Right-Click the WD SES Driver in the Device Manager & Left-Click 'Update Driver'.
Choose 'Install from a specific location'.The SES Driver is in the WD Smartware VCD within the Folder 'Extras'.
USB Device-bilinmeyen aygıt hatası
- 1
- 2
Bu sorunlar genelde Usb elektrik voltaji yetmiyor diyelim 8 tane usb girisi var ama 6 tane takili baska bir tane takinca güc yetmedigi icin hatalar vermeye basliyor.
diger sebeb donanimi tanitamiyor yada eskiden tanitilmis bir donanimla id benzerligi yuzune cakisma yapiyor cözümü usbdewiev adli programdir sadece.
Diger sorun ise aletde yada usb lerde kontakdan gelen ufak yanmalar ile alet düzgün calisamiyor calissada dönem dönem hata veriyor.
Ama arkadasin sorununda baglanti yeri hatasida var gibi olabilir.
Ya arkadaşlar ben de aynı sorun var.Dün usb yi biçimlendiriyodum işte biçimlenme tamamlanmadan tamamlanamıyor yazısı çıktı.Ben de tekrar denemedim.Sonra çıkardım başka pc ye taktm bu hatayı verio bilinmeyen aygıt yazıo.Usb nin içini açtım hiç yanık flan yok.Zaten diğer usb em de yandı.Bnu yeni aldım sorunu çözen yok mu yawww :S
Arkadaşlar ben sadece bir öğrenciyim ama bilgisayar hakkında bayağı bir bilgim var donanımsal olaraka usb device sorunu çözülemez tamamen anakarın değişmesi gerekli kimse boşuna aramasın diğer forumlarda bir kaç çözüm yapılabilir diyor ama çözümler işe yaramıyor
Aynı sorun bendede var kafayı yemek üzereyim. 1 hafta önce mouse aldım iyi güzel kullanıyordum ancak dün akşam durup dururken bilinmeyen aygıt hatası verdi format attım yine düzelmedi mouse başka bilgisayarda çalışıyor ama kendi bilgisayarımda calısmıyor. arkada 4 önde 2 usb girişi var klavyede usb girişine takılı o sorun vermiyor sadece mouse sorun veriyor takıyorum ışığı yanıyor sonra sağ alt köşede bilinmeyen aygıt-usb device diye bi hata veriyor. Bilen varsa lütfen yardım etsin.
Alakasiz cevap cogu sadece 2 arkadas dogruyu yazmis
Pc yenilettim diyor takili usbeyi kendisi takmaya kalkincada sorunlar olusmus hatali bir sey yapmis anakart üstümde
Ayrica yazdigina göre bu bazi aygitlarda degil hepsinde oluyor yani sorun direk usb ile ayrica usb sürücüsü kurulmaz kendisi windowsla gelir
bazen usblerde elektrik akimi dengesi saglanmadiginda bunu yapar yada takilan usb aletinde sorunlar varsa
Evet arkadaşlar. Sanırım çözümü buldum. Şu an bu başka bir siteye de yazdım. Bu yazdığım 2. forum. Öncelikle Win 7 de bu sorunu çözdüğümü ve eski win98 driver problem çözme mantığı ile yaptığımı bildirmek istiyorum. Bende çalıştı. USB 2.0 anakartta denedim. Altı için birşey diyemem. Fakat çalıştı. Komiktir hemde Driver olmadan. Yönergeleri izleyin ve deneyin derim ;
1-) Öncelikle USB Joystick'inizi Bilgisayarınıza bağlayın.
2-) Donanımınız bulunamadı yazısından sonra sırasıyla Denetim Masası>Aygıt Yöneticisi ne girin.
3-) "İnsan Arabirim Aygıtları" segmentinin + işaretine basın.
4-) Orada ünlem işareti olan HID non-user yazısı ile başlayan tüm aygıtları sırası ile önce Sağ tıklayıp "Sürücü Yazılımını Güncelleştir" yazısına tıklayın.
5-) "Sürücü Yazılımı İçin Bilgisayarımı Tara" yazısına tıklayın gelen ekranda.
6-) "Bilgisayarımdaki Aygıt Sürücüleri Listesinden Seçmeme izin ver" yazısına tıklayın.
7-) Uyumlu Donanımlar bölümünde "HID Uyumlu Aygıt"'ı seçip ileri ye tıklayın.
