Uydunet kablosuz modem & Adsl kablosuz modem?

Hp1300st
25-01-2011, 21:39   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhaba arkadaşlar, benim şöyle bir sorum olacak ttnet'in pahalılığı nedeniyle uydunete başvurdum abone oldum ancak henüz aktivasyon yapılmadı şimdilik hala adsl kullanıyorum uydunet açılmadan adsli kapattırmıyım diye düşündüm.Herneyse sormak istediğim esas şu, adsl kablosuz modemim var, airties rt-205 modeli ve uydunet de kablosuz modem hediye ediyor kampanya dahilinde, fakat tabi bildiğim kadarıyla bu iki modemin türleri tamamen farklı birine telefon hattı birine kablo tv hattı giriyor. Peki ben buna rağmen uydunetin kablosuz modemini kablosuz adsl modemime bağlayıp ağımı genişletebilir miyim? Bağlayabilir miyim derken tamamen kablosuz olarak bağlayabilir miyim demek istiyorum yani, örneğin uydunet modemi televizyonun yanında duracak adsl kablosuz modemi de ağım genişlesin diye 5 m uzakta koridorda duvarda asılı duracak yani kapsama alanını genişletecek, neden küçücük evde tek modemle yetinmiyorsun derseniz duvarlar çok kalın salonda full çekerken atıyorum mutfakta çekmiyor..Bu anlamda ara koridorda duvara asılı ve yüksekte olan bir kablosuz modem tam da ihtiyacım olan şey olacak ama işte dediğim gibi esas soru; bu iki modemi kablosuz olarak birbirine bağlayıp sorunsuz olarak internete çıkmak mümkün mü?

evolet
11-03-2011, 14:15   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

bende aynı şekilde netmaster cbw-700v modemim ile airties RT-210 modemimi bağlayarak wireless kullanım alanımı genişletmek istiyorum. forumda araştırdım airties modemin arayüzüne girerek DHCP sini kapattım ve ip ayarını 192.168.100.150 olarak ayarladım. bunun sonucunda wireless olarak bağlanabildim. ama airties modemi kullanmak istediğim yere taşıyıp ethernet kablosu ile netmaster cbw-700 e tekrar bağladığımda bilgisayarım "tanımlanmayan ağ" uyarısı verdi ve bağlanmadı. sanırım iki modem arasındaki bağlantı ayarlarını farklı şekilde yapmam gerekiyor. bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirseniz ya da sorunumu çözmemde faydalı olabilecek link atarsanız çok sevinirim.. acil yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Tuğsan
11-03-2011, 15:49   |  #3  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
879 mesaj

Eger aradaki 5 metrelik mesafede kablo kullanirsan yapabilirsin gibime geliyor. Su sekilde; ilk modemi normal ayarlayip internete cikarttiktan sonra, Lan portlarindan birini oteki ikinci  baglayip, ikinci modemi bridge moda alirsan olabilir... sadece fikir hic denemedim gercek hayatta.