Selamlar
Packard bell f0236-u-007 laptopum un usb girişlerinden biri çalışmıyor.Portu görüyor ama takılan aygıtı çalıştırmıyor.
Mouse,flash vs.. takınca aygıt tanınmadı diyor ve aygıt yöneticisinde evrensel seri yol denetleyecilerinde Bilinmeyen aygıt olarak işlenmiş durumda.
Herşeyi denedim. yeni xp sp2 kurdum. güncellemeler yaptım ama nafile.
Lütfen yardım.
USBde bilinmeyen aygıt.Çareyi bulabilen olmuyo
Benim sorunlara ne dense kimse cevap vermiyor. yoksa bilgisayar tarihindeki ilk leri mi gerçekleştiriyorum :)
USB giriş yerinde bir arıza olabilir. Biz size bir öneri verdiğimiz taktirde garanti kapsamı dışına çıkabilir.
Servise götürmenizde fayda var.
diğer usb calsısıyorsa ve garantı dahılınde ise arızalıdır biz ne dersekte çaresi garantıde onun
teşekkürler ama usb portun tamamen bozuk olmadıgını düşünmüyorum. mesela harici hard disk takmamdan dolayı bir güç yüklenmesi olamaz mı. çünkü herhangi bir cihaz takınca tanımıyor diye uyarı geliyo. bu uyarının gelmesi usb girişin halen tanındıgı anlamına gelmez mi. Hatta tam olarak mekanik bir arıza olmadıgına eminim. Sanki bir tur güncelleme veya bios update gibi bi yöntemle hallolur gibi ama tam yapmayı bilmiyorum işte.
Usb de 6-7 tane kablo bağlantısı var. Sürücü bağlantısı sağlamsa sürücüyü tanır, ama data bağlantısı arızalı ise bu tip mesajlar verir.
Garantin varsa hiç durma...
garantin varsa ver dogru soluyo arkadaslar, ayrıca birde anakartın chipset sürücülerini güncellemeyi deneyebilirsin, bunlar usb icinde yenileme ve düzletmeler icerir genelde...
usp coklayıcısı flan varsa cıkarın belki cok oldugundan olabilir
servise yollayın cözerler olmadı
Sagolun arkadaşlar. Servise göndermek zor olcak benim için.Garantisi de bitti. Son olarak bu chipset güncel sürücülerini yada bios update dosyasını nasıl bulabilriz.
( Chipset:Ati RS400-133 )
Bu arada makinamın anakart modeli "Packard Bell BV Easynote_F0236 ve Anakart Chipseti Ati radeon xpress 200M (RC410M)
Google dan bunları buluyorum aslında ama Vista dan güncelleme dosyalarını buluyor.
Bunlara göre bir bios update dosyası bulabilen olur mu??
Lütfen son bir yardım...
Arkadaşlar yok mu başka yardım edecek yav.
Bir bios updatei bulamadım ya olacak iş değil.Hergun yeni model üretiyo bu Packard bell firması. sonra da güncelleme vermiyo.
Makina Packard Bell F0236-u-007 Anakart modeli : BV EasyNote_F0236 ama Everest gibi tanıtım programlarında BV EasyNote_MX36 gözüküyor.