slm bilgisayarıma windows 7 yi usb den kurmak istiyorum ama bazı programlarla denedim olmadı bios un usb boot unu desteklediğini bilmiyorum bu yüzden yardımlarınızı bekliyorum biosun birkaç fotoğrafınıgörüyorsunuz
burada F11 YAPINCA ŞU EKRAN GELİYOR
F2 yapınca ise bu
arkadaşlar şimrdi sizden yardım istiyorum konu hakkında bilgisayarım usb boot unu destekliyormu destekliyorsa hangi programla ve hangi model flaşha yüklemeliyim lütfen ilginize şimdiden teşekkürler
Usb boot
menülerin içeriğini görmediğim ve bu bios modelinden anlamadığımiçin bişey diyemem..ama boot menüsünün içinde USB-HDD başlama seçeneği olması gerekiyor .biraz biosu kurcala yani incele bak...eğer yoksa bios'unuzda bu özellik yok demektir.yani flahs ile format atamazsınız demektir..USB -HDD usb den hard diske gidecek yol veya veri. yani bu özellik yoksa format atamazsınız.
Anakartında kesinlikle USB den önyüklemeyi destekliyor. Listede gözükmemesinin sebebi ise USB nin Bootable olmaması diye tahmin ediyorum. Sana yardımcı olayım:
İlk yapman gereken USB Belleğinin içindeki verileri yedeklemen.
Universal USB Installer adlı programı buradan yükle. Programı aç. Listeden alt sıralarda olan "Windows 7" yi seç. Bir alt kutuda Windows 7 iso nu seç. Bir altta USB Belleğinin harfini seç ve yandaki "Format" seçeneğini işaretle ve işleme başla. Bittikten sonra "F11" ile "Boot Menu" ye gir. Ve USB Belleği ni seç. Eğer yine yoksa, 4 GB lık bir hafıza kartıyla dene. Bu sefer mutlaka kartını görür.
DEMEK İSTEDİĞİM BAŞLANGIÇ SEÇENEĞİ AŞAĞIDAKİ resim GİBİ usb-hdd ŞEKLİNDEDİR.
AMA BAZI BİOASLAR USB İLE FORMAT ATMA YÖNTEMİNE SICAK BAKMIYORM hdd Yİ BOOT ETMİYOR.
bende size winto flash programını öneriyorum.bence winto biraz daha avantajlı türkçe dilidir.
winto flash format atma resimli anlatım
burada ise winto flash ile nasıl format atacağınızı masa üstünde resimli olarak anlatılmış.