3-4 dk dayanır.bu işin biten anlık yüklenmesi var.elektrik gidince kendisine bağlı makineler pat diye ona yükleniyor.Buna örnek olarak birgün deneme için 2200 wattlık su ısıtıcısını bağladım resmen ups ten ses soluk kesildi üstündeki lambalar bile söndü aynı şeyi 1800 wattlık fön makinesine yaptım yine aynı şey oldu.dediğim gibi anlık yüklenmede önemli ama benim derdim elektrik kesintisi değil voltaj düzensizliklerinden korusun dersen onu herşekil yapar....
Tek kasa bağlarsan senin bağladıklarınla denk düşüyor :D
700W tamamını kullanamaz zaten PSU'nun.
UPS 480W zaten.
En az bağlantı ile en fazla süreyi belirtmek için yazdım isterse monitörüde bağlasın 5-10 dk dayanır ozaman.
benim ups 800VA kasa 350 watt kasa 19" lcd monitör ve 2+1 ses sistemini azami 10 dk dayandırıyor.yani 700 watt kasaya 850VA vız gelir eğer ups anlık yüklenmeye dayanırsa içindeki batarya en fazla 3-4 dk dayanır.bu işin biten anlık yüklenmesi var.elektrik gidince kendisine bağlı makineler pat diye ona yükleniyor.Buna örnek olarak birgün deneme için 2200 wattlık su ısıtıcısını bağladım resmen ups ten ses soluk kesildi üstündeki lambalar bile söndü aynı şeyi 1800 wattlık fön makinesine yaptım yine aynı şey oldu.dediğim gibi anlık yüklenmede önemli ama benim derdim elektrik kesintisi değil voltaj düzensizliklerinden korusun dersen onu herşekil yapar....:)) deneylerin harika. anlaşılan upsi değiştirmem gerekiyo
Arkadaşlar ben de bu kasayı
http://www.eksenbilgisayar.com/? ... SB__Ses__Siyah.html
ve bu güç kaynağını
http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=30503 alacağım nasıl sizce?
slmarkadaşlar ben pc yi sonunta topladım tmmdır... cumartesi yadapazartesi elime ulaşıyor... bana kesintsiz güç kaynağı tavsiyesindebulunacakmısınız... ve evimde topraklama yok şuanda onuda ekliyim...
PhenomII X6 1055T//4Gb PatriotSector5 2000Mhz//Sapphire 5850//1Tb WDCav.Black 64 mb Sata3+1.5TBSeagate+1TB SEagate Freeagent ProE-Sata//GigabyteGA-MA790XTA-UD4//Win7 Ultimate64//CM HAF932+CM 700WattModüler//24''Philips 244E
dostumm benm odam ilkönce catırtılardan sonra bembeyaz oldu aniden :))))))) bir anda öteki tarafa geçtim sandım :)))))) çok eski bi sistemde olmuştu
benim eski pc ömrünü tamamlamıştıki o kadar yani düşünki anakarttaki devrelerden ses geliyordu bizim bilgisayarcı bi abi dediki dikkat et her an kasa alev alabilir 110 volt muhabbetinide eski kasada denemiştim bi cızırtı geldi korktum hemen fişi çektim
merhaba yunusd18
cihazın powerfactor değerini öğrenebilirsen VA değeri ile çarp karşına çıkan değer aktif güç olacak (kasa gücünü aktif vermişsin). ancak bu pfdeğeri 0,8 civarı bile olsa senin güç yetersiz kalıyor.
bende siemensin var 1kva güsel cihaz, fabrikada var 500 kva lık aynı marka. adamlar yapmışlar gücü bile bilgisayarla ayarlıyorlar. istersen irtibat adresi vereyim sana.