Uydu dan internet nedir ne değildir?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
eyup_0044
02-04-2005, 14:44   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
277 mesaj

evet sorum bu dijital uydudan internet nasıl oluyor internet te aradım ama tam bir bilgi bulamadım yardım ederseniz sevinirim

yas
02-04-2005, 17:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
592 mesaj

beleş şeklini mi soruyorsun, abone olayım parasıyla indireyim şeklini mi?

lazrailefsanesi
02-04-2005, 18:27   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj

Tv kartıyla olanı diyorsan genel mantık su.Sen abone oluyorsun senin belli bir kotan var eger arkadaslarla gurup olusturursan kota toplam arkadaslarının kotaları toplamı kadar.Haa ben para vermem dersen sadece rasgele ne gelirse onu indirirsin.Tabii bunların bir kısmı sifrelide olabiliyor.Mantık olarak sen dial-up gibi bir baglantıdan istedigin dosyayı istiyorsun sonra sifreli olmasını isteyip istemedigini söylüyorsun.Daha sonra firma bu dosyayı uydudan geri yolluyor.Senin bölgendeki tüm alıcılar bu dosyayı cekebiliyor.Ama ben özellikle su dosyayı istiyorum diyceksen para verecen.Sormak istedigin buysa nasıl oldugu hizmet veren sirketlerin oldugu bir yazı görmüstüm onu buraya da yazarım :)
Birde dillere destan uyduyla nete girme var.Ama kurulumu cok maliyetli.Sirketler icin.

Gökhan Varişler
04-04-2005, 15:04   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,298 mesaj

Bunu bazı internet kafelerde kullanıyor dediğin gibi biraz pahalı bir sistem ama telekomla uğraşmaktan iyidir.Bide superonline filanda adsl de uydu teknolojisi kullanıyor yani telekom gibi yok denizdeki kablo koptu filan derdi yok adamların.

BLaCKSeA
09-04-2005, 04:20   |  #5  
Üye
66 mesaj

Türkiyede şu an 2 şekli war:1.Sçenek SSL aboneliğinle beraber uydunu ve modemini alıyosun,SSL ile (yani çevirmeli bağlantı)komut verip cevabını uydudan alıyorsun(upload).(TAM BİR KAOS VE ÇORBA)
2.Seçenek ise ÇİFT yönlü.Halk dilinde baracuda sistemi felan diye yayılmıştır :).Uydu verici ile komut verme ve diğer uydu alıcı çanağınızla veriyi elde etme Kablosuz.Temiz.Gerçek hız.ÇOK PAHALI.Skystar 2 ler felan kimsenin aklını çelmesin o bölümü lazrailefsanesi açıklamış biraz.

eyup_0044
10-04-2005, 17:20   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
277 mesaj

hepinize teşekkürler