usb harddiski takınca usb mouse ve klavye donuyor

alexfarrow
05-12-2010, 23:28   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

öncelikle kouyu yanlış yere açtıysam özür .....
işletim sistemi win 7 x64
işlemci:corei3 m530 ram 4gb 1066 mhz packardbell easynot tm85 notebook

usb ürünler kullanıyorum.usb mouse ve klavye sürekli takılı 4 port usb çoklayıcı üzerinden
sorunda şu usb hdd microbox 1.5 tb bunu açtığım zaman usb mouse ve klavye donuyor.pc de sürekli
unknow device yazısı gelip gidiyor.hdd bazen açıyor bazen açmıyor(hdd açıldığında dosyalar görünmüyor,formatda sebebini bilmiyorum engelleniyor).başka notebook da denedim
ondada usb mouse dondu ama hdd açılıyor ve dosyalarıma ulaşabiliyorum.
ayrıca hdd yi çıkarıp usb sata cd/dvd/hdd kutusu var onu takıncada mouse ve klavye donuyor.

bu konuda yardımcı olan biri olursa çok sevinir,minnettar olurum zira 2 gundur çıldırma noktasına geldim

alexfarrow
06-12-2010, 23:08   |  #2  
OP Taze Üye
7 mesaj

şimdi codlamacı ve donanımcı kimse rahatsız olmasın.allah razı olsun sitede yardımcı olan cok oldu ya

evet cevabı ben kendim vereyim sürücülerde ve donanımlarda elektronik malzemeler var özellikle mosfet gibi cok hassas en ufak em dalgalanmasında
bile kolay bozulabilecek parcalar var bunların bozulması deil sızıntılı olması bile sorun demektir

usb sürücülerden birini garantiye verdim.usb hdd yide söktüm sanırım onunda sürücü kartı arızalı kutudanda seagate hdd çıktı
ki bildiğim kadarıyla çok kalitedilir bozulmuş yada bad sectör olmasına imkan vermiyorum.en kısa zamanda hdd yide denicem

artık eminimki sadece sürücü kartlar arızalı

burdan çıkarılabilecek sonuçlar,kendimce bir elektronik teknisyeni olarak
1.usb çoklayıcı,usb sürücü gibi ürünler alırken kalite önemli diyoruz ve çin malı özellikle almıyoruz.mümküse usb hub kendi beslemesine sahip olmalı
en azından böyle olunca usb lerde güç sorununun önüne geçmiş oluruz.zaten söylentiler doğruysa usb 3.0 ile bu sorunlar biraz dha aşılacak
2.elektrik ve pc konusunda tüm cable v.s... aksamın olabildiğince sabit olmasına dikkat ediyoruz

tolter
08-12-2011, 00:28   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj

bendede telefonu takınca böyle oluyor ama telefon sarjda iken beslemeye dayalı donma oluyor

bosluk
08-12-2011, 13:24   |  #4  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Kendiniz çözmüşsünüz problemi :) Ve evet, usb çoklayıcı denen şeyler çift kanal usb'yi 4-6'ya sadece kablosal açıdan çıkarttıklarından (veriyolu ve usb bant genişliğini ayarlamadıklarından diyelim, yani daha da Türkçesi, 10 amperlik bir prizden 100 amper çekmeye çalıştıkları için), fare, klavye gibi çok düşük güç isteyen usb'lerde sorun yaratmamalarına rağmen, çok güç harcayan sabit sürücülerde çuvallatıyorlar sistemi. Daha da vahim yanı, sistemin güç gereksinimini dahili kasa içi güç kaynağı da usb çoklayıcı sayesinde anlık algılayamadığı için çoğu durumda iflas etmek zorunda da kalıyor. En güzeli usblerde sadece fare ve klavyeyi tutmak. Harici sürücüleri ise tek bir tane ve sadece gerektiğinde takıp çıkartmak olmalı. Harici hdd'nin amacı zaten birşey alınıp verileceğinde takılmaları. Ama çoğu kişi 2-3 usb sürücüyü aynı anda depolama için sürekli takılı kullandıklarından bu tarz ve daha da tuhaf sorunları çıkıyor, çözüm bulunamıyor, insan çok fazla deli olabiliyor :)

Geçmiş olsun ;)

A_Jerusalem_N
08-12-2011, 13:28   |  #5  
Yıllanmış Üye
230 mesaj

Virüs kaynaklı birşey olabilir.