uydu cihazları ve teknolojileri ile ilgili bölüm olursa iyi olur düşüncesindeyim elimden geldiğice teknik destek verebilirim saygılar.
uydu cihazları ile ilgili başlık neden yok ?
aslında mantıklı aynen bende yardımcı olurum
valla bence olmalı
Next,Goldmaster, Seul ve Dreambox cihazlarında.
ve diğer uydu çanak bağlantı sistemlerinde. yeterince destek verebilirim.
Elinde çok kaliteli uydu cihazı olupta ne tür extra özelliği olduğunu bilmeyen okadar kullanıcı varki..
aynen haklısın kardeş bu arada uyducusun galiba
benersinceaynen haklısın kardeş bu arada uyducusunaslında bilgisayar teknisyeniyimde. aşırı bir teknoloji meraklısı olduğumdan
ciddi anlamda uydu,tv kablolama gibi sistemlerlede uğraşıyorum. ses sistemleri ilede uraşıyorum ama sadece talep oldukca kablolama vs. çok profesyonel değil.
e-eyupuydu cihazı olarak değilde donanım altına ev elektroniği adında bir bölüm olabilir.evet bu daha doğru tv ses sistemleri uydu gibi cihazlar ile ilgili bir Ev eektroniği bölümü güzel olur.Selçuk İSLAMOGLU umarım bu Mesajları görmüştür. :)
Saygılar sunarım.
bu arada bende bir uydu cihazı almayı düşünüyorum ama enaz kaon kalitesinde olmalı. çünkü çünkü 2003 ten beri cihaz neredeyse hiç kapatılmadan çalışıyor. (eve gittiğiimde sadece ben kapatıyorum. ben gidince yılda birkaç gün dinleniyor)
kanalgeçişleri şimdiki uydulardan daha hızlı. ve arayüzü insanı hiç yormuyor.
ve fiyatı da 100 lira civarı olması lazım.
e-eyupbu arada bende bir uydu cihazı almayı düşünüyorum ama enaz kaon kalitesinde olmalı. çünkü çünkü 2003 ten beri cihaz neredeyse hiç kapatılmadan çalışıyor. (eve gittiğiimde sadece ben kapatıyorum. ben gidince yılda birkaç gün dinleniyor)yeni çıkacak bi Seul modeli var fiyatı istediğiniz rakam civarında olması bekleniyor. yada Yumatu İQ Plus olabilir.
kanalgeçişleri şimdiki uydulardan daha hızlı. ve arayüzü insanı hiç yormuyor.
ve fiyatı da 100 lira civarı olması lazım.ama 100 değilde bi 150 160 veirirseniz Size Seul Hiremco X3 modelini şidddetle öneririm.
SD uydu alıcısı olmasına Rağmen HDMI çıkışı sayesinde En iyi görüntü kalitesinin sunan ve en hızlı SD uydu alıcısı diyebilirim. yakında yeni alt yapı ile bir yazılımı çıkmak üzere ve o zaman daha süper olması bekleniyor.
uydudan azılım ve kanal listesi güncellemesi vs. var.USb ye kayıt vs yapabiliyor buna 2.5 ve 3.5 lik USb disklerde dahil. süper bi cihaz
biraz reklam gibi oldu ama elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.
Bence gereksiz.Birkaç sene sonra karasal yayın başladığında uydu cihazlarının fazla bir geleceği kalmıyacak gibi görünüyor.Tabi özel yayınlardan vazgeçemeyenler çanaklara takılmaya devam edebilir :)
Phantom26Bence gereksiz.Birkaç sene sonra karasal yayın başladığında uydu cihazlarının fazla bir geleceği kalmıyacak gibi görünüyor.Tabi özel yayınlardan vazgeçemeyenler çanaklara takılmaya devam edebilir :)karasal yayın hikaye o hiç başlamadan IPTV başlar.o yüzden karasal yayından ümidi kesin o yinede olur ama IPTV daha popüler olur şuanki UYDU gibi.
ciddi anlamda altyapı çalışmaları var TRT ve Turk telekom tarafımdan 2010 ihalesine TRT ve TT nin girmesi bekleniyor.
Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 17 Mayıs 2009 10:25
Dijital karasal yayın bugünkü karasal yayının alternatifidir. uyduların değil. bir kaç yıl dediğin, bir kaç yıl öncede söyleniyordu ama şu anki ekonomik krizle bu altyapı değişimi daha çok uzun sürer gibi geliyor.
Uydu markalarını çok fazla bilmiyorum ama deneyecek bir yer bulup ona göre karar vermem gerekecek.
benden söylemesi.
gittiğiniz yere Seul X3 modelini bi sorun pişman olmazsınız.
Saygılar.
sakarboybu yüzden amacım sadece belli başlı uydu ve yan ekipmanları hakkında edindiğim tecrübeler doğrultusunda sıkıntı çeken Chip okurlarına yardımcı olmaktır.Yardim etmek istedigini biliyorum.
Yapmak istedigini cok dogru buluyorum! Basit örnek: DISEqC kac kisi biliyor? Kac kisi dogru kullaniyor? CAM, CI vs.Umarim bu konuda bir "gelisme" olur.
Kolay gelsin!
Evet üstadlar Forum yöneticileri Selçuk Bey Sizlere Sesleniyorum Ev elektroniği Ana başlığı altında TV/uydu/ses sistemleri gibi bir başlık açılamazmı..
evet bende destekliyorum ev elektroniği bölümü şeklinde olursa güzel olur ses ve görüntü sistemleri ile ilgili tüm paylaşımları ordan yaparız
sakarboyEvet üstadlar Forum yöneticileri Selçuk Bey Sizlere Sesleniyorum Ev elektroniği Ana başlığı altında TV/uydu/ses sistemleri gibi bir başlık açılamazmı..Yürü be Fatih arkandayız