[DONANIM] USB port Sorunu

HPQ-User
02-10-2012, 11:34   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

benim sorunum ilginç ve bir o kadar karışık.

elimde 4 adet flashbellek ve 2 adet harici harddisk var. hepsi sorunsuz çalışıyor bundan eminim çünkü teker teker denedim.

bilgisayarımda 6 adet arka usb girişi, 2 adet ön usb girişi var. usb girişlerinde de sıkıntı yok hepsi çalışıyor. bunları da teker teker denedim.

sorun şurada ön yada arka farketmiyor, flashbellek yada hdd tek olarak taktığımda normal çalışıyor ama 2. bir flash yada hdd taktığım zaman "usb aygıt

tanınmadı" uyarısı çıkıyor.

bir çok defa ön veya arka portlara takarak denemeler yaptım. 1 seferinde 4 adetini aynı anda göstermeyi başardım ama daha sonra herhangi birini söküp

taktığımda tekrardan aygıt tanınmadı uyarısı alıyorum.

bu arada arka portlarda 1 adet webcam ve 1 adet optik klavye/mouse sürekli bağlı. hatta ön portlara 2 adet usb oyun kolu bağlıyorum sorunsuz çalışıyor.

problem sadece flash ve hdd lerde oluyor.

yardımlarınızı beykliyorum.

Sistem Bilgilerim
Son Düzenleme: HPQ-User ~ 06 Ekim 2012 19:17
furkanç__iyiadam
06-10-2012, 19:39   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8 mesaj

kardeş kasanın içindeki üst taraftaki psu nun gücü düşüktür. hdd ler ise çok fazla akım çektiği için sen çok yüklendiğinde güç yetersiz kalıyor ve donanım çalışamıyordur.Eğer elinde voltmetre varsa bir voltajlara bak.zaten çoğu anakartta usb yüklenme gücü maksimum 2 amperdir.çok şey bağlayıncada gücü yetmiyordur.umarım sorunun çözülür.yazdıklarım işine yaramadıysa özür dilerim.Saygılar...

kamawor
08-10-2012, 11:12   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Alıntı: furkanç__iyiadam  
kardeş kasanın içindeki üst taraftaki psu nun gücü düşüktür. hdd ler ise çok fazla akım çektiği için sen çok yüklendiğinde güç yetersiz kalıyor ve donanım çalışamıyordur.Eğer elinde voltmetre varsa bir voltajlara bak.zaten çoğu anakartta usb yüklenme gücü maksimum 2 amperdir.çok şey bağlayıncada gücü yetmiyordur.umarım sorunun çözülür.yazdıklarım işine yaramadıysa özür dilerim.Saygılar...

ilgin için teşekkür ederim. sorunun çözümüne gerek kalmadı bilgisayarı birinden satın almıştım. sinek küçük bile olsa mide bulandırır derler ya aynen sorun küçük olsa bile (ki voltaj düşükse yeni psu almam gerekirdi) kıllandım pc yi geri iade ettim. böylece sorunuda çözmüş oldum :) ama tavsiyen için tekrar teşekkür ederim aynı sorun ile karşılacak olursam aklımın bi kenarında kalacaktır.