USB Problemi. Lütfen Yardım :-(

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
yzgulec
07-12-2005, 00:52   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Selam arkadaşlar,

Geçenlerde yeni bir bilgisayar topladım. Sorunum USB ile ilgili. Yardımcı
olursanız sevinirim. WinXP ve USB 2.0 destekli makineme webcam, bluetooth dongle, dijital kamera
ve yazıcı takıyorum fakat makine bu aygıtların hiçbirini
görmüyor. Ancak ZOOM X4'ü taktığımda hemen tanıyor.
Normalde hepsini otomatik olarak görmesi lazım. BIOS ayarlarını kontrol ettim bir sorun yok. Aygıt Yöneticisinde de herhangi bir problem göremedim.

Sizce sorun nerde olabilir?

(Anakartım Asus P5DL2 ve Feel Hurricane kasam var.)

darkstar
07-12-2005, 10:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,029 mesaj

gormuyordan kastin hicmi gormuyor yoksa taniyamiyor mu?

bu cok onemli gormuyor olma ihtimali cok dusuk hatta baya bi zor cunku modemi taktiginda calistigina gore usb noktalarinda bi sorun yok.. benim aklima soyle bi sorunun olabilecegi geldi usbden bi aygit taktiginda eger suruculerini yuklemeye calistiktan sonra en altta bi kutucuk var orda bu aygitin yuklenmesini bir daha sorma diye o seciliyken yuklemeden cikinca bi daha sana sormaz sen takincada uyari vermeyince o zaman gormedi zannediyo olabilirsin bunun boyle olup olmadigini anlamak icin...

windows tusuna basiliyken pause break tusuna basip. yada bilgisayarima sag tiklayip sistem ozelliklerini-donanimi-aygit yoneticisini ac aygitinin cok buyuk bi ihtimalle orda ari uyari isaretiyle kurulmadigini yada atiyorum bluetooth cihazinin altinda kurulu oldugunu  goruceksin eger goremiyosan aygit yoneticisi acikken aygiti bi kere daha takip cikar burda bi degisiklik varsa o zaman bi sorun yok... aygiti bulmak icin sunu yapman gerekiyor.....

aygit yoneticisini kapattiysan tekrar ac kapatmadiysanda evrensel seri yol denetleyicisini ac bi kactane
USB KOK HUB olmasi lazim bunlarin her birini kontrol edecegin icin karistirmamak icin ilk once en ustekinden basla en ustteki USB KOK HUB a cift tikla ordan guce gec takili aygitlari gosterir eger burda kurulmamis bi aygit yani bilinmeyen aygit diye bi aygit varsa bu senin aygitindir hayir yoksa panik yapma bi sonraki USB KOK HUB a cift tikla ordan guce gec odada yoksa bunlari hepsi icin uygula eminim bunlarin birindededir.... bulmamis olma ihtimalin sifir ama sayetki bulamadin o zamanda modemini tak tekrar bu soyledigim kisimdan bak yani USB KOK HUB kismindan hangisine takiliysa atiyorum 2. ye takiliysa modemi cikart diger aygiti modemi cikardigin yere tak sonra az once modemi buldugun USB KOK HUB a bak aygitinin orda oldugunu goreceksin... eger goremezsen tekrar yaz buraya ben yardim etmeye calisisirim sana