öncelikle merhaba arkadaşlar.
LG marka mini notebookumun işletim sistemi kullanılamaz hale gelmişti uzun süredir format attırmamıştım.(daha önce 1 kere attırmıştım alır almaz,alalı yaklaşık 1 sene oluyor)Sanırım virüs vardı içinde aşırı bir yavaşlama söz konusuydu bilgisayar açıldıktan sonra 'Hoş Geldiniz' yazısında kalıyordu çok uzun bi süre.Bende bu sefer kendim format atmayı düşündüm fakat CD-DVD ROM yok bildiğiniz gibi.Masaüstü bilgisayarımdan uzun bi araştırma yaptım ve USB'den format atmayı buldum.2GB'lık Kingston FlashDiskime yardımcı programlar sayesinde daha önceden kullandığım Windows Xp Professional SP2 format disini yazdırdım notebookun boot ayarlarını yaptım (1. Sırada USB CD/DVD-ROM Drive vardı sanırım daha önceden atılan formatta ayrı bi CD-DVD Rom ile atılmıştı)USB Deviceyi başa getirdim buraya kadar herşey normal sonra karşıma 2 seçenek çıkmıştı 2. ve 1. 1.yi seçtim ve karşıma mavi bir hata ekran çıktı sorunu araştırdım sorun HDC Configure'nin AHCl olmasından kaynaklanıyorumuş onu SATA haline getirmemiz gerekiyormuş HDC Configurede İki Seçenek vardı AHCl ve IDE bende IDE yi seçtim kaydetip çıktım karşıma yine seçenekler menüsü geldi 1. yi seçtim ve normal bir şekilde formata başladı sonra sabit disklerim göründü sırasıyla üç tane vardı C,D ve adını hatırlamadığım uzun bir tane daha vardı ben C yi sildim oraya XP yi oraya yükledim normal bir şekilde dosyalar kopyalandı sonra reset attı yine 2. ve 1. seçenekler geldi bu sefer 2. yi seçtim ve hal.dll hatası aldım bu hatayıda araştırdım hatanın nedeni sabit disklerin hepsini silmemiş olmam (adını bilmediğim uzun bir isimli sabit disk ve D kalmıştı) sonra tekrardan Kur a girdim bütün sabitdiskeri ne varsa sildim tek bi sabit disk oluşturdum C oraya kurdum XP yi normal bir şekilde kopyalma gerçekleşti sonra reset atıldı yine aynı seçeneklere geldim 2. ve 1. 2.yi seçtim işte sorun tam olarak burda karşıma şu yazı çıkıyor :
' Widows bir bilgisayar disk donanım yapılandıdrması sorunu nedeniyle başlatılamadıç.Seçili önyükleme disketinden okunamadi.Önyükleme yolunu ve disk donanımını gözden geçirin.Ek bilgi için donanım ve disk yapılandırması hakkındaki Windows belgelerine ve donanım elkitaplarınıza bakın'
Artık bilgisayar hiç açılmıyor USB ilede USB olmadanda aynı ekran geliyor ve bir tuşa basınca baştan açılıyor
Format cd sinde bi problem yok daha önce masaüstü pc me defalarca sorunsuz bir şekilde atmıştım USB de de bi problem olucağını sanmıyorum 3 farklı USB den denedim (Kingston DataTraveler 2 GB) bilgisayar HDD yi görüyor yani biosun Boot ayarlarında var HarDiskDrive ve bios girişindede var.İnternetten saatlerce araştırdım ama çözümünü bulamadım.Bu konularda biraz acemiyim bu soruu nasıl çözebilirim lütfen yardım edin.Biraz uzun oldu ama