uzak masaüstü için program arıyorum

oxee
24-05-2007, 16:53   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

merhaba ben xp home edition kullanıyorum dolayısıyla windowsumun kendi uzak masaüstü destekleyicisi yok.onun için yardımcı bir program arıyorum.bildiğiniz iyi ve kolay kullanımlı bir program varsa önerirseniz çok sevinirim

cell-o
24-05-2007, 18:58   |  #2  
Yıllanmış Üye
843 mesaj

http://www.microsoft.com/downloa ... 3a49&DisplayLang=en

kolay gelsin.

mustafa-k
24-05-2007, 19:26   |  #3  
Yıllanmış Üye
365 mesaj

remote admin var dostum google'da aratırsan bulursun
kolay gelsin

oxee
24-05-2007, 23:47   |  #4  
OP Taze Üye
7 mesaj

teşekkürlerBeğendim

ettu
25-05-2007, 01:49   |  #5  
Yıllanmış Üye
134 mesaj

Bugüne kadar başta PcAnywhere, PC-DUO32, Radmin, Windows uzak masaüstü olmak üzere birçok program kullandım, tabii ki sabit ip'si olan bilgisayarlara bağlanmak için. Ama değişken ip'si olan bilgisayarlara bağlanmak her zaman uzmanlık ister.
Ip ile uğraşmadan kullanabileceğin basit bir Remote program.

Program ve Download linki:

510KB'lık programı kurun. Client mode olarak seçin ve devam edin. Kurulum bittiğinde şık bir pencere gelecek sol tarafta sizin id ve şifreniz olacak, sağ tarafta bağlanacagınız kişinin id sini kendisinden öğrenip yazacaksınız.
Connect to partner ile bağlanmaya çalışacaksınız. Sonra şifreyi soracak onu da arkadaşınızdan almış olacaksınız. Yani siz id nizi ve şifrenizi vermeden kimse baglanamaz. Yüksek güvenlikli ve bütün transferler şifrelenmiş bir şekilde yapılıyor. Çok güvenli yani. Şifreyi girip log on dedikten sonra gelen pencere arkadaşınızın masaüstüdür. Aynen sizin makinanız gibi kullanabileceksiniz.

Bağlanırken alttaki seçeneklerden ilki remote support modu uzaktan destek modudur. Siz bağlandığınız kişinin bilgisayarını görürsünüz ve kontrol edersiniz.

Presantation mode: Karşıda bağlandığınız kişi sizin bilgisayar ekraninizi gorur fakat kullanmaz sadece sunum amaclıdır.

File transfer modu : Aynen windows explorer gibi bir pencerede solda sizin dosyalar sağda karsi taraf kolayca istediğiniz dosya transferini yapabilirsiniz.

Burada şunu soracağınızdan eminim. Peki bağlanırken karşı tarafa verdiğimiz şifreyi nasıl değiştirebiliriz? Çok kolay. Programı kapatıp açtığınızda ID numaranız sürekli sabit kalır ama program hemen yeni bir şifre üretir. Yani her açılışta yeni bir şifre.
Bu arada program, uzak bağlantı yapılacak her iki bilgisayarda kurulu olmalı ve internet bağlantısı da hazır olmalıdır.
Saygılar

oxee
26-05-2007, 16:01   |  #6  
OP Taze Üye
7 mesaj

teşşekkürler ettu Alkış tavsiye ettiğin program gerçekten çok kullanışlı ve basit.2 bilgisayarda adsl ile bağlanmasına ve ikisindede firewall olmasına rağmen hiçbir ek ayar yapmaya gerek kalmadan kullanılabiliniyor.

SCan33
03-08-2007, 16:10   |  #7  
Taze Üye
3 mesaj

Bu programı kurdum ve çalıştırdım. Oldukça güzel bir program gerçekten. Ben vista premium işletim sistemine sahibim ve ADSL modem üzerinden internete çıkyorum. Vista uzak yardım ile aynı işi yapmaya çalıştım ve başarısız oldum. bir sürü ayar yapmak gerikiyor ama detaylarını bilmediğim için beceremedim. Bu program bu işi bu kadar kolay yapınca ve freeware olunca güvenlik ile ilgili endişlere kapıldım. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.

ettu
04-08-2007, 11:09   |  #8  
Yıllanmış Üye
134 mesaj

Merhaba Scan33
Teamviewer programını bir yıldır kullanıyorum. Bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Yedi haneli ID numarası ile dört haneli şifresi var. Programı her kapattığınızda şifrede kendiliğinden değişiyor.
Zaten programdaki bu iki şifreli bölüm fazlasıyla güvenlik sağlıyor.

viking20
08-08-2007, 11:25   |  #9  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

http://www.realvnc.com
VNC\RealVNC\TightVNC
hepsi ücretsiz programlar.
RealVNC provides remote control software which lets you see and interact with desktop applications across the network. The software has a widespread user base from individuals to the largest multi-national companies. The company was founded by the original developers of VNC to promote, enhance and commercialize VNC.
RealVNC v4.1.2 freeware,721KB,all Windows

Son Düzenleme: viking20 ~ 08 Ağustos 2007 11:31
onurakk
13-08-2007, 19:11   |  #10  
Yıllanmış Üye
110 mesaj

bence microsoftunkini kullan çünkü diğerleri bence tehlikeli!!!

onurakk
13-08-2007, 19:12   |  #11  
Yıllanmış Üye
110 mesaj

remote admin bence güvenli!!!