Uyku Modu

Sezer COD 4
12-03-2009, 12:19   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
189 mesaj

Bilgisayarımı Uyku Moduna Alamıyorum Ne Zaman Uyku Moduna Alsam Bilgisayarım Kilitleniyor Ve Bir Daha Açılmıyor Uyku Modu Ayarlarını Nerden Yapabilirim

Windows Vista Home Basic İşletim Sistemi Kullanıyorum[*<][*<][*<][*<]Ninja

viking20
12-03-2009, 12:31   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

Vista uyku modu(sorunu),
Öncelikle denetim masası\güç seçenekleri altında 3 adet seçenek göreceksiniz.Güç ayarınız hangi sekmede ise hemen altında bulunan "plan ayarlarını değiştir"kısmına tıklayıp ekranı kapat : 20 dk. bilgisayarı uyku moduna geçir : hiçbirzaman hanelerini işaretleyip hemen altında bulunan " gelişmiş güç ayarlarını değiştir " kısmına girip " güç düğmesi ve kapak " bölümünü açarak güç düğmesi eylemini " Ayar:kapat" uyku düğmesi eylemi " ayar:uyku " ve başlat menüsü güç düğmesini ise " ayar:kapat " olarak değiştiriyoruz.Artık bilgisayarınız istemediğiniz sürece uyku moduna geçmez ve başlat menüsündeki klasik kapat dügmesi ile bilgisayarınızı tamamen kapatabilirsiniz.
---
(ayrıca)

A Windows Vista-based computer that uses a PCI-E graphics device may stop responding when you wake the computer from sleep
[ekran kartının en son sürücülerinin yüklü olduğundan emin olun]
Windows Vista tabanlı bir bilgisayar uyku moduna girerken USB fareyi hareket ettirirseniz veya tıklatırsanız, bilgisayar uyku modundan çıkmıyor

-------
Vista uyku modu Sorunu

[daha öncekı anakartımdakı (vistada) uyku modu sorununu bıostan cozmustum belkı ısıne yarayabılır.
biostan Suspend Mode =S1 (Pos) only yapınca duzelmişti](Alıntı).
[Bazen takılı olan bir USB aygıtı da neden olabiliyor. Bide USB aygıtları söküp deneyin](Alıntı).

Windows Vista çalışan bir bilgisayarda hazırda bekleme ve Uyku modu özelliğini devre dışı bırakma ve yeniden etkinleştirme
Microsoftta
Hazırda bekleme modunu etkinleştirmek için şu adımları izleyin:
1. Başlat'ı tıklatın ve Aramaya Başla kutusuna CMD yazın.
2. Arama sonuçları listesinde, Komut İstemi'ni sağ tıklatın ve sonra Yönetici Olarak Çalıştır'ı tıklatın.
3. Kullanıcı Hesabı Denetimi tarafından istendiğinde, Devam'ı tıklatın.
4. Komut istemine powercfg.exe /hibernate on yazın ve ENTER tuşuna basın.
5. Exit yazıp ENTER tuşuna basarak Komut İstemi penceresini kapatın.
İptal etmek yani kapatmak için de
Komut istemine powercfg.exe /hibernate off yazın ve ENTER tuşuna basın.
-----
Vista’da Karma Uyku Modunu Akftileştirelim / Resimli

-----
Vista uyku moduna giriyor ve bir daha açılmıyor

-----

forumda(vista da)uyku modu diye de aratın.

Son Düzenleme: viking20 ~ 13 Mart 2009 00:04
Sezer COD 4
12-03-2009, 13:39   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
189 mesaj

Teşekkürler Güzel Bir Bilgi Ama istemediğim zaman bilgisayarım uyku moduna geçmiyor annem bakkala gönderiyor bu sırada bilgisayarım açıksa uyku moduna geç diyorum sorun aynı ama arkadaşlarımda uyku modunda kasa kapanıyor monitör kapanıyor fare oynattığnğda açılıyo

Son Düzenleme: Sezer COD 4 ~ 12 Mart 2009 13:46
mk1
26-04-2009, 12:14   |  #4  
Yıllanmış Üye
481 mesaj

kasa filan kapanıyorsa pc yi hazırda bekletiyordur. çünkü beklemede kasa kapanmaz

Mustafa@PC
26-04-2009, 12:19   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

https://www.chip.com.tr/konu/Vist ... k-agir_12349_5.html

azizmahmud
02-08-2010, 19:22   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

Fujitsu-Siemens AmiloPa 1538 laptop'um var.Uyku modundan çıkmıyordu.Ekran black screen, fan çalışıyor.Bunu şu şekilde düzelttim.F2 bios setup yaptım.Advanced Bios ayarlarından , default settings'i tekrar yükledim.Tekrar açıp kapadığımda , laptop'un uyku modu sorunu düzeldi.Bios'u fabrika ayarlarına geri döndürünce düzeldi.Selam..

yuksel12
12-12-2010, 22:04   |  #7  
Taze Üye
7 mesaj

Arkadaşlar benim bilgisayarda deepfreez kurulu iken uyku moduna girmede ve çıkmada problem yok ancak Rollback RX kurduğum zaman uyku modundan çıkmıyor.Rollback RX kaldırıyorum problem kalkıyor.Masaüstü bilgisayarımda bu problem olmuyor