Tüm bu şekil ünlem işareti olanları dediğim gibi yaptıktan sonra ise "USB Giriş Aygıtı" yazısında da ünlem işareti göreceksiniz. Verdiğim yoldaki gibi uyumlu donanımlar segmentinde uyumlu olan hangisi ( birden fazla var ise sadece USB Giriş Aygıtı olanını seçip ileri ye tıklayın) ise onu seçip yine ileriye tıklayın.
9-) En son olarak son pencereyi kapatıp tekrar Denetim masasına dönün. Orada "Aygıtlar ve yazıcılar" olacak ona tıklayın. Ünlem işaretli olan USB aygıtına sağ tıklayıp Sorunu gider e tıklayın. Sorunu düzelttikten sonra ise "Sorun gidermeyi kapat" yazısına tıklayın.
10-) Tebrikler. Artık elinizdeki USB Joystick'i driversız kullanabiliyorsunuz. Ben denedim. Oldu. Tabi şu da bir gerçek arkadaşlar, USB 2.0 olan bir anakartta denedim. Eğer Elinizdeki USB soketleri 2.0 değil ise çalışmama ihtimali de olabilir. Şu an yadigar joystick ile en sevdiğim oyunların zevkini çıkartıyorum. Umarım sizlerde çıkartırsınız.
Saygılarla...
Not : Sanırım bu sorunun çözümü nette ilk bende. Alıntı yapacaklar olursa site adı değil Sadece Nickimi yazmaları yeterli.
arkadaşlar yaklaşık bende 1 aydır bu usb device sorunuyla caballeşiyom aslında tek sorun güncelleştirmeler hepsinin yüklenmemiş olmasımış bütün güncelleştirmeleri yüklemesini açarsanız hiçbisorun kalmaz service paketleri eksik oldumu otomatik usb leri geri çeviriyor bilginize.... en azından surunu olan arkadaşlar bi denesin ne kaybeder eğer sorun ondan sa benım gıbı bi illetlik sorundan kurtulmuş olur kolay gelsin
Arkadaşlar! benimde Mp4'ümde aynı hata var.....Diğer blgisayarlarda bi sorun yok ama bnim bilgisayarda bu hata veriyor...........USB girişlerinin hepsinde aynı hata ama başka bir mp3 veya Flash bellekte bi hata yok................Lütfen YARDIIMM!!!!
Arkadaşlar! benimde Mp4'ümde aynı hata var.....Diğer blgisayarlarda bi sorun yok ama bnim bilgisayarda bu hata veriyor...........USB girişlerinin hepsinde aynı hata ama başka bir mp3 veya Flash bellekte bi hata yok................Lütfen YARDIIMM!!!!
Kullandığınız MP4'ün modeli nedir ? USB 2.0 destekliyor mu ? Anakartınızda USB 2.0 destekli soket var mı ?
aynı sorun bendede oldu halen bulan olamamış galiba :))))
slm arkadaşlar,kullandığım hp pavillion cihaza geçen hafta iphone bağladım usb kablosu ile.ilk 3-4 günden sonra makinadaki usb lere bağlı herşey(iphone dahil) ve parmak izi okuyucusu tanınmayan aygıt'a dönüştü.sanırım bilgisayarın yaptığı otomatik update ile alakalı.1 sefer kendi kendine düzeldi ve aygıtları tanıdı,dün sistem geri yükleme ile düzelttim.aygıt yöneticindeki bütün usb aygıtları sildim,update etmeye çalıştım,her eylemden sonra restart yaptım,ancak bugün napsam düzelmiyor.HP'nin kendi sitesinde cihaz için USB driveri ya da anakart driveri olmadığı için ordan da indiremedim.windows update i kurcaladım,ordan da birşey bulamadım.
bilen,duyan,böyle bişeyle karşılaşan veya bir fikri olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
1- Önce kullanacagın aygıtı yükle ( usb ler takılı değilken )
2- pc yi kapa
3- usb ve baglantı kablolarını tak
4- pc yeniden başlat ve 1-2 dakika bekle
5- bilgisayarım-denetim masası- sistem - aygıt yöneticisinden ? işaretli olan aygıtlardan birini seç ve güncelleştir de ( Bu işlemi yaparken lütfen o aygıtın cd si varsa cd sürücüsünde olmasına dikkat et )
İkinci yol;
Bu anakart cd sinde yer alan ya da intel'in sitesinde yer alan (intel chip setli anakartlar için) "Chipset İNF driver" ile alakalıdır.
Usb hatalarinda 100 90 cözüm
USBDeview adli programla düzeltilir bazi hatalar harici onlarida yazicam
http://www.nirsoft.net/utils/usbdeview.zip 32 bit sistemler icin
http://www.nirsoft.net/utils/usbdeview-x64.zip 64 bit sistemler icin
Programi Vista ve 7 icin yönetici olarak calistir diyorsunuz
Program acildiginde Edit sonrasinda Select All secin ve usb aletlerin listelendigi yerde farede sag tiklayip
Uninstall Seleceted Device secin islem bitince fare ve klavye usb ise makineyi fisten yada acma kapama tusuna basili tutarak kapatin acilinca driverslarin tekrar sistem tarafindan yüklenmesini bekleyin
Zaman icinde Usb aletleri cakisma yapiyor sisteme her takilan cikartilan usb sistemde kendini kayitladigi icin bu cakisma zamanla sorunlara neden oluyor
Bazi durumlarda eski XP icin yada acele sekilde Vista icin uyduruk yazilmis driversler win 7 icinde bu hatalara sebeb oluyor özellikle destek vermeyi bilmiyen Cin ürünleri caresi yok o sirket adam gibi drivers vermiyorsa bu hatalara pek bir sey yapamazsiniz
Diger olay Win 7 de bilmiyorum Microsoft farkindami taninmayan Usb aletleri sorunu hatasi var onunda caresi simdlik yok belki SP1 icinde bir sey gelirmi bilmiyorum
Diger sorun güc yetersizligi yada yüksek voltaj isteyen hatali donanim hatali driversli aletler digerleriylede cakisma yapiyor sorunsuz calisan usb herhangi bir drivers yükleme yada bir alet tkailmasi sonrasi bunu yapiyor yada Usb takili aletlere gidecek gücü verecek kapesitesi yok.
Kendi acimdam windows 7 icin Samsung Wifi anahtarinin win 7 destegi yok Vista anahtari ile kullaniyorum ve periyoduk olarak aletin taninmama durumu haftada 1 2 kez sebebsiz yapiyor wifi anahtari cikartip takinca düzeliyor.
Yukarda arkadasin anlattigi olay donanimi zorla el ile tanittirmak win 95den beri olan bir sey ama yarari kadar sorunlarida olabilir malesef bazi firmalar ahlakli davranmadigi sürecede bu sorunlarda hep olucaktir aldigimiz bir ürün satan firmanin ahlaksiz tutumu yüzüne bazi durumlarda yapacak bir seyde yok.
sorunu buldum; iphone için olan bir uygulamayla beraber gelen "Bonjour" isimli bir program usb portlarını karıştırmış,ne amaçla böyle bir program var anlamadım,ama onu silince sorun şu an için çözüldü.olurda tekrarlarsa önerilerinizi uygularım,teşekkürler :)
arkadarşlar bende de benzer bir sorun war.. fakat bendekinde hiç bir usb takılı olmamasına rağmen "usb aygıtı tanınmadı" sornu weriyor sürekli art arda.. ne yapabileceğime dair yardımcı olursanız cok sewinirim....
Bak kardesım aynısı bana da oldu.Bunun sorunu bilgisiyarı yenilediğin için oldu bende de aynısı oldu bilgisiyarımın (xp) değiştirince bilinmeyen aygıt oldu senin sorunun bu olması lazım ama bunun çözümü ise inan ki bende bilmiyorum :) bulursan burayada yazarsan sevınırım şimdiden teşekkürler
Çeşitli sebepleri vardır.. temel sorun kısa devredir.mesela usb kablo kopunca akım kablosu diğer kablolara değerek kısa devreye sebep olmuş olabilir.
Bu da anakart üzerindeki sigortayı veya usb cihazınızın çipini yakar.
1) usb cihazınız bozulmuştur. Yanmıştır. bunun çok çeşitli sebepleri vardır. Acemi bilgisayarcı kasa ön usb portlarını ters takmışsa cihazınızın çipi yanar. bu mesajla karşılaşırsınız.
2)başka usb cihaz taktınız ve sadece arka veya ön portlarda bu sorun varsa sigorta değişimi ile çözülür.Sigorta yanmıştır.
3) eğer hiçbir port çalışmıyorsa güney köprüsü çipi zarar görmüştür. geçmiş olsun. pci usb kartı almaktan başka çareniz yok. anakart arızalı artık.
Sigorta aşağıdaki gibidir.
misal
X15 1,5A dır.
f200 2 A
X16 1,6A dır. Aynı veya üst-yakın sigorta ile değişirseniz sorun çözülecektir.
Yapamayanlar bana anakartı getirsin 20 tl den yaparım.. 0505 403 35 80 mikail1313@gmail.com
- 1
- 2