uzak masaüstü bağlantısı

yakamoz5261
13-11-2010, 02:49   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
135 mesaj

merhaba arkadaşlar şimdi ben amcamın çocuğuna bilgisayar aldım ama bunun kontrolüm dışındaki sitelere girmesini istemiyorum ve arada bir ne yapıyor bilgisayarda öğrenmek istiyorum windows 7 deki uzak masaüstü bağlantısı ile benim evimdeki bilgisayardan ne yaptığını görebilirimiyim yapabilirsem nasıl yaparım velet biraz meraklı fazla merakta iyi değildir dimi ama

mcafee23 ayrılmıştır
13-11-2010, 03:04   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

windows uzak masaüstü bağlantısını kullanırsanız.
Siz evden bilgisayara bağlanınca bağlandığınız bilgisayarda oturum kapanır.
Bunun olmaması içinde Windows server kurmanız gerekiyor.Terminal services hizmetini aktif edip.Kullanıcıları Tcp/ip ile bağlantı için ayarlamalı.Tabii Adsl modeminizden de Nat ayarı yapıp bir portu bu kullanıcı için ayırmalısınız
Tabii bu ayarları yapabilmek biraz server bilgisi ister

Show my pc veya teamviewer gibi başka çözümler bulmalısınız ama bunlar da da karşı tarafın bağlantıya izin vermeri gerekiyor.
Bence otokontrolü amcanıza bırakın.

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 13 Kasım 2010 03:08
yakamoz5261
13-11-2010, 03:14   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
135 mesaj

kardeş bunun kolay yolu yokmu yahu onu açtık bunu yükledik zor işmiş programla halletsek olmazmı ya izni hallederizde her gireceğim zaman karşı tarafın izin vermesimi lazım yoksa bir defaya mı mahsus ?
amcam anlamıyor bilgisayardan

mcafee23 ayrılmıştır
13-11-2010, 03:24   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

maalesef bu işler öyle kolay değil.
Habersiz izinsiz veya karşı tarafın onayı olmadan o bilgisayarı görmek hack olayına trojan ve keylogger işine girer.
Program kullansan da ID aynı kalır ancak her bağlantı öncesi karşı tarafın size parola göndermesi gereklidir.
Bu işin yasal kısmı yani yasal çalışan programlar,illegal araçlarla çözümü bulabilir misiniz bilemiyorum.

Diğer arkadaşların da yorumları olacaktır.
Bakalım benim aklıma gelmeyen şeyler de çıkabilir.
Belki birisinin bizim bilmediğimiz ve bu iş için kullandığı bir program vardır

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 13 Kasım 2010 03:25