USB Memory Disk'te Virüs

HPQ-User
13-03-2009, 01:28   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Uğur sormuş:
Merhaba,

2 senedir Kingston marka 1 GBlık Flash disk kullanıyorum.Evdeki bilgisayarımda ki işletim sistemim WİNDOWS VİSTA işyerimde ise XP. Son 1 haftaya kadar Flash diskimde hiçbir sorun olmadan veri aktarımı yapabiliyordum.Fakat şuan ki problem sebebiyle kullanamıyorum.

Sorun şöyle : Flash diski bilgisayarımın USB belleğine taktığım zaman bilgisayarım otomatik olarak algılaması gerekirken kesinlikle ekranda hiçbir şey çıkmıyor.Masaüstünden Bilgisayarımı tıklayarak baktığımda da zaten yine göremiyorum.
Tuhaf olan başka bir durumsa bilgisayardan flashı güvenli kaldırmak için sağ alt köşede yeşil renkli ok işareti çıkıyor ve güvenli kaldırılabiliyor.Yani bilgisayar algılıyor belki ama ben flashın içine giremiyorum.

Okuduğum forumlarda virüs bulaşma ihtimali ağırlık kazanınca hemen size de danışıp teyit etmenizi istedim.Sizce sorun flash diskimde virüs olmasından dolayımı ? Hangi programı bulmalıyım temizlemek için!!!

acil yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Windows Vista ve XP işletim sistemi
KİNGSTON 1 GB'lık USB Memory flash Disc

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727; InfoPath.1; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729)

Banned
13-03-2009, 02:37   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Direk açılmayabilir bu normaldir de bilgisayarımı tıklayıp disklerin gözüktürü ekrandada mı disk gözükmüyor. Oradaki disk simgelerini tek tek sağ tıklayıp araştır deyin bakalım diske giremecekmisiniz. Eğer diske atanan sürücü harfini biliyorsanız araç çubuğuna (örn: F:\ ) yazarak girebilirsiniz. İçerisine girebilirseniz içerisindeki verileri alın ve sonrasında disk ekranında diske sağ tıklayıp biçimlendirin, herşey normale dönecektir.

Murat.
13-03-2009, 09:11   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
948 mesaj
khramn
Direk açılmayabilir bu normaldir de bilgisayarımı tıklayıp disklerin gözüktürü ekrandada mı disk gözükmüyor. Oradaki disk simgelerini tek tek sağ tıklayıp araştır deyin bakalım diske giremecekmisiniz. Eğer diske atanan sürücü harfini biliyorsanız araç çubuğuna (örn: F:\ ) yazarak girebilirsiniz. İçerisine girebilirseniz içerisindeki verileri alın ve sonrasında disk ekranında diske sağ tıklayıp biçimlendirin, herşey normale dönecektir.
Bunlara rağmen flash diskinize ulaşamıyorsanız, ürününüz rahmetli olmuş demektir.