Yeni bi harici harddisk almayı düşünüyorum 3.0'lar varken de onları alıyim diyorum fakat konu hakkında pek bilgim yok. Yani kasa 2-3 yıllık usb girişlerinin 3.0 desteği var mıdır? Ayrıca usb port kullanıyorum s-link marka bunun da 3.0 desteği var mıdır?
3.0 desteği yoksa ikisinde de, napmalıyım?
USB 3.0'la İlgili Bir Sorun
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
126 mesaj
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj
USB 3.0 yeni anakartlarla birlikte geliyor ve her USB girisi USB 3.0 olmuyor mesela benim yeni topladigim bilgisayarda anakart uzerinde 2 tane USB 3.0 var digerleri USB 2.0, daha fazlasi icin PCI express karti satin almak gerekiyor.
OP Yıllanmış Üye
126 mesaj
yani anakart desteklemiyorsa tek çözüm yeni anakart mı almak o zaman?
anakart bu http://www.gigabyte.com.tr/produ ... p45c-ds3r_10/specs/ anladığım kadarıyla 3.0 desteği yok malesef
Son Düzenleme: Winternight ~ 03 Mayıs 2011 19:30
Anakartınız USB 3'ü desteklemiyor ise kendisine USB 3 cihazlar tıkalabilen PCI express kartları mevcüt. 23-30 TL civarındaki fiyatıyla bence de gayet uygun. İnternetten "USB 3 PCI kartları" diye sorgu yaparsanız bu kartlara ulaşabilirsiniz.
Hadi, hadi iyisiniz... Anakartı değiştirmekten kurtuldunuz. :)
OP Yıllanmış Üye
126 mesaj
Anakartınız USB 3'ü desteklemiyor ise kendisine USB 3 cihazlar tıkalabilen PCI express kartları mevcüt. 23-30 TL civarındaki fiyatıyla bence de gayet uygun. İnternetten "USB 3 PCI kartları" diye sorgu yaparsanız bu kartlara ulaşabilirsiniz.
Hadi, hadi iyisiniz... Anakartı değiştirmekten kurtuldunuz. :)Anakartı değiştirmek demek bir anlamda tüm sistemi yenilemek demektir... Eğer zaten yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorsan değiştir ama USB 3.0 bir HDD için anakart değiştirmeni önermem... Ayrıca anakartında geyet iyi...Çok sağolun cevaplarınız için. 3.0 bildiğim kadarıyla veri transfer hızını artırıyor sadece. Bu da benim için önemli değil pek. Önemli olan sağlamlık ve kapasitesi. Yani 50 milyonluk fark için almışken 3.0 alıyım dedim ama sonra düşündüm gerek yok. Dediğiniz gibi sistemden ve anakarttan da memnunum şu an için. En kötü o dediğiniz PCI kartlarına bakarım.
Sağolun tekrar yardımlarınız için.