usb üzerinden winxp kurulumu

ibetay
03-02-2009, 15:41   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Merhaba arkadaşlar

sitede usb bellek üzerinden win7 kurulumu yapma tarif edilmiş. çok güzel bir çalışma olmuş.

ben de usb bellekle cd-rom'u arızalı olan bir laptopa usb bellek üzerinden xp kurmanın yöntemini araştırıyorum.

Denemelerimi yani USB belleği hazırlama işlemlerini WinXP platformunda yaptım.

usb üzerinden Win7 kurmadaki gibi diskparta list disk komutu verince sabit disk görünüyor ama usb bellek görünmüyor. bu nedenle bu yöntemi deneyemedim.

BilgisayarDestek ve birkaç sitede daha anlatılan yöntemi denedim. usb diski kurulum diskine dönüştürdüm. laptopa takıp format aşamasına da geçtim ancak format ekranında (metin tabanlı mavi ekranda) kur dosyaları yüklerken Windows File System kısmına geldiğinde sistem hata verip mavi ekrana geçiş yapıyor ve 0x0000007B hatası veriyor. diğer sitelere bakıp başka yollar da denedim ama en çok ilerlediğim yöntem yukarda anlattığım yöntemdi.

USB üzerinden Windows XP kurmak için alternatif yol tarif edebilecek olan varsa çok sevinirim,

Merak edenler için laptopun markası Asus m6wr

Teşekkürler, iyi günler...

balay80
03-02-2009, 16:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
108 mesaj

Usb 2.0 Platformu üzerinden bir işletim sistemi kurmak gerçekten zahmetli ve yorucu bir iştir. Size tavsiyem, cd sürücüsü olmayan bir makina için ağ üzerinden sistem kurmaktır. Cd'den biraz daha yavaş olabilir ama Usb kadar uğraştırmaz.

_cypher_
03-02-2009, 17:04   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,389 mesaj

http://www.notebook.gen.tr/asus- ... -anlatim-t2246.html adresinde resimli anlatım war sadece xp icin calışıyor diğer işletim sistemleriyle olmuyor

ibetay
04-02-2009, 14:11   |  #4  
OP Taze Üye
2 mesaj

arkadaşlar çok teşekkürler

cypher önerdiğin metodu ddaha önce denemiştim

tbcmagic senin önerdiğin metodu da denedim herşey güzel gitti ama windows kurulum dosyalarını yüklerken yine windos nt file system kısmına geldiğinde hata verdi. şu 0x0000007B hatasını veriyor gene. CD'yi değiştirip bir de öyle deneyecem. Daha da olmazsa harddiskin arızalı olduğu kararını verecem.

herkese teşekkürler kolay gelsin