USB'i takınca sistem neden kilitlenir ???[Çözüldü]

Banned
31-10-2009, 17:53   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
208 mesaj

Şu an itibariyle hiç bir USB'im çalışmıyor harici disk olsun diğer USB'den çalışan cihazlar olsun kasaya taktığım anda işletim sistemim donuyor ancak rest attıktan sonra açılıyor nedenini bilen veya en azından bir yorum getirebilecek olan arkadaşların fikirlerine açığım.

Sistem daha önce takır takır çalışıyordu dün bir nedenle format attım ve bu hale geldi onun üstünden iki format daha attım driverları yükledim düzelmedi biosu bile default ayara getirdim farklı USB girişlerini denedim banamısın demiyor deliricem.

Son Düzenleme: Banned ~ 02 Kasım 2009 19:40
alper8118
31-10-2009, 17:57   |  #2  
Yıllanmış Üye
553 mesaj

??garip
fare fln tak onlardamı çalışmıo?

Banned
31-10-2009, 18:14   |  #3  
Banlandı
9 mesaj
Alıntı: Jade-x  
Şu an itibariyle hiç bir USB'im çalışmıyor harici disk olsun diğer USB'den çalışan cihazlar olsun kasaya taktığım anda işletim sistemim donuyor ancak rest attıktan sonra açılıyor nedenini bilen veya en azından bir yorum getirebilecek olan arkadaşların fikirlerine açığım.

Sistem daha önce takır takır çalışıyordu dün bir nedenle format attım ve bu hale geldi onun üstünden iki format daha attım driverları yükledim düzelmedi biosu bile default ayara getirdim farklı USB girişlerini denedim banamısın demiyor deliricem.

SİSTEMİNHATA VERMESİ NORMAL ARKA ARKAYA ATILAN TÜM FORMATLARDA BÖYLE SORUNLAR OLUR CHİPSETİNDE MEYDNA GELEN AKSAKLIKLRDAN OLUYORDUR YONGA KÜMESİ YÜKLENDİMİ YANİ İNTEL İ YÜKLEMESSEN KİTLENİR İNTEL CD SİNİ YÜKLE

Kaya Erdoğdu
31-10-2009, 18:39   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,281 mesaj

Anakartınızın markası ney İşletim sistemi olarak ne kullanıyorsunuz ?

Kaya Erdoğdu
31-10-2009, 19:03   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,281 mesaj

Buradan bütün driverlerınızı indirebilirsiniz.

Bios Güncelleme Linki

freekid_54
31-10-2009, 19:12   |  #6  
freekid_54 avatarı
Yıllanmış Üye
189 mesaj

Bende telefonun hafıza kartını takarken aynı sekilde kitleniyordu.Hafıza kartında şifre varmıs kaldırdık duzeldi.

Ama bazen viruslu olan flash belleklerde ve hafıza kartlarındada kitlenme yapabiliyor...

Kaya Erdoğdu
31-10-2009, 19:16   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,281 mesaj
Alıntı: Jade-x  
O da bir ihtimal ama ben iki defa üst üste format attım bi de virüs  yoktu sistemde temizdi sorun başka diye düşünüyorum olmadı biosu bir güncelliyim bakalım.
Birde Kis Kurup güncelleyin ve güvenli modda tarayın.

alloss
31-10-2009, 19:25   |  #8  
alloss avatarı
Yıllanmış Üye
628 mesaj

Windows yüklerken dosya kopyalama sırasında hiç hata veriyor mu? Yada windows yüklerken sorun oluşuyor mu? Benim aklıma sorunlu bir CD'den yükleme yapıyormuşsun gibi geldi. Yüklemeyi başka bir Cd ile yapma imkanın varsa temiz bir format at.

burak_pc
01-11-2009, 14:50   |  #9  
Yeni Üye
49 mesaj

sen pc ye bi format at sonra bir virüs taraması ama anti virüs tarayıcın güncel olsun sonra düzelmesse usb leri pc kaplıyken tak sonra pc yi aç anca öyle idare edersin... 

Mustafa Akın
01-11-2009, 16:26   |  #10  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Güç kaynağı yetersizse.

zxsel
01-11-2009, 17:02   |  #11  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

ben olayı farkl ıbır boytula cvp lıcam once eger bıostan degılde usten format cekıyorsan duzelmez bıostan yanı cd ıle pc acılısından format at ıso formatlı yada eger taktıgın usbdekı flash bellek yada data dıskı neyse ıste

vıruslu olabılır comfofıxle pcyı tarat  yada  usb den taktıgın neyse bıcımlendır eger o taktıgın sey bıcımlendırmesı yanlıs yapılmıs olabılır fat  fat32 gıbı seceneklerden   dogru olanla bıcımlendırmen gerekır

bır dıger cvp ım ıse  eger tasınabılır hdd takıyorsan eger kı usb  pc kasalı pc ıse arkadan tak on taraftan takıldıgı an sıstem donar hatta cokebılır arka usbler anakrtta oldugu ıcın daha saglıklı dıger lerı ondekıler kablo ıle uzanıyor ondan usb1.0 usb2.0 dıye degısebılıyor

ondan sonra usblerın bozuktur dıyebılırım baska da sonuc kalmıyor zaten ama usblerede baska bır aygıt takınca sorun olmuyorsa benım dedıgım cvp lardan dır sorun..tek tek dene derım...

by zxsel

Mustafa Akın
01-11-2009, 17:24   |  #12  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Speed Fan programı ile VOlt değerlerini söyler misin? SpeedFan okumuyorsa Bios tan söylemelisin.

piRe_
01-11-2009, 21:26   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj

Kesin birşey diyemem ama format sonrasında oluşan sürücü sorunu gibi duruyor, çünkü kaynak kulanımında bir sorun veya çakışma olabilir. Tabi bios ve usb bağlantılarında bir hata yapmadıysanız. Diğer alternatif virüs vb. kaynaklı olabilir. Yine de pc yi incelemek lazım... Bu arada donanım sürücülerinden sonra usb 2.0 sürücülerini yüklediniz mi?