arkadaşlar utorrent 1,8,1 ile nasıl torrent oluşturuluyor
resimli olarak açıklarsanız çok sevinirim
uTorrent ile torrent oluşturmak
torrent oluşturmak derken tam olarak kastettiğin nedir konuyu iyice anlamadım ben ayrıca bende bir ara uttorent kullandım ama torrent indirirken yavaş kalıyor onun yerine bittorrent kullan hem daha hızlı hemde torrent tam inmeden önizleme seçeneğin var.
utorrent'te file(dosya) menüsünden create new torrent(yeni torrent oluştur)'a tıklıyorsun, açılan yerden "add file" ile dosya yada "add directory" ile komple bir klasör içeriğini torrent'ine ekleyebilirsin. pencerenin ortasındaki "torrent properties" kısmı önemli işte, ordaki "trackers" ve "web seeds" kısmına dosyanın paylaşımını destekleyecek ve takip edecek bir site/sunucu girmelisin ki bu konuda benimde bilgim yok(tracker ve web seed'den kasıt; torrent dosyalarını indirdiğiniz ve download/upload miktarını takip eden sitelerdir). bu kısmı boş bırakabilirsin ancak bu durumda dosyayı senin sürekli paylaşman gerekir. başkada bişey yok, torrent dosyanı program oluşturup kaydedilecek yeri sorar ve tamam dersin biter. sonra kime/nereye istiyorsan gönderebilirsin, ancak tracker ve web seed kısımlarında bir kaynağın yoksa eğer dosyayı senin sürekli paylaşımda(seed) tutman gerekiyor yada başkalarında varsa onların.
demek torrent bu şekilde oluşturuluyormuş insan her gün bir şey öğreniyor teşekkürler elazigli.