arkadaslar benım 450 watt lık powersap var pc de 4 usb cıkıs usb gucunu artırmak ıstıyorum artık kaldırmıyor cam klavye fare hepsını bırden kaldırmıyor onun ıcın nasıl usb gucunu artırım ....bilgi verır senız sevınırım (erkan kartı+ses kartı var.anakartım---ECS P4M800 M7 +8237R )
usb guc artırımı
yaa koskocaman chıp de benım soruna yanıt verecek uye yada yetkılı yok mu
Arkadaşım voltajı arttırmaya çalışma bırak öyle kalsın.Daha kötü olur yakarsın aygıtları :)
arkaadasım guc yetmıyor.flah ve cam calıstıramıyorum bırsey yapmam laazım ama 450 watlık powersab ıyı bır gunc vermesı lazım bir yerde sorun var
REDEVİLarkaadasım guc yetmıyor.flah ve cam calıstıramıyorum bırsey yapmam laazım ama 450 watlık powersab ıyı bır gunc vermesı lazım bir yerde sorunnek adar güçlü PSu alırsan USB gücleri aynı kalır hç birşey yapamazsın USB gücünü anakart dengeler
ancak eğer PSU dandik bişeyse Anakart USB lere yetersiz güç verebilir.
Eğer USb leri fazla kullanıyorsan ve yetmiyorsa Ya anakartında bir sıkıntı vardır. düşük bir ihtimal PSU da
sonuç olarak PSU ister 500 olsun ister 1000 Anakart USb deki güçlerde en ufak arttırma yapmaz.
KAliteli bir PSU kullanırsan USB gücünde iyi olur. tabi anakartta bir sorun yok ise.NE yaparsanız yapın USB gücü standarttır.
USB çıkışında 5.25 V dan fazla ve 4.35 V dan az gerilim olmaz. Yani 4,35 - 5,25 arası diyebiliriz.
benimde usb bozulmuştu böyle deneyince çalıştı. Bu sorunu 2 turlu cozebılırsın; 1. windows 7 ultimate kurarak. 2. yeni bir power supply alarak. 1. yontemı yaptım calıstı fakat ben sistemi pek begenmedim benm pc de eski ondan xp ye geri dondum.
gerilim ile güç farkli birimler evet gerilimi arttıramazsın ama gücü akıma bağlı olarak arttırabilirsin.
arkadasım 500 gb harici harddisk almiştı, usb ye takınca dengesiz biçimde çalışıyordu yada hiç çalışmıyordu. asus un yetkililerine kadar ulaştı ve mailine gelen cvb da anakartın üstündeki jack lardan usb ye verilen gücü ayarlayabildigini sorunun bundan kaynaklandıgını soylediler ve sorun ortadan kalktı. şimdi sağlıklı şekilde harddikini kullabiliyor.
anakart üzerindeki jumper ile çözüme ulaşamazsanız ilkelde olsa bir çözüm var. "harici güç beslemesi olan" usb çoğaltıcı kullanabilirsiniz. Tüm usb portlarını boşaltın. 4 çıkışlı ve kesinlikle "harici güç beslemesi" olan bir çogaltıcı alın. yanında adaptör verilmediyse dert etmeyin. power suplaylardan gelen kablolardan kırmızı ve siyah renkli kablolardan bir çiftini kesin ve usb çogaltıcınıza uzatıp bağlayın. ( kırmızı canlı uç. siyah cansız. yani jackın ortasına kırmızı gelecek şekilde bağlayın. sarı kablo 12v taşır. kırmızıyı kullanın ) . power suplay ile çözüm bulamayanlar bunu deneyebilir. biostanda voltaj ayarları yapılabiliyor tabi kartınız bunun için elverişliyse. usb çogaltıcınıza herhangi bir aygıt bağlayın. daha sonra anakart üzerindeki diger portları kullanın. yükün fazlasını (harici disk gibi) dengeleyerek portlara dağıtırsanız sorun çıkmaz. bios ayarları ve harici besleme ile ofiste üzerinde 12 usb aygıt bağlı masaüstüm var . :xd
Yaşadığınız problem gerilim değil akım problemidir standart olara USB portları 500ma güç verir.
Bağlamış olduğunuz donanımlar toplamda 550ma 'dan fazlasına ihtiyaç duyursa verim alamazsın.
Bunun için harici bir güç bağlantısı yapmalısın bunuda ATX kablodan yapabilirsin.
+5v ve herhangi bir ground kullanabilirsin.