merhaba.benim bilgisayarımda 256 mb 333mhz ram kullanıyorum.anakartım gigabayte 648 fx titan serisi.şimdi merak ettiğim konu aynı ram dan bir tane dahamı alsam yada onun yerine 400 mhz 512 mb veya 1 gb bellekmi alsam.ayrıca anakartımla en iyi hangi özellikte ram almalıyım yardım ederseniz sevinirim.
uygun ram rükseltme
Sanırım ramlerin hızlarının aynı olması gerekiyo.Tavsiyem ise bence ram takacaksan 256 tak ramin bir anda kendi kapasitesinin 2-3 kat üstüne çıkması bazı sorunlar neden olabilir.
Anakartınız bu sanırsam: http://www.nekadar.com/98.html
Maksimum olarak, 3GB DDR400MHz desteği var. Bu anakartın 3 adet RAM slotu var ve her slot en fazla 1GB DDR400MHz destekliyor.
Alabileceğiniz en performaslı RAM 1GB DDR400MHz dir. Artık bu RAM'den kaç tane alıp takarsınız orası size kalmış. 1, 2 belkide 3
Elinizdeki 256'yı da bi alıcı bulabilirseniz eğer satın gitsin.
Bilgisayarı kullanış amacınıza göre gerek li olan ram miktarını kendiniz seçebilirsiniz. anakartınız ddr400 desteklediği için 400mhz hızında bir ram takmalısınız.birde 2x512mb takarsanız ilerde ramlerle sorun yaşarsanız ki allah göstermesin en azından 1i bozulursa bir diğeri ile idare edebilirsiniz.Buna gerek yok diyorsanız tek bir ram de kullana bilirsiniz.