USB HUB (Çoklayıcı) önerisi???

doing
01-10-2007, 23:10   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
124 mesaj

Merhaba. Ben USB çoklayıcı (adaptörsüz kullanılanlardan) almayı planlıyorum fakat internetteki araştırmamda birçok markalı veya markasız usb 2.0'yi destekliyorum deyip desteklemediğinden tutunda daha birçok sorun çıkardığından bahsediliyor. Sizden isteğim gerçekten USB 2.0 (High speed) hızda olup USB 1.1'i de destekleyen usb çoklayıcı marka önerilerinizi istiyordum. Yardımcı olursanız sevinirim...

USB çoklayıcılar hakkındaki bilgi =>

Son Düzenleme: doing ~ 06 Ekim 2007 12:19
Aras Yurtman
03-10-2007, 15:27   |  #2  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
571 mesaj

Ben Belkin'in 4'lü USB HUB'ını kullanıyorum ve gayet memnunum. (()

USB Hub'lar, bir USB girişine birden fazla cihaz bağlamaya yaradıkları için, taşınabilir sabit disk gibi çok akım çeken cihazlardan aynı Hub'a birden fazla bağlandığında bilgisayardan gelen akım yeterli olmaz. Bu nedenle yanında adaptörü verilen ve masaüstünde kullandığın zaman adaptörünü prize takabileceğin bir hub almalısın. Çünkü bu durumda akım bilgisayardan değil de prizden sağlanıyor. Aynı zamanda alacağın Hub, adaptörünü bağlamadan da çalışabilmeli. Ayrıca bazı USB Hub'lar, (bilgisayar olmadan) adaptörünü prize takıp Hub'a USB'den şarj olabilen bir cihaz bağladığınızda, bu cihazları şarj da ediyor. Bu özelliklerin hepsi benim kullandığın Belkin marka Hub'da var; bunu tavsiye ederim.

Çoğu USB Hub, hem USB 1.1, hem de 2.0 ile uyumlu, onu kafana takma.