Usb aygıtları görmüyo yardımlarınızı bekliyorum,!

jaanki07
26-10-2009, 11:46   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
62 mesaj

Arkadaşlar Pc mdeki usb girişlerinin hiçbiri çalışmıyor(ön panel ve anakart üstündeki dahil) aygıtları taktığımda windows aygıt yöneticisi dahil hiçbir tepki yok,

öncelikle belirteyim sistemi kendim monte ettim , önce ön panele bağladığımda windows aygıtı tanıyamıyor usb girişinde bi sorun olabilir başka girişe bağlayın diyor  sonra diger usb girişlerıne bağlayınca bi değişim olmuyordu sonra ön panel girişlerini kontrol ettim ve tekrar başka turlu taktım ve windows artık o hatayı bile vermiyo sorun nerede olabilir format atsam cözvlvrmu

jaanki07
26-10-2009, 13:12   |  #2  
OP Üye
62 mesaj

Arkadaşlar yardımlarınızı hala bekliyorum.

SAİNT
26-10-2009, 13:20   |  #3  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

usb bağlantıları yanlış bağlamış olabilirsin ben yanlış bağladığım için bir adet joyistik ve birde flash bellek yaktım ve o bozuk olan araçları nere takarsam takıyım hiç bir tepki vermiyordu taki başka bir pc takıp tepki alamadığımı anladığımda iş işten geçmişti büyük olasılık sende taktığın donanımları yakmış olabilirsin.
sana tavsiyem bağlantıları tekrar kontrol etmen arka usb çıkışları çalışıyormu bir bak çalışıyorsa öndeki bağlantıları değiştir ayrıca aygıt yöneticisinden usb bağlantılarının sistem tanıyıp tanımadığını kontrol edebilirsin bende anakart olarak gigabyte ds3h kullanıyorum.
son olarak usb bağlantılarını deüiştirdiğinde çalışıp çalışmadığını anlamak için sd telefon kartı kullan ben böyle yaparak aştım hiç bir şey olmuyor sd kartlara ama flash bellek gibi donanımlar hemen şase yaparak arızalanıyor joyistiklerde dahil.

jaanki07
26-10-2009, 14:31   |  #4  
OP Üye
62 mesaj

Arka usb lerde çalışmıyor aygıt yöneticisi butun usb leri sorunsuz gösteriyor sanırım bende webcam yaktım yeni gelen webcam ilk taktığımda çok aşırı ısınmış ve koku çıkarmıstı daha sonra değistirdim bağlantıları ve eski webcam ı taktım ama hiçbir uyarı vermiyor artık ne takarsam takim ön arka tepkisiz

jaanki07
26-10-2009, 14:33   |  #5  
OP Üye
62 mesaj

Peki usb bağlantısı nasıl olması gerekiyor ön yanlıssa arka neden çalışmıyor bu sorulara bi cevap bulamadım

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
26-10-2009, 15:34   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj

Anakartın üzerindeki boş yerlerin yanında yazar USB_01 falan gibi birşeyler ufacık yazar hatta onlara bak.Yine olmazsa pc ilk açılırken F8 veya F2 tuşlarına basarak BIOS a gir orda bulursun USB olanlar Enabled mi diye bi bak.

jaanki07
26-10-2009, 15:38   |  #7  
OP Üye
62 mesaj

Ama webcam i taktığımda ısığı yanıyo aygıt yoneticisi usblerı göruyo sorunsuz çalışıyo diyo ama dediğinize de bakacam.