Üreticilerin tamir hileleri!

CHIP Online
23-08-2012, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yeni nesil cihazlarda ufak bir parçayı bile servise gitmeden değiştirmenizi engelleyen 5 hile...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ure ... hileleri_35450.html

Resimlerle: Uzak durulacak donanımlar

Günümüzde dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletler gitgide küçülüyor, inceliyor ve hafifliyor. Ancak bu son derece ince ve taşınabilir cihazları üretebilmek için tasarımcı ve mühendisler bu cihazların tamirini daha zor, hatta imkansız hale getiriyor.


Biz de sizlere üreticilerin tamiri nasıl imkansız hale getirdiğini anlatacak ve bu engelleri aşmak için bazı ipuçları önereceğiz.


1. Açılamayan vidalar


Karşımıza çıkan ilk engel, kurcalamayı ya da amatörlerin açmasını engellemek için tasarlanmış vidalar. Bu vidalar sadece bilgisayarlara özgü değil, üreticiler bunları pek çok farklı cihazda kullanıyor.  Örneğin Nintendo Wii ve GameCube'da üç köşeli vidalar karşımıza çıkıyor.  Sony, ince PS3'lerde Torx adı verilen özel güvenlik vidalarını tercih ediyor.  Apple ise iPhone, MacBook Air ve Retina ekranlı MacBook Pro'da beş köşeli pilleri kullanıyor.


Neyse ki bu engel aynı zamanda aşması en kolay olanı.  Nette biraz araştırma yaparsanız bu vidalara özel tornavidaları satın almanız mümkün.


2. Yapıştırılmış parçalar


Ne yazık ki bazı üreticiler vidaları hiç kullanmıyor ve onun yerine parçaları yapıştırıcı ile sabitliyor.


İster iPad'in ön paneli, ister Galaxy S3'ün şerit kabloları, isterse Retina MacBook Pro'nun pili olsun, yapıştırılmış parçaları yerinden çıkarmak zor ve riskli bir işlem olabilir.  Yapıştırıcı ile sabitlenmiş çalışan bir parçayı yerinde bırakmak daha doğru bir yaklaşım.  Eğer parçayı mutlaka yerinden çıkarmanız gerekiyorsa yapıştırıcıyı zayıflatmak için ısı kullanmak bir çözüm olabilir, ancak bu durumda da çok dikkatli olmak gerekiyor.


<span style="text-decoration: underline;">Devamı haberimizin ikinci sayfasında...</span>


 


Tüm Konu: Üreticilerin tamir hileleri!

Resimlerle: Uzak durulacak donanımlar

Kaynak: www.chip.com.tr