Merhaba forumun yeni üyesi olduğumdan konuyu yanlış yere açtıysam özür dileyerek mevzuya girmek istiyorum
Yaklaşık 1,5 aydır USB aygıtı tanınmadı hatası alıyordum oyun konsolumdan. oyun oynamadıgım için fazla önemsemiyordum ama son bi kaç haftadır kaşımaya başladım sorunu.En sonunda bişey bulamayınca gittim yeni konsol aldım 2 gün sorunsuz kullandıktan sonra yine USB aygıtı tanınmıyor hatası aldım ve konsolun driverını yüklemeye çalıştım. Karşıma Directx7 ve üzeri sürüm gerekiyor tarzı bir hata geldi. Nedir bu Directx ne işe yarar bilmiyorum Directx11 sürümünü yüklemeye çalışıncada hata aldım..
Önerilerinize açığım yardımcı olacak arkadaşlara şimdididen teşekkür ederim
USB tanınmadı hatası Directx sorunu
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35
Bunu yükleyin. Ayrıca chipset sürücünüzü güncelelyin.
Teşekkür ederim dediğinizi yüklüyorum şuanda
birde nasıl güncelleniyor bu chipset
Makineme format attım ve hala sıkıntı devam ediyor yardımlarınızı bekliyorum
*BİOS dan USP seçeneklerinin doğru olduğundan emin misin? BİOS , USP için bazen DEVRE DIŞI Dısable yapılan ayarlar var bunlarda Tanımaya yada Yavaş çalışmasına sebe olabilir.
*Directx 9.0 veya 9.c Yüklemeni öneririm çünkü Directx 11 sürümü her PC ile uyumlu değildir.
Başlat-Çalıştır "devmgmt.msc" yaz tamam de. Bu komut seni Aygıt Yöneticisini götürecek. Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicileri – Sekmesi içerisinde/altında, bilgisayarınızda ki USB veri yolu ile kullandığınız tüm Mouse, klavye, telefon ve diğer araçların sürücülerini bulacaksın. Burada ki tüm sürücüleri "Sağ Klik > Kaldır" diyerek kaldır. Bilgisayarı kapatmadan USB ile ilgili bütün aygıtları çıkar. Bilgisayarı Yeniden Başlat. Ve daha Sonra USB aygıtlarını teker teker takarak sürücülerini yükle.
Teşekkür ederim hocamda ben bu yolu daha önce deneyip sonuca ulaşamamıştım :/
Bu arada mevcut konsollarımın driverlarının eski oldugunun farkına vardım biri zaten 2007 yılından kalma ama yeni aldığım konsolunda üstünde en yüksek vistada kullanılabileceği yazıyor bende ikisininde win7 driverlarını internette aradım kayda değer bi sonuca ulaşamayınca yeni aldığım konsolu (Kontorland KT-1080E) win7 uyumlu olan bi konsolla değiştirmeye karar verdim
Oda olmazsa bios update düşünüyorum
O kolu paketledim en kısa zamanda götürücem zaten hocam
Benim anlamadığım 2 ay sorunsuz çalışan eski kolumu neden bi anda tanımamaya başladı
onun markasıda Jwin 8601L
Logitech konusunda da haklısın aslında ama şimdi ona 60 lira verirsem yine tanınmadı hatası alırsam diye de korkmuyor değilim