Usbmin içindekliri krutarmam önemmmllii! Acill.!

vioxx
08-10-2011, 23:38   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Merhablar, benim 2 usb'im var ikisini taktım bilgisayara birini formatlayım derken yanlışlıkla dolu olanı formatlıyordum az kaslında tam format dekren baktım dolu usb'yi seçmişim hemenusb'mi çıkardım ve hata verdi program us çıkarıldı diye sonra usb'imi taktım ve us çalışmadı resim1 deki gibi format istiyor ve resim2de de sağ tuş özellikler yaptığımda gözüküyor. Bu usb benim için çok önemli içinde tüm ailevi resimlerim,özel resimlerim,paralı lisanslarım,videolarım yani kişisel herşeyim var ve bunların başka hiç bir yerde yedeği yok AğlıyorAğlıyor ZonkZonk Bu dosyalarımı nasıl kurtarabilirim lütfen yardım edin bunun için her yolu denemeye hazırım... Gözünü devirmişGözünü devirmişSoruSoruUsb markam: Toshiba 8GB trans memory device

markasını tam olarak nasıl vereceğimi bilmiyorumüstünde yazanlar bu bir tane numara var uzun onu yazsam olurmu ? us'bimin resmi resim3 'te

resim2-> 
resim1->

resim3->

Mr.ED
09-10-2011, 00:00   |  #2  
Mr.ED avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
417 mesaj

Recuva ve easeus gibi datarecovery(veri kurtarma) programları var. Bunlar ile kurtarma yapabilirsin. Zaten nette arat detaylı bir şekilde anlatımı var.(Ama kurtarma yapacağın sürücüye sonradan kayıt yapmaman gerekli çünkü yeni verileri silinenlerin üzerine yazacağı için kurtaramaz.)

Banned
09-10-2011, 00:50   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Nette birçok veri kurtarma yazılımı var, benim favorim easy recovery yazılımı ama benim kullandığım zamanlardaki sürümü windows xp den başka sistemde çalışmıyordu, yeni sürümü çıktımı bilmem ama sisteminiz xp ise tavsiye ederim.

Kesinlikle belleğe veri yazmayın direk hızlı biçinlendir seçeneği ile biçimlendirip yazılımla verilerinizi kurtarın. Belleği formatlamak verilerini silmez sadece orda oldukları unutulup boş kabul edilerek üzerine yeni veriler yazılır veriler asıl siz yeni birşeyler yazdığınızda üzerine eni veriler geleceğinden okunamaz olurlar.  

Bunun haricinde pek işe yarayacağnı düşünmüyorum ama windows üzerinden sağ klikle belleğe disk denetimi yaptırarak dosya sistemini onarmayı deneyebilirsiniz.

vioxx
09-10-2011, 13:07   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Yesssss!!!!....Hepinize çooooooooooooooooooookkkkkkk teşekkkkürrrr ederimmmmm!!!...... :DDDDDDDDDD, Valla hepsini kurtardım ohhh beni büyük bir dertten kurtardınız valla oldu!...... Size ne kadar teşekkür etsem azdır o dosyaların hepsi benim için önemliydi hepsinide kurtardım!!! :)))) Allah sizden razı olsun valla tekrardan çok çok teşekkür ederimmm!!!!....... Birirne belki lazım olur; denediğim yollar: usb 'imi yukarıdaki gibi bozdum sanmıştım türü raw idi, disk yöneticislerinde çevrimiçi çalışıyor gözüküyordu bazı yerlerde unidentified olarak gözüküyordu.Disk denetimi,hata denetimi falan yaptım olmadı,Bir sürü program indirirp yapayım dedim olmadı...Easy Recovery professional ile raw recovery yapayım dedim 6367 gbi idosya buldu ama sadece gereksiz avast.exe dosyasını kurtardı öyle ve tam olarak da değildi o dosya..Artık iş işten geçti diye düşündüm ve yukarıdaki resimdeki formatlansın seçeneğini evet olarak yapıp quick format olarak formatladım diskimi...ARtık diskime girebiliyordum ve sonra recuva programını çalıştırdım diskimi tarattım ve galiba 5 gb boyutunda idi dosyalarım ve onları kurtardım içinde resimlerim müzikler videolar ve bir çok şey vardı yüzüm güldü :D , sonra da easy recovery  ile tarattım 6.28 gb boyutundaki neredeyse tüm dosyalarımı buldu...Onunla taradım formatting device di galiba o seçenekle ile taramıştım ve 6.28 gb boyutunda dosyalarımı buldu ve artık kaybettiğim dosyaların tümüne kavuştum tekrar...Dosyalarımın tekrar bulmama çok çok sevindim... Tekrar hepinize teşekkür ederim...
- REcuva -  programını indirmek için link: http://www.piriform.com/recuva/download bu linkten indirebilirsiniz download form piriforum mesela...
Easy Recovery Programının deneme sürümünü indirmek için :http://www.krollontrack.com/resource-library/free-downloads/ buradaki ilk kısımdaki linkten indirdim şu link: http://download.ontrack.com/freedownloads/ERPROT.exe

Mr.ED
09-10-2011, 18:16   |  #5  
Mr.ED avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
417 mesaj

Önemli değil hocam. Bende bir keresinde format sırasında 250 gb verimi yanlışlıkla silmiştim. Kime sorarsam kurtarılmaz demişlerdi(teknik servisler felan) Nette küçük bir arama ile kurtarılabileciğini öğrenmiştim ve hepsini kurtarmıştım.