Arkadaşlar ben şu an TTNet'de 1 Mbps Limitsiz tarifesini kullanıyorum.
İnternette download yaparken en fazla 106 Kbps görüyorum bu tarife için bu hız normal mi ?
Uydunet'in 5 Mbps Limitsiz tarifesine geçmek istiyorum.
Bu tarifeye sizce geçmeli miyim ?
Bu tarifede gerçekten 5 Mbps hız görebilir miyim ?
Geçersem doğru bir karar olur mu ?
Uydunet'e Geçmeli Miyim ?
Oturduğu yer Superoline fiber destekliyorsa hemen geçmeni tavsiye ederim :
http://www.superonline.net/bireysel/urunler/fiber/superfiber.aspx#t3
10 Mbps / Sınırsız paketleri'nin fiyatları uygun.
Malesef oturduğum yerde yok ilk başta bende superonline istiyodum.
Normalde 1 Mbps internet hızında download yaparken 20 kb/sn-250 kb/sn aralığındaki hız değerleri normaldir.Aradaki farkın bu kadar büyük olmasının sebebi;bazı linklerin bulunduğu "mirror"lardan kaynaklanıyor.İndirme linki sitenin kendi sunucusu üzerindeyse download hızı oldukça yüksek oluyor. Sonuç olarak ;download hızın normal gibi.Birde iyi bir indirme yöneticisiyle dene...
1 Mbps'nin indirme hızı maks. 125 Kb / Sn.'dir.
Uydunet'i seçebilirsin bölgemde olsaydı bende seçecektim ama mecbur kaldık ttnet'e geçtik. Saolsunlar onlarda bize geçiriyorlar. Geçinip gidiyoruz :)
Uydunet'e geçmen TTNET'ten daha matıklı olur. Telefonu internet için kullanıyorsan ve kullanmadığın halde para ödüyorsan daha da mantıklı olur.
Ben kullanmadığım halde her ay 20 TL gibi bi fiyat sürekli giriyor, hissediyorum ! =D
Uydunet'in 5mbps tarifesine geçersem dowload hızım ortalama kaç kbps olur.
Download yaparken çıkabileceğin maks. hız 625 Kb / Sn. olur. Geçmenide tavsiye ederim.
Alınca da "150-200 Kb indiriyor bu nerde lan 5 Mbps" dersen olmaz. Dosya indirirken server ve mirror'ların sana verebildiği upload hızıda önemlidir. Upload sitelerinde mesela Free kullanıcılar için sınırlı download vardır öyle düşün.
Büyük bir ihtimalle aynıdır fiyatlar. Eğer 5 Mbps filan yükselticeksen geç derim ancak yine 1 Mbps ile devam ediceksen TTNet'te kalmanı öneririm, sonuçta birşey farketmez.
Uydunet 5 Mbps 69 TL / Ay.
Kardeş herşey oturduğun yerden kaynaklı.1 mbpsye 106 kbps uygun bir hız.Ayrıca uydunetin o tarifesine geçsen bile oturduğun bölgenin şartları ne destekliyorsa onu kullanırsın hız olarak...
Uydunet'de hız değişmez stabildir her nekadar "mbps'e" kadar deselerde 5 mbps bağlatan herkez bu hızı tam anlamıyla aldı şuana kadar 5 mbps hız seçneğini seçipde 3 mbps alan olmadı daha doğrusu öyle bir sorun çıktığını forum sitelerin uydunet kullanıcıları tarafından görmedim ama fiyatların düşmesiyle 5 mbps geçen kullanıcıların hepsi sorunsuz şekilde hızına terfi etti...
ayrıca uydunetin modemi farklıdır