usb bellek

HPQ-User
13-04-2008, 21:25   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

krekumar sormuş:
4gb usb belleğimi bilgisayara taktığımda görüyor. Fakat çıkarılabilir diske tıkladığında disk biçimlendirilmemiş. şimdi biçimlendirmek istermisiniz diyor. Evet diyorum. disk biçimlendirilemedi diyor. Sağ kilik yapıp özelliklerine bakıyorum. 0 bayt gözüküyor. Hp usb disk storage format tool V 2.1.8 ile formatlamak istiyorum. Bu yazılım belleği ismi ve kapasitesi ( 3981MB ) ile görüyor. Ancak device media is write -protested diyor formatlamıyor. Bilgisayarıma sağ kilik yapıp yönet oradan disk yönetimine giriyorum. usb bellke için okunamaz diyor. Başka bir marka 1GB bellekte hiçbir sorun yaşamıyorum. Daha önce ebaydan aldığım iki adet 8GB bellekte de aynı sorunu yaşamış ve aldığım kişilere geri göndermiştim. Bu sorunu nasıl aşarım.
Teşekkürler

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Bilgisayarım P3 , 667Mhz işlemci , 397Mb ram 15GB VE 80GB HDD mevcut

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

K.A.Y.A.H.A.N
13-04-2008, 21:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
672 mesaj

Kasanın ön panelindeki usb portunu mu yoksa arka daki
portunumu kullanıyorsunSoru
Bir de Anakart marka ve modelini verirsen yardım edebilirim

krekumar
14-04-2008, 08:30   |  #3  
Taze Üye
4 mesaj

Anakartın markası : Gigabyte Modeli: 6VX7-4X . Daha önce Gigabyte'in internet sitesinden anakartın XP sürücülerini alıp yüklemiştim. Twinmos marka iki adet usb bellek ve başka bir çok usb cihaz düzgün çalışıyor. Benim bilgisayarın usb girişleri kasa arkasında anakartın üzerinde iki adettir. Daha sonra üzerinde iki adet daha usb girişi olan bir PCI kart daha monte etmiştim. Ama pek kullanmıyorum. En son usb belleğe veri aktarırken bilgisayar işlem sırasında kapanıp açıldı. Sonrasında bellek içindeki bilgilere ulaşıyor fakat silemiyordum. Daha sonra bellek içindeki bilgileri açamaz oldum. Bilgisayar belleği çıkarılabilir disk olarak görüyor. HP format programı kapasitesini görüyor. Ama yazdırmaya karşı korumalı deyip işlem yapmıyor. Sağ kilik yapıp biçimlendir diyorum. Biçimlendirme sayfası bile açılmıyor. Daha önce ebaydan aldığım iki adet usb bellekte de aynı sorunu yaşadığım için bellekleri geri gönderdim. Hatta bellekleri aldığım kişilere dispute açtım. Sorunun benim usb girişlerinde olduğunu zannetmiyorum. Çünkü fotoğraf makinesi , kamera , iki adet twinmos marka usb bellek , mp4 player gibi cihazlarım bu girişlerde düzgün çalışmaktadır.
Teşekkürler

Borga-x
14-04-2008, 13:42   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

USB bellegın yazmaya karsı koruması varmı? varsa onu kapatıp denermısın?

bakbas
14-04-2008, 13:58   |  #5  
Yeni Üye
26 mesaj

aynen usb nin yazmaya karşı koruması var ise biçimlendiremessin. Borga-x arkdaşa katılıorum.

krekumar
14-04-2008, 19:10   |  #6  
Taze Üye
4 mesaj

Konudan haberim var. Belleğin yazmaya karşı koruma switch'i yok.

kumsaati23
14-04-2008, 19:34   |  #7  
Üye
57 mesaj

eğer belleğinde bozuk bölümler varsa biçimlendirme yapmaz..yani çöpe atma zamanı da gelmiş olabilir..

krekumar
14-04-2008, 20:13   |  #8  
Taze Üye
4 mesaj

Olabilir. Emin değilim